Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007

Συγκλονιστικές εξελίξεις

Δραματικές και απρόσμενες εξελίξεις στην ατόλη μας, λίγο έξω από την καλύβα μου, τις οποίες θα τις μάθετε από πρώτο χέρι. Χτες το απογευματάκι μία περίπολος από υποβρύχια άγνωστης προέλευσης πέρασε στα 50 μέτρα από εμένα, που καθόμουν στην ακροθαλασιά. Το προπορευόμενο από αυτά μάλλον με είδε και έστριψε αριστερά προσπαθώντας να μου φάει το κουλούρι.

Ώπα! πετάγομαι αμέσως στα όπλα. "Τσιμπάει ρε!" Κάθομαι πάλι κάτω για μισό δευτερόλεπτο και ξαναπετάγομαι από τη χαρά μου. "Χο χο τσιμπάει, τσιμπάει και είναι και δυνατό, σαν κουταλιανός το άτιμο". Και με το που το λέω αυτό, τσαφ! με τραβάει μία και κόντεψε να με ρίξει στη θάλασσα. "Ριε! κερατά", του λέω εγώ, "κάτσε καλά, εγώ θα σε φάω όχι εσύ".

Και σμπρώχνει αυτό, κρατάω εγώ την πετονιά με τέχνη, ξανασμπρώχνει αυτό πουθενά εγώ, ακούνητος, κολοσσός που με έλεγε μια φίλη μου, για άλλους λόγους. Πάει το άτιμο να ξεγλιστρήσει από το αγγίστρι, αλλά που να γλιτώσει από το μάστορα. Θα πέρασε και ένα τέταρτο που έσμπρωχνε, λες και είχε πάρει βιταμίνες ή προφιτερόλ από το ζαχαροπλαστείο του Ψωμιάδη.

Καμιά φορά κάνω να το τραβήξω προς τα έξω και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Μια ψαρούκλα 5 κιλά! Τόση! με το συμπάθειο. Ο Πάγκαλος των σαργών. Με κοιτάει και με αυτά τα λυπημένα τα μάτια του και άρχισα να το λυπάμαι, αλλά λέω κρέας δεν τρώω που δεν τρώω να σταματήσω και τα ψάρια τώρα επειδή τα πιάνω μόνος μου, κρίμα. Έπειτα, εσύ ρε φίλε θα έχεις και πέντ' έξι χιλιάδες αδέρφια. Σιγά μη σε θυμάται η μάνα σου για να σε κλάψει. Ζωή σε λόγου μας, λοιπόν.

Άναψα φωτιά, έβαλα μια κατσαρόλα με νερό από πάνω και λίγο πάνω από τη στάθμη του νερού, έβαλα μια σχάρα με το καθαρισμένο ψαροβούβαλο. Ψήθηκε στον ατμό μετά από 25 λεπτά. Μπεεεερπ. Συγγνώμη. Πεντανόστιμο ήταν το συγχωρεμένο. Έμεινε και για σήμερα και για αύριο και για μεθαύριο. Μπεεεερπ. Ξανασυγγνώμη, αλλά πρέπει να δείξω τους καλούς μου τρόπους και ότι ενσωματώνομαι σιγά σιγά στην ντόπια κοινωνία. Είμαι με τους φίλους μου, θαμμώνες του νετ καφέ. Μη με περάσουν και για χλεχλέ!

Υ.Σ. Η ιστορία ήταν απολύτως πραγματική και δεν ανήκει στις γνωστές ιστορίες των Ελλήνων ψαράδων, που το τόσο το κάνουν ΤΟΣΟ!!! (Μεταξύ τους, στις διηγήσεις για τα κατορθώματά τους και στις γκόμενες που χαλβαδιάζουν, για άλλο ζήτημα.

28 σχόλια:

Αλητισσα είπε...

Και τι ψαρι ηταν αυτο?
Ελα λιγο θα υπερβαλλεις,δεν μπορει..
Καλη χωνεψη αν και δε μου αρεσουν τα ψαρια..
Χαιρετα τα παλικαρια στο νετ καφε..
και την αφεντομουτσουναρα σου..

marilia είπε...

Ούτε σελινάκι; Ούτε καροτάκι; Γι' αυτό μύρισε το μπλογκ... ψαρίλααααααα!!! :):):):):)

Και για μένα μπουκίτσα, άνευ δέρματος και... οστών, παρακαλώ! :)

Alma Libre είπε...

Αν σε κατάπινε το ψάρι θα έπρεπε να σε φωνάζουμε "Ιωναυαγό"..?Καλύτερα που γλίτωσες ;-)
Μήπως απο το πολύ κολύμπι "μάζεψες" και γί'αυτό τα βλέπεις όλα τεράστια...?δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!Καλή όρεξη!Εκτός αν μιλαγες για κοπέλα τόση ώρα οπότε..την ίδια ευχή χαχαχα!!

unlearn... είπε...

χαχαχα τώρα είσαι ναυαγός με τα ούλα σου δηλαδή ε?
όλοι στα Κιριμπάτια στις παραλίες μαγειρεύουνε?
Μπράβο ναυαγέ μας κάνεις περίφανους στα Κιριμπάτια!Πάντα τέτοια....καημένα ψαράκια να πιάνεις

maika είπε...

είσαι σίγουρος πως έφαγες ψάρι??
μήπως έχει πεθάνει στη πείνα κι έχεις αρχίσει να έχεις παραισθήσεις και πέρασες τη γαλότσα που έπιασες για ψαρούκλα??
...και την έβρασες κιόλας???

οι φίλοι σου στο καφέ τι κάνουν άραγε?? έχεις προσέξει?? ε,μη μου πεις πως απο ευγένεια δεν κοιτάς τις οθόνες τους .... έλα τώρα ρε φίλε.... εδώ έχετε τρελαθεί να εξαερίζεστε ομαδικώς το να κοιτάξεις τις οθόνες τους δεν είναι δα και τίποτα....

Troll είπε...

Ριξε πορδουλες Ναυαγε να σκασουν οι οχτροι σου!!!!!χεχεχεχε

ναυαγός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

έμοιαζε σα σαργός αλλά τώρα που βλέπω το αβατάρι του τρολλ (κοίτα λίγο παρακάτω), πιο πολύ σαν αυτό έμοιαζε.

Φιλιά! Θα πω στα παιδιά εδώ για σένα.

marilia

σαλατούλα καλή μου. Μόνο του το ψάρι; και λεμονάκι και ριγανίτσα (το μόνο αγαθό της πατρίδας που δεν ξεχνώ ποτέ να πάρω μαζί μου όπου κι αν πάω).

Έχει εδώ ψάρι για όλο το λόχο.

Αλητισσα είπε...

Αντε βρε αγορι μου κανε μου κανενα "κονε" που λεμε κι εδω στο Ελλαντα..
Πες οτι τρωω ολο μου το φαι..κλπ
Ξερεις εσυ..;)

Ναυαγός είπε...

pingouinaki

όχι! για ψάρι μιλούσα από την αρχή. Αυτό με τον Ιωναυαγό ήταν το κλου της εβδομάδας. Ακόμα γελάω. Και δεν πειράζει που με άρχισες και συ στο δούλεμα. :)))

----------------

unlearn

τι σου είμαστε όμως εμείς οι Έλληνες. Τέτοια υπερηφάνεια εθνική! Να πηγαίνει ο άλλος στην άκρη του κόσμου και να σκέφτεσαι εσύ αν θα μας κάνει ρεζίλι ή αν θα μας κάνει περήφανους. Μωρέ καλά τα λέει ο Λιακόπουλος, εμείς δεν τον ακούμε. Για να ψάχνω από αύριο για Ελ στο νησί. :)))

πι ες. Έξω από την καλύβα μαγέρεψα.

Ναυαγός είπε...

maika

ναι! και της έβγαλα και το κορδόνι και το έφαγα για μακαρόνι. Σαν το Σαρλό. Όμως καλή μου, έχεις μπερδέψει τα νερά της Αίγινας που το τελευταίο ψάρι κολύμπησε το 1981, λίγο πριν τις εκλογές, με τα νερά τα δικά μας, που είναι τίγκα στην τσιπούρα.

οι φίλοι μου στο νετ καφέ, που είναι και μπαρ και τηλεφωνείο και από όλα και τουαλέτα πάνω από όλα, σιγά μη μπαίνουν στο ίντερνετ. Τι να κάνουν; Αυτά τα μηχανήματα τα έχουν για εμάς τους τουρίστ...

---------------------------

τρολλ

:)))))
πριτς!

------------------

αλήτισσα

μωρέ εγώ ξέρω, εσύ να δούμε τι θα κάνεις άμα μάθεις!

Αλητισσα είπε...

Εγω ματια μου θα κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα..
Θα τρωω οτι θελω..
Χα χα..

maika είπε...

είδες που το ΄ξερα....
κι εκεί που νόμιζες πως έτρωγες μια μπουκιά μεγάλη και όλο ψαχνό... στην πραγματικότητα έτρωγες τη σόλα.... ωραίος ο Τσάπλιν,τέλειος!!!

αλλά το καλοκαίρι θα σου στείλω μια φωτογραφία μου απο την Αίγινα και θα κρατάω κι ένα καφάσι ψάρια ντόπια....για να μάθεις....
άκου δεν έχει ψάρια το νησί .... πριτςςςς.... έχουμε και ψάρια και χταπόδια και αστερίες και αχινούς....έχω και μια φωτογραφία με τη φτέρνα μου γεμάτη απο τα αγκάθια του...θα στη στείλω κι αυτή....

ωραίο το καφέ σας , σαν μόλ ένα πράγμα έτσι??? πάντως αν το σκεφτείς μπορείς εκεί , να το παίξεις και κουρέας...κι έτσι όπως θα συγκεντρώνεστε εσύ μπορείς να τους κουρεύεις κιόλας και να βγάζεις και κανένα φράγκο....και να μην είσαι πια τουρίστ...αλλά ντόπιος με τα όλα σου...
Να σου στείλω κι ένα περιοδικό με κουρέματα???

unlearn... είπε...

Υπερηφάνεια ναυαγική αγαπητό ναυαγούδι. χεχε ;)

πι ες. (πιες?) αυτό είπα κι εγώ ντιαρ...οφου δε με προσέχεις, παραέκατσες στον ήλιο με φαίνεται!Να πεις στο Τζόνι να σε προσέχει καλύτερα...στην τελική δωστου και κάτι παραπάνω να σου κρατάει και μια ομπρέλλα να μη σε χτυπάει ο ήλιος καθώς ψαρεύεις..χουχουχου..

λαλαλααα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως αν είδες τον Πάγκαλο κάπου εκεί θα είναι και ο Βενιζέλος.

marilia είπε...

Αυτό που παρατηρώ είναι τα κτητικά που χρησιμοποιείς όταν γράφεις για το νησί ΣΑΣ, ή για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ νερά και ψιλοθλίβομαι χωρίς να ξέρω γιατί... Έρχεται όμως ένα άρωμα ρίγανης να με επαναφέρει στο... πείραγμα! ;)

Κάνε ζντούπ στην οθόνη ΣΟΥ: Μμμμμμμμμααααααααααατς! Καλό μήνα! Να ομορφοπερνάς! :):)

maika είπε...

μα που είσαι? μήπως έμπλεξες σε καμία διαδήλωση και βρίσκεσαι τώρα σε κανένα μπουντρούμι???
καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Όλα θα μπορούσα να τα αντέξω αλλά αυτό με τον υπερμεγέθη σαργό πως να το χωνέψω (και χωρίς μάλιστα να έχω δοκιμάσει ούτε λέπι;); Κι εμάς εδώ μας έχει φάει η λειψοψαρία...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Στεφάνι φτιάξατε;
Φαντάζομαι, πλεγμένο με φύκια και όστρακα που τα έχετε και μπόλικα.
Αχ, πολύ πρωτότυπο θα είναι...
Γλαρένιες αγκαλιές

Catherine είπε...

Ωραία. Έισαι στην άκρη του κόσμου, ψαρεύεις, κάνεις τα μπάνια σου, όλα μια χαρά...τον κόσμο πως θα τον αλλάξεις περιμένω να δω.

unlearn... είπε...

(χεχε...κατερίνα κι εγώ αυτό περιμένω να δω)

nyctolouloudo είπε...

καλά βρε ναυαγούλι μου..με κουλούρι ψαρεύεις εσύ;
εκτός και πιάνεις καβούρια.......

καλό μήνα και βίο ανθόσπαρτο όπου και να είσαι!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Αχ πόσο μεγάλο ήταν σε πόντους;

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

κι εγώ τότε θα κάνω το δικό μου όνειρο πραγματικότητα: Θα πνίξω μια κρητικιά στο χυλό!

_____________________________

Μάικα

Άσε το κόλπο με τα ψάρια το έχουν κάνει κι άλλοι. Τα αγοράζουν από την ψαραγορά τ' αγγιστρώνουν και μετά βγάζουν φώτο μαζί τους. Βρωμάνε κοτόπουλο οι φωτογραφίες από αυτά που τα ταϊζουν στα ιχθυοτροφία.

Καλύτερα να γίνω μόδιστρος. Στείλε την τελευταία κολεξιόν του Ασλάνη

Ναυαγός είπε...

unlearn

Ο ήλιος με χτύπησε όταν ήμουν μικρός που με ξέχασαν 3 μερόνυχτα στην Αυγουστιάτικη ντάλα. Αυτό εξηγεί βέβαια και άλλα πολλά

________________________________

Δείμε

Ο Βενιζέλος πάντως δεν τσιμπάει εύκολα σαν τον άλλο. Άσε που δε θα χωνεύεται κι όλας.

Ναυαγός είπε...

μαριλία

ναι ε; δεν το είχα προσέξει καθόλου. Ζτουυυυυυυυυυυυπ!! θα έκανα αν δεν είχε τόσο κόσμο εδώ, πρόθυμο για κουτουλιές με την παραμικρή αφορμή.

_______________________

Maika

Εδώ είναι η χώρα της ειρήνης, δεν έχει τέτοια

Ναυαγός είπε...

doratsirca

έχω την εντύπωση πως κάνατε πρόστυχο σχόλιο με υπονοούμενο και σας εγκαλώ εις την τάξη.

Από την άλλη, μπορεί και να φταίει η αγαμία μου που τα βλέπω όλα έτσι

________________________________

Φύρδην μίγδην

Είδες; στεφάνι ξέχασα για τη λεκάνη. Θα πάρω αύριο.

Έχεις σίγουρα τις καλύτερες αγκαλιές του ίντερνετ. Φιλώ σε.

__________________________________

Κατερίνα

Καταρχήν άλλαξα το δικό μου κόσμο. Τώρα περιμένω να μου κατέβει και καμιά φαεινή ιδέα κι αν γίνει αυτό να είσαι σίγουρη θα σας την πω... εκτός και αν βρεθεί πρώτα κάτι να ... και ξεχαστώ ενδιάμεσα.

Ναυαγός είπε...

unlearn

έλα κακεντρέχειες! θα σου δείξω πως. Υπομονή.

___________________________

νυχτολούλουδο

Το κουλούρι εδώ είναι καλό δόλωμα. Το περνάνε τα ψάρια για χούλα χουπ και πηδάνε μέσα του για μια φολκλορ επίδειξη.

___________________________

2 πόντους μικρότερο από αυτό που θα μπορούσε να σε ικανοποιήσει όσο τίποτα άλλο, αν δε με είχες αφήσει να φύγω έτσι. Εννοώ το κολλιέ που σκεφτόμουν να σου κάνω δώρο αν με συναντούσες.