Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007

Ακολουθεί πολιτικό αλλά μάλλον φαιδρό μήνυμα:

Πρώτα από όλα θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι αγαπάμε όλους τους μπλόγκερς ανυεξάρτητα από τα κίντηρά τους, την ιδεολογία τους, το αν τους αρέσει η Κουκουρούκου ή το Kiss.

Αφού το δεχτούμε αυτό θα πρέπει να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Γιατί οι μπλόγκερς ασχολούνται με την μπολγκόσφαιρα; Για να βρούν κάποιον να τους ακούσει, να τους καταλάβει, να βρουν κατανόηση, να πηδηενυχθούν (άγνωστη λέξη για σας που σημαίνει να επικοινωνήσουν).

Θα δημιουργήσουμε λοιπόν ένα ερωτηματολόγιο έγκυρο και επιστημονικό απ’ όπου θα αντλούμε πληροφορίες κυρίως για τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των μπλόγκερς. Πιθανός τίτλος: «Βρες το μπλογκοταίρι σου».

Όλοι οι μπλόγκερς δικαιούνται να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο μπουκάλι. Κορυφαία ερώτηση: η περιφέρεια του στήθους των γυναικών. Άσχετη λίγο με το υπόλοιπο ερωτηματολόγιο, αλλά χρήσιμη για το Ναυαγό.

Αφού μελετήσει η τριμελής επιστημονική επιτροπή προξενητών τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, θα φτιάχνει «match ups». Προειδοποιώ τον Μένιο ότι δεν μπορεί να τις έχει όλες για την πάρτη του. Έχοντας καθορίσει ο ενδιαφερόμενος μέχρι που θέλει να φτάσει η γνωριμία, θα του προτείνουμε από επίσκεψη σε μπλογκς μέχρι κουμπάροι θα γινόμαστε, που λέει ο λόγος.

Τώρα το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το τι αντάλλαγμα θα ζητάμε. Αμ εδώ σε θέλω. Θα μπορούσαμε να ζητάμε «καμερίτσα» για τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν.(Σας υπόσοχομαι αυτό δεν είναι δική μου έμπνευση, του κακού μου εαυτού είναι).

Όμως υπάρχει κάτι πιο φρικιαστικό και από αυτό. Θα υπογράφουν μεταξύ άλλων τους κάτωθι όρους χρήσεως της υπηρεσίας:
«Συμφωνώ ότι θα αφιερώνω τουλάχιστο 5 λεπτά της ώρας μου κάθε ημέρας στο σκοπό της αλλαγής του κόσμου».

Τουτέστιν… ή θα μπαίνουν κάθε ημέρα σε ένα μπλογκ αφιερωμένο στην αλλαγή του κόσμου ή θα αθροίζουν τα ημερήσια 5λεπτα ανά εβδομάδα και θα τα αφιερώνουν σε μια ακτιβιστική οργάνωση.

Όσο για το μπλογκ αλλαγής του κόσμου, αυτό θα σημάνει την ανεξαρτητοποίηση της Κουκουρούκουλαντ από το «μήνυμα στο μπουκάλι». Θα είναι ένα κοινόβιο στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι του νέου κράτους ισότιμα, με βάσει τις αρχές που μέχρι τώρα έχουμε θέσει. Και αυτές που θα θέσουμε στη συνέχεια.

Κάθε μέρα ένας πολίτης του νέου κράτους θα γράφει ένα ποστ για ένα προκαθορισμένο θέμα, χωρίς λογοκρισία ασφαλώς. Οι ευεργετημένοι της παραπάνω υπηρεσίας επισκέπτες θα υποχρεούνται λόγω της σύμβασης να μπαίνουν μέσα και να σχολιάζουν, ώστε να παίρνουν μηνύματα και να δραστηριοποιούνται κοινωνικά.

Το σαχλαμαροειδές του λόγου μη σας επηρεάζει, το ζήτημα είναι σοβαρό, αξίζει μία σκέψη από εσάς.

14 σχόλια:

Catherine είπε...

Μου χαλάς τις φαντασιώσεις μια μια...Για αρχή, δεν μου αρέσει η ιδέα του γυμνισμού. Τόσα παρεό και μαγιό έχω βάλει στο σάκο μου. Χαμένα να πάνε;
Παρότι είμαι φαν της αναρχίας, θα κάνω και εγώ την προσπάθεια μου να οργανωθώ μαζί σας. Όχι με ακτιβιστές πάντως. Εγώ με αλυσίδες δεν δένομαι.-
Πάντως είμαι αρκετά Κουκουρούκου!

maika είπε...

Ίντα λες ορε κουζουλέ???
...επειδή όμως είμαι και κουκουρούκου αλλά και φανατικά σοκοφρέτα.... θα συμφωνήσω και θα βοηθήσω.... Ο άνθρωπός σας... όταν εσύ θα τρέχεις με τους άλλους ακτιβιστές εγώ λέω να καθαρίζω πατατούλες ,να τις τηγανίζω για να έχει και η ομάδα κατιτίς να φάει...
όταν επιστρέφει κουρασμένη πίσω...
Και για να ξέρεις και τι κάνω τα βράδυα.... σου εξομολογούμαι και αυτό... Το καλοκαίρι που μας πέρασε,στην Αίγινα, σσσσσσσσ κατέβασα δεν ξέρω κι εγώ πόσες αφίσες ενός τσίρκο που είχε έρθει στο νησί με κάτι έρημα ζώα ατάϊστα και χιλιοταλαιπωρημένα...
Όσες δεν μπορούσα να τις κατεβάσω τις έβαφα ....
Και βέβαια είχα και βοηθό τη μάνα μου.... Σκίσαμε σου λέω...
Καλή έτσι???
;o))

Shades είπε...

Ναυαγέ αν και δεν συμφωνώ με τα ηλεκτρονικά συνοικέσια θα ήθελα να ξεκινήσει η προσπάθεια σου.. δεν έχουμε να χάσουμε άλλωστε τίποτα.. απλά θα έλεγα να κάνεις την ιδέα σου λίγο πιο σαφή με λεπτομέρειες δηλαδή για το νέο μπλογκ (νήσοι) που κατάλαβα ότι θα δημιουργήσεις.. αναμένω..

nyctolouloudo είπε...

όπως εξελίσσονται τα δεδομενα, οι μόνοι που δυνατούν βουρ να ξεμπλέξουν άνευ ψεύδους και μαλακτικού vital shampoo wash and go παντί κουκουρούκου από τους κεφτέδες, τους καφέδες και τα βουτηματάκια είναι οι πάντα όρθιοι καθήμενοι και επί ώρας με την κεφαλήν σκυπτοί επί των έργων χειρών ανθρώπων, περιπτεριούχοι των Άνω Ιλισίων και της Κάτω Σκωτίας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μέσα σε όλα έχεις και τη δική μου συμπαράστασει, αν και το cybersex ή τα cyberσυνοικέσια τα εγκατέλειψα πολλά χ΄ρονια πριν.

Menios είπε...

Άκουσα κάτι για cybersex.. μάλλον εμένα φωνάζεται..
Ναυαγέ μαζί..
βουρ για το νησί..
και με το νέο έτος..
θα σκίσουμε και φέτος..

Estrella_ είπε...

Ναυαγέ,
αν ονομαστει το μπλογκ τουτο 'Je taim' θα σε πυρπολήσω.

:P

Nemertes είπε...

Έχει το blogging γκομενοδιάσταση; Καλέ που ζω; Εγώ νόμιζα ότι απλά έχει 10 μαλάκες (όλους εμάς) που λένε 100 μαλακίες (όλες δικές μας). Με την καλή έννοια ε;

Ναυαγός είπε...

Κατερίνα,
Πραγματικά δεν το ήξερα ότι είσαι κουκουρούκου (συγχαρητήρια πάντως, το εκτιμώ βαθύτατα)

Μάικα
Πραγματικά το ήξερα ότι είσαι Κουκουρούκου. Και έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου και εσύ και η μαμά σου για την υπέροχη ακτιβιστική σου ενέργεια. Αυτό είναι ακτιβισμός και όχι αυτά που βλέπουμε στην τιβι. Τις πατατούλες τις προτιμώ στον ατμό με μπρόκολα και λαδολεμονάκι με ρίγανη.

Shades,
Ακριβώς, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, ούτε καν την αξιοπιστία μας αφού ούτως ή άλλως κανείς δε γνωρίζει την πραγματική μας ταυτότητα.
Λεπτομέρειες προσεχώς.

Μεθυσμένα χρώματα,
Τρεις φορές το διάβασα και ακόμα δεν έχω καταλάβει αν με βρίζεις. Με βρίζεις;

Δείμο
το ξέρω και δεν κάνεις εσύ για συνοικέσια. Εσύ κάνεις για να πεις στον κόσμο πως μπορεί να αλλάξει.

Μένιο,
Μυρίστηκες ψητό και μπήκες ε;

Εστρέλλα,
Γλίτωσα την πυρπόληση και πάω για τυρομπουγάτσα στα υπό ανακατασκευή λιοντάρια της πατρίδας σου.

Νημερτή,
Ολόκληρη η ζωή έχει γκομενοδιάσταση. Η 10 διάσταση που ψάχνουν να βρουν οι φυσικοί.
Όσο για τις μαλακίες, δε θα διαφωνήσω, μόνο που κάνοντας μπλόγκινγκ έχω διαβάσει τις ωραιότερες και εξυπνότερες σε αυτή τη χώρα. Άσε που συχνά είναι ειπωμένες με χιούμορ.

Ναυαγός είπε...

Μεθυσμένα χρώματα,

Τέταρτη φορά. Υπέροχη γραφή.

maika είπε...

ιιεεεφτασεεεεεεεεεεεεεε!!!

Αρί-μαρί είπε...

Είχες δίκιο ναυαγέ.
Το πες και το κανες...
Με κούφανες!!!!!
(κι απ'τα δυο αυτιά...)

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Xαχαχαχ!
Να ξεκινήσω να περιγράφομαι;

:P

Α, τη κουκουρούκου προτιμώ..
Αλλοίμονο.. :P

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Το μπλουζάκι σε ποιά φάση θα το κερδίζουμε; Και σε πιά φάση θα το φοράμε (οι άνδρες - οι γυναίκες, ποτέ, έτσι κι αλλιώς!!!);