Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

Έχασα το χιούμορ μου.

Αναζητείται. Ο ευρών αμειφθήσεται.

Άλλοτε μαύρο, άλλοτε άσπρο, άλλοτε σπαστικό, ειρωνικό, σαρκαστικό, άλλοτε χαζό και που και που έξυπνο.

Το έχασα τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώντας ειδήσεις, απαγχονισμούς, υπουργούς βαρέων βαρών και οργισμένους νέους με κόκκινα πανό.

Παρακαλώ όποιος το βρει ας στείλει ένα μήνυμα.

Πως θα πορευτώ χωρίς αυτό, σ' αυτή την κενωνία;

Ήταν αυτό που μου επιβεβαίωνε ότι υπάρχω, ότι σκέφτομαι, ότι σκέφτομαι καλά και καθαρά.
Για μένα ήταν το μέσο με την πιο άμεση ανταμοιβή: το γέλιο των άλλων.

Ήταν ο, τι μου επιβεβαίωνε ότι δεν είμαι μόνος. Πως μπορεί να είναι μόνος κάποιος που κάνει τους άλλους να γελούν;

Ήταν και το μόνο πράγμα που μπορούσε να με χτυπήσει αλύπητα μέχρι να έρθω πάλι στα συγκαλά μου, να προσγειωθώ στην πραγματικότητα.

Τι θα κάνω χωρίς αυτό; Τι θα απογίνω; Πολιτικός; Τραγκαουνάκης; Επιχειρηματίας Φαστ-Φουντ; Πόσο χαμηλά θα φτάσω;

Σας παρακαλώ, αν το βρείτε, μην το κρύψετε! Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (πνευματικού).

18 σχόλια:

Μαρω_Κ είπε...

Αγαπητέ,

Λυπάμαι τα μάλα που απωλέσατε το χιούμορ σας.
Ψάξατε καλά;
Μήπως κατά λάθος το έχετε τοποθετήσει κάπου και τώρα δεν θυμάστε; Μην ντρέπέστε όλοι μας πάσχουμε από ένα ανεπαίσθητο αλτζχάιμερ.
Στο ψυγείο κοιτάξατε;
Αν παρόλα αυτά δεν ανευρεθεί, σας συνιστώ την Ομόνοια ως τόπο διακονοίας.
Ολο και κάποιος φιλεύσπλαχνος Ελλην θα σας ελεήσει.
Παρεμπιπτόντως καλή χρονιά

maika είπε...

Αν σου έπεσε στη θάλασσα,θα στο βρω εγώ και θα στο φέρω...σιγά τώρα... πρώτη φορά χάνει γλάρος το χιούμορ του? μην κάνεις έτσι...
Θα το βρούμε! Βουτώ...και ψάχνω...πλατς!!!

Ανώνυμος είπε...

ναυαγέ μου... το χιούμορ δε χάνεται... πιθανόν μεταλάσσεται! αλλά είναι εδώ... σε πιθανή "κυνική" συμπεριφορά... ή κάπως αλλιώς! είναι έμφυτη αυτοάμυνα αλλά και αγωνιστική συμπεριφορά! συμφωνώ με το προειπωθέντα σου αλλά μου "ξέφυγε" στο σχολιασμό... επιθυμώ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση που αφορά στο ελεύθερο "κουκουρουκιστάν" και συλλογική προσπάθεια! λόγω δε κατάστασης που βιώνω λόγω απάτης σε βάρος εμού και του αδερφού μου (που με πήγε πίσω στη γενική πολιτική μου συνείδηση) έχω μάθει πράγματα... και έχω ξεμείνει να αγωνίζομαι μονάχη μου ένα καλοριζωμένο σύστημα στη βρωμερή επαρχία...φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

ναυαγέ μου... το χιούμορ δε χάνεται... πιθανόν μεταλάσσεται! αλλά είναι εδώ... σε πιθανή "κυνική" συμπεριφορά... ή κάπως αλλιώς! είναι έμφυτη αυτοάμυνα αλλά και αγωνιστική συμπεριφορά! συμφωνώ με το προειπωθέντα σου αλλά μου "ξέφυγε" στο σχολιασμό... επιθυμώ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση που αφορά στο ελεύθερο "κουκουρουκιστάν" και συλλογική προσπάθεια! λόγω δε κατάστασης που βιώνω λόγω απάτης σε βάρος εμού και του αδερφού μου (που με πήγε πίσω στη γενική πολιτική μου συνείδηση) έχω μάθει πράγματα... και έχω ξεμείνει να αγωνίζομαι μονάχη μου ένα καλοριζωμένο σύστημα στη βρωμερή επαρχία...φιλιά!!!

bebelac είπε...

Γιατί κοροϊδεύεις; σιγά μην το έχεις χάσει!
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Φοινιξ είπε...

Φίλε ναυαγέ.
Το χιούμορ σου θα είναι κρυμμένο κάπου μαζί με το δικό μου και χιλιάδες άλλα και θα κάνουν παρέα και θα λέν τα δικά τους μακριά απο τον κόσμο αυτό το μίζερο...

Να το βρούμε ξανά όπως ήταν αληθινί και αγνό δεν νομίζω.Θα έχει και μια μεγάλη δόση πλάνης τώρα πλέον μαζί του.

Καλό σου βραδυ

Nemertes είπε...

Ενώ είμαι από τους ανθρώπους που θα χαρακτήριζες η χαρά του παιδιού, όλο γελάω δηλαδή, όταν βλέπω ταινίες κωμωδίες γελάω δύσκολα. Είναι περίεργο έως ανεξήγητο αυτό, όλοι μου το λένε. Λες τελικά η πραγματική ζωή να είναι όντως "για γέλια";

ο δείμος του πολίτη είπε...

Λοιπόν, να ένα αστείο μπας και σε συνεφέρω: ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δεν θα ανταγωνίζεται το κρατικό... το κρατικό ΑΕΙ θα βελτιωθεί χάρει στο ιδιωτικό, όπως τα δημόσια σχολεία χάρει στα ιδιωτικά (βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκη)

Αγγελική Στ. είπε...

Εγώ πάντως αν το βρω υπόσχομαι να στο στείλω με ένα μπουκάλι στο νησί που έχεις ναυαγήσει. Αν βρούμε ξανά όλοι το χιούμορ μας (που ειλικρινά δεν το βλέπω, συμφωνώ με τον Φοίνιξ ότι κάπου θα 'ναι και θα τα πίνουν τα άτιμα γελώντας με την κατάντια μας), μπορεί αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος (;)

Aphrodite είπε...

Ελα, false alarm, εγώ το έχω... Το αλάφιασες το έρμο με την τηλεόραση κι ήρθε και κρύφτηκε, χλαπάκιασε 10 φέτες ψωμί-μερέντα να συνέρθει, κι ήπιε και 3 κιλά πετιμέζι για τη δίψα... Θα το κρατήσω λίγο να πάρει τα πάνω του και θα στο ξαναστείλω, μη στεναχωριέσαι.

θα περάσει καλά εδώ, λίγο τρομπόνιασμα κάνει καλό πότε-πότε... Α, και μη φοβού, δεν θα το ξοδέψω να δουλέψει για μένα, δικό σου είναι (εγώ έχω το δικό μου, μόνο που αυτό κοιμάται στο ανάκλιντρο και ξυπνάει μόνο στον τρύγο, χλαπακιάζει και ξανακοιμάται... χιούμορ είναι αυτό ή ρωμαίος αρχιτεμπέλαρος?!)

Ναυαγός είπε...

maro k
από την απάντησή σας κατάλαβα ότι μάλλον εσείς το έχετε. Και τώρα σφυρίζετε λίγο αδιάφορα, τάχα μου δήθεν.

Μαικα
Τις ίδιες υποψίες έχω και για σένα... λίγο και κάνουμε και το μαλάκα τώρα... το σχόλιο σου.


Έστα
"καλοριζωμένο σύστημα στη βρωμερή επαρχία"... και πως γουστάρω να τα ξεριζώνω αυτά τα συστήματα που πιάνουν ρίζες, ιδίως στην επαρχία.
Απλά ψάχνω το σκαλιστήρι μου, το χιούμορ.

Bebelac
σσσσσςςςς... μη φωνάζεις. Κόλπο είναι.

Φοίνικα

Ελπίζω τουλάχιστο να προετοιμάζουν καμιά επανάσταση εναντίον της σοβαρότητας ή καλύτερα της σοβαροφάνειας και να μην τα λένε απλώς.

Νημερτή,
Ανάλογα τι κωμωδίες βλέπεις. Οι περισσότερες είναι για κλάματα. Και ναι, η ζωή είναι για γέλια.

Δείμο,
Αυτό το αστείο συγκρίνεται μόνο με τις κωμωδίες του Μάρκου Σεφερλή. Γενικά οι πολιτικοί διατηρούν αυτού του είδους το χιούμορ.

Sunshine,
Απλώς μου έκλεψες το κλείσιμο σε αυτό το σχολιασμό. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Και θα το πω και στη συνέχεια πολύ εμφατικά.

Aphrodite,
Δυο λόγια για το δικό σου χιούμορ: Είναι το χιούμορ των βουνοκορφών όπως και ο λόγος σου γενικά. Δεν μπορεί να κινητοποιήσει τις μάζες στις πεδιάδες, είναι για λίγους αυτούς που έχουν σκαρφαλώσει και βλέπουν τα πάντα από ψηλά. Και αυτό το κάνει ακόμα πιο μαγευτικό.
Δε με πειράζει να σε αποθεώνω με κάθε ευκαιρία. Συνηθισμένη πρέπει να είσαι, Θεά ούσα.

Αρί-μαρί είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο μου τον Φοίνιξ...
Μην στεναχωριέσαι ναυαγέ μου, εσένα σου λείπει, του λείπεις κι εσύ στα σίγουρα...
Θα ξανάρθει βρε!

Aphrodite είπε...

Εχμ... κοίτα, ναυαγέ αγόρι μου, το ότι φοράμε σεντόνια κι οι δύο (εσύ ως εθνική ενδυμασία του νησιού κι εγώ από επαγγελματική διαστροφή), διατί σε κάνει να πιστεύεις ότι σου επιτρέπει να μου κάνεις τόση πλάκα? (θα τα πιστέψω τα κομπλιμάν, δεν θέλω και πολύ...)
:)))

Α, κατάλαβα, μάλλον είναι όλο το ζαχάρωμα πριν μου εμφανίσεις τον κουβά και τη σφουγγαρίστρα, να καθαρίσω την παραλία, ε? ΛΟΛ! ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛΟΛ!!!

Ναυαγός είπε...

ασημένια
αλήθεια λες να του λείπω και εγώ; αχ τι καλά που θα ήταν!

aphrodite
άσε τις ντροπές και δέξου τα κοπλιμέντα.
Και η σφουγκαρίστρα πάντως δεν ειν κακή ιδέα... πα μαλ, πα μαλ!

o kairos είπε...

Θα εχει παει καμια μπαροτσαρκα με το δικο μου.Γιατι πολλη χριστοπαναγια μου βγαινει τελευταιως.

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Εγώ στο πήρα.
Και θα σας το δώσω όταν απαντήσετε στην ανήθικη πρόταση που σας έκανα στο "Μωσαϊκό"...

Θετικά βεβαίως-βεβαίως...

maika είπε...

επειδή συνήθως τα πράγματα τα καταλαβαίνω όπως με συμφέρει...
την υποψία σου αυτή (ότι δηλαδή εγώ στο πήρα) ... εγώ θα την πάρω σαν κομπλιμέντο και θα κοκκινίσω και απο δελφίνι θα γίνω μπαρμπούνι!!!!
;o))

Ναυαγός είπε...

o kaire!

Σε καταλαβαίνω. Τα νεύρα διαταράσσουν την ψυχραιμία και το καλό χιούμορ θέλει ψυχραιμία. Μπλόγκαρε περισσότερο, νομίζω θα σου φύγουν τα νεύρα

Παιδίσκη,

Η απάντηση ήταν ναι ασφαλώς. Και παραμένει.

Μάικα
Σωστά κατάλαβες και το αποδεικνύεις κάθε μέρα.
Όχι μπαρμπούνι γιατί αρέσει πολύ στους γλάρους.