Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2007

Παλιές φωτογραφίες

Κοιτούσα χτες παλιές φωτογραφίες.

Ήταν όλοι τους νέοι και υγιείς και αδύνατοι 20 χρόνια πριν.

Πόση τηλεόραση είδαν όμως μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια; Και πόση διαφήμιση; "Ρετσίνα Κουρτάκη, κάθε μέρα γιορτή!" ...και το πίστεψαν!

Άρχισαν να καταβροχθίζουν κρέατα και γλυκά και να πίνουν και να καπνίζουν μέχρι να χορτάσουν γιορτή... κάθε μέρα.

Κι ύστερα ξεχείλωσαν οι κοιλιές και ήρθαν και οι αιμορροΐδες. Κι ύστερα τα πιο σοβαρά, η κατάθλιψη. Και το φάρμακο για την κατάθλιψη είναι ένα: Βουρ στον πατσά! πάλι από την αρχή.

Κι ύστερα άρχισαν και τα πολιτικώς ορθά: Δεν είναι το πάχος αρρώστεια, μη μας βρίζετε τους παχουλούς, μη μας δημιουργείτε ψυχικά τραύματα, αν δεν έχει κρέμα η μακαρονάδα τι τη θέλεις τη ζωή, φάε λίγο έχεις κόψει, η ανορεξία είναι σοβαρή αρρώστεια και μπορείς να πεθάνεις, μην πειράζετε τους χασάπηδες, τους γλυκατζήδες, τους ζαχαροπλάστες, είναι όλοι ιεροί επιχειρηματίες.

Και δεν μπορούσα να καταλάβω μέχρι που άνοιξα την τηλεόραση και είδα έναν άρρωστο χοντρό και μια γριά φαλκονέρα, να μαθαίνουν τον κόσμο πως να τρώει και πως να αναμειγνύει το κρέας με τη ζάχαρη.

Κι ύστερα ξύπνησα και ήμουν πάλι έξω από την εντατική. Τρίτο μπαλονάκι ο πατέρας μου. Στον από κάτω όροφο η μάνα μου μόλις είχε αλλάξει και το δεύτερο της γόνατο.

17 σχόλια:

bebelac είπε...

Αχαχούχα! Μεγάλη πίκρα! Ξέρω ...ξέρω...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μας το λένε, ότι η τηλεόραση "παχαίνει", αλλά εμείς εκεί. Αφού να φανταστείς παραδοσιακά τρώγαμε κρέας 1-2 φορές την εβδομάδα και τώρα πια κάθε μέρα δις και ναααα κάτι μερίδες. Πώς να μη παχύνουν μετά;

maika είπε...

...θυμάσαι και το κουτί ,κουτί,κουτί
και τι κουτί, κουτί πάντα η Henniger καινούρια σε κουτί?

επειδή είμαι γλυκαντζού....δε με παίρνει να πω τίποτα και καλύτερα να κάνω την πάπια... πα,πα,πα....

...εντάξει , εντάξει ,έχεις δίκιο!

Αλητισσα είπε...

Οταν οι υπολοιπες χαρες τελειωνουν και ψαχνεις ζωη σ'ενα μαλακισμενο κουτι (ας μου συγχωρεθει η εκφραση) ειναι φυσικο μαζι με το μυαλο να ατονει το σωμα και τοτε δυστυχως η μονη χαρα γινεται το φαι.. Το εχω δει να γινεται και δυστυχως το εχω ζησει κι εγω καποια στιγμη στη ζωη μου..
Πηγα ομως παρακατω, με πολυ κοπο,και τωρα πια ξερω οτι τρωμε για να ζουμε κι οχι ζουμε μεσα απο το φαι..Ειναι δυστυχως ενας φαυλος κυκλος δυστυχιας κι αν δεν τον προλαβεις ο γυρισμος ειναι δυσκολος..

nyctolouloudo είπε...

καλέ, άσε τους ηλίθιους να χλαπακιάζουν σάλτσες, γλυκά, ψωμιά, κρέατα, μακαρόνια, χαμπουργερ, πίτσες με τα κιλααά, τώρα που ξεπεράσανε την μιζέρια τις ' φτώχιας'....
τι θα γίνουν οι νεκροθάφτες;
ληστές;

Alogaki είπε...

Δεν συμφωνώ στο ότι φταίει το "κρέας με τη ζάχαρη" και οι μεγάλες μερίδες.

Φταίει το ότι, οι περισσότεροι δεν κάνουν αυτά για τα οποία είναι φτιαγμένοι.

Alogaki είπε...

Αφήστε τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια, κι αρχίστε την κολύμβηση και την ορειβασία.

(Το συνιστά κι ο κατασκευαστής!)

Ναυαγός είπε...

bebelac
Στην Ελλάδα ζούμε, όλοι λίγο πολύ το ξέρουν το ζήτημα... δυστυχώς.

Δείμε,
Για δέκα χρόνια πριν το τελευταίο δε θυμάμαι μία ημέρα που να μην έφαγα κρέας. Ευτυχώς αθλούμην και πάλι όμως τα συμπτώματα της κακής υγείας είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Θύμα και εγώ του συρμού της τηλεόρασης.


Μάικα,
Πέτα τις πάστες και πιάσε τα μπρόκολα (σύνθημα της μάζας του νησιού!)

Αλητισσα said...
"...δυστυχως το εχω ζησει κι εγω καποια στιγμη στη ζωη μου..
Πηγα ομως παρακατω, με πολυ κοπο..."

Ίσως θα άξιζε αν μπορούσες να μοιραστείς αυτή σου την εμπειρία, το "με πολύ κόπο" και με άλλους μέσω του μπλογκ σου. Ίσως βοηθούσε πολλούς. Κάποια στιγμή κάνε το αν θες.

Μεθυσμένα χρώματα,
Αυτά που βγάζουν οι νεκροθάφτες σε σχέση με αυτά που βγάζουν οι γιατροί δεν είναι τίποτα. Πριν αποδημήσει κάποιος εις κύριον λόγω λαιμαργίας, θα ακουμπήσει μπορώ να σου πω και όλη την περιουσία τους στους αετονύχηδες του ΕΣΥ.

Αλογάκι,
Εμείς που είμαστε μάλλον όψιμοι της φυσικής ζωής (ο ναυαγός δηλαδή) πιστεύουμε ότι δε φτάνει μόνο η γυμναστική, δηλαδή τα όσα βγάζουμε έξω από το σώμα μας. Αν αυτά που βάζουμε μέσα είναι πάρα πολλά και όχι συμβατά με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τότε παραμένουν μέσα και θρομβώνουν τα πάντα.

maika είπε...

Nα τα πιάσω τα μπρόκολα,εντάξει...
πρέπει να τα φάω κιόλας....? Πειράζει να τους βάλω και λίγη μερέντα??
Πειράζει,έ?
Καλά αφού πειράζει δε θα φάω μπρόκολα με μερέντα.
Θα φάω 1 γαλακτομπούρεκο!!
Είπε τίποτα η μάζα του νησιού για τα γαλακτομπούρεκα? δεν είπε!!! Ε?

nyctolouloudo είπε...

εδώ και τώρα θα το πω...............
είμαι ερωτευμένη με τα μπρόκολα!

Alkyoni είπε...

όπως πάντα θα συμφωνήσω με τη μεθυσμένη...κι εγώ ερωτεύτηκα ένα μπρόκολο
φιλιά :)

Nemertes είπε...

Το πολύ φαί.... ανοίγει την όρεξη... Μεταφορικά και κυριολεκτικά...

Ναυαγός είπε...

Maika
Νομίζω πως είσαι chockaholic και νομίζω πως πρέπει να το συζητήσεις με τον άντρα σου αυτό. Είμαι σίγουρος ότι έχει το αντίδοτο.
;-)

Μεθυσμένα χρώματα και Αλκυόνη,
Φτάνει πια το dirty speaking! Όχι τίποτα άλλα αλλά ξεχνάτε ότι είμεθα ναυαγοί και κάτι τέτοια μας εξιτάρουν.

Nemertes
Yeap! Γι' αυτό και προτείνω να μάθουμε με λίγο φαΐ και να σπαταλάμε το χρόνο μας πιο δημιουργικά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Y. K. είπε...

τωρα τι να σχολιασω?
τα περαστικα μου στους δικους σου
και μια φωτεινη καλημερα θα σου αφησω..
φιλακι

maika είπε...

όχι αντίδοτο.... παυσίπονο για τις ημικρανίες μου μου λέει πως είναι!!! Τύφλα να΄χουν τα βότανα...
;o))

Catherine είπε...

E δεν τα κάνει και όλα η τηλεόραση. Μην βρίσκουμε εξιλαστήριο θύμα κάθε φορά που δεν μπορούμε να χαλιναγωγήσουμε τα ένστικτά μας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ,ΑΚΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΧΥΝΑΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΧΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΑΚΩΘΗΚΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ?ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΩΛΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΠΑΧΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ>?