Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

Επιστροφή στη φύση λοιπόν

Να παραθέσουμε και μερικές ακόμα ασυναρτησίες που στόχο έχουν να πείσουν τους πιο εύπιστους από εμάς να αφήσουν τις μεγαλουπόλεις.

Μέσα λοιπόν στις μεγαλουπόλεις δεν μπορεί ο καθένας να καλλιεργεί βεβαίως, βεβαίως το χασίσι του. Αυτό πρέπει γίνει στο χωριό, στα κρυφά μέρη ή και στα πιο φανερά αν μιλάμε για Πύργο - Καλαμάτα. Όμως εκεί, στα χωριά, για να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση της πόλης εφαρμόζουν μεθόδους copy paste από την καλλιέργεια ζαρζαβατικών.

Πρέπει να χρησιμοποιούν πολλά χημικά αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια ζαλούρα, ρε παιδί μου, οι μεταμεσονύκτιοι ταξιτζήδες της Αθήνας. Ούτε στα άσματα του Μαζωνάκη μπορεί εύκολα να εξηγηθεί τόση καψούρα.

Τα χημικά βέβαια σκοτώνουν και αυτούς που τα χρησιμοποιούν: τους κωλόβλαχους της επαρχίας, που φυτεύουν τις ντοματούλες και τα αγγουράκια τους, αλλά και το χασισάκι μας. Θερίζει ο καρκίνος στην επαρχία για να μας ταΐσουν εδώ στις πόλεις, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Και τα υπόλοιπα ζώα στην επαρχία κινδυνεύουν από αφανισμό, αλλά αυτό κι αν είναι δικό τους πρόβλημα.

Ενώ αν πάμε στην επαρχία, φίλε ταξιτζή, θα καλλιεργούμε μόνοι μας το χασισάκι μας χωρίς χημικά και θα το καπνίζουμε αγνό και όμορφο και θα φτιάχνουμε κεφάλι και μετά θα πέρνουμε τη μικρή βλαχοπούλα και θα της κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα.

Δεν το λέω εγώ το είπαν άλλοι πιο σοφοί: "χασίσι, γαμήσι κι επιστροφή στη φύση!"

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στον Πύργο, στις αυλές μας δεν φυτεύουμε λουλούδια...χασίς φυτεύουμε...Το βουκολικό όνειρο σας παραπλανά πρωτευουσιάνοι μου και δείχνετε καλή πίστη σε φήμες που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.Όλος ο κόσμος ένας τεκές, μην βάζουμε ταμπέλες.

Ναυαγός είπε...

Μην παρεξηγιέσαι,
ακριβώς με τις εμμονές των πρωτευουσιάνων παίζω.
;-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναυαγέ, έχεις δει την ταινία "The dogville"; Δεν ενδιαφέρομαι για την εικαστική του όψη όσο για την πολιτική και κοινωνική αλληγορία και κριτική. Είναι νομίζεις τόσο τέλεια στο χωριό, τελικά; Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα στην πόλη, αλλά δε μένω -εγώ τουλάχιστον- από συνήθεια στη χαβούζα. Ασχολούμαι πολιτικά να στηρίξω, να βοηθήσω -αν μπορώ- τον περιφερειακό κωλο-δήμο μου, αλλά δεν κάθομαι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο από ανάγκη. Δεν είναι εύκολο να φύγει ο κόσμος από τις πόλεις. Εγώ και να θέλω δεν έχω την οικονομική δύναμη να την εγκαταλείψω (και να σκεφτείς ότι εκεί το νοίκι θα είναι φτηνότερο και θα μου μένει και κέρδος αν νοικιάσω το σπίτι μου), αλλά πηγαινέλα, συντήρηση σπιτιού (που είναι μεγαλύτερο και πιο ψυχρό από εκείνο της πολυκατοικίας). Η ιδέα σου είναι τέλεια. Με χασίσι ποιος πέθανε τελικά; Από την πόλη χάθηκαν χιλιάδες. Καλύτερα γαμήσι, παρά να με πηδάει ο από πάνω ένοικος. Αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν υπεκφεύγω. Εσύ αλήθεια, που μένεις;

Ναυαγός είπε...

@deimos

Αθήνα μένω ελπίζω όχι για πολύ.

Έμεινα και 5 χρόνια Σαλονίκη

Dogville kai xero psomi.

Shades είπε...

Ναι ρε ταρίφες εκεί να πάτε να μην έχετε ανάγκη κανένα Αλβανό..

Sigmataf είπε...

Η ώρα έφτασε.
Εμπρός για τα παραμύθια μας.

maika είπε...

μα τι ρίχνουν τελικά στα χορταρικά?? Σήμερα έφαγα χορτόπιτα και οι γλάροι σου μου φαίνεται πως κουνιούνται.... Βρε μπας και τα ψεκάζουν με τίποτα παραισθησιογόνα?

Ανώνυμος είπε...

Μπα, δεν χρειάζεται να πάμε στα χωριά μας.... Αρκει να είσαι χωριάτης στην πόλη (σαν κι εμένα π.χ. και δη από το Αγρίνιο απ' όπου και κατάγομαι) και να φιτεύεις το χορτάρι σου σε γλάστρα στο παράθυρό σου! Και ΔΕΝ κάνω πλάκα!!!!!
Καλώς σε βρήκα!

nyctolouloudo είπε...

η δικιά μας γη ( Καλαμάτα και περίχωρα ) δεν βγάζει μόνο χασίσι αλλά βγάζει και σάκους με ευρω! ενίοτε περιέχουν και όπλα!

Ανώνυμος είπε...

(ντροπήηη)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Πού ακριβώς έχετε ναυαγήσει, Ναυαγέ μας; Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως βλέπετε... το βρήκαν το μπουκάλι σας στα σίγουρα αυτή την φορά!!!

Ναυαγός είπε...

Δεν έχω καταλάβει σχεδόν κανένα σχόλιο.
Μήπως επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι έγραψα;

Αυτό που προσπάθησα να γράψω είναι ότι οι μεγάλες πόλεις για να τραφούν και να ζουν σε μια κατάσταση χαζής ευδαιμονίας ξεκληρίζουν ολόκληρη την ελληνική επαρχία, στην οποία μεγάλωσα και εγώ.

Αυτό!

Ναυαγός είπε...

Τώρα όμως που τα ξαναδιάβασα τα σχόλια κατάλαβα ότι δεν τα κατάλαβα γιατί δε ξενυχτάω αρκετά και χτες του δωσα και κατάλαβε.

Αν δούλευα στη νύχτα, δηλαδή, κάθε πρωί θα υπολειτουργούσε το μυαλό μου όπως τώρα;

No way out καλώς ήρθες.

Shades είπε...

Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις.. ναυαγέ ή εσύ άλλα λες κι άλλα θες να πεις ή όλοι οι άλλοι συνεννοηθήκαμε να καταλάβουμε άλλα για να σε τρελάνουμε..
Εγώ πάντως γέλασα κάτι είναι κι αυτό.
Άντε καλό απόγευμα.