Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2006

Το πολίτευμα του νησιού.

I have a dream! (Έχω ένα όνειρο - του ξύπνιου όχι του ύπνου).

Πήγαιναν λέει οι πολιτικοί αρχηγοί ένα ταξίδι με το αεροπλάνο και αυτό έπεσε. Κωλόφαρδοι όπως είναι, σώθηκαν και ναυάγησαν στο νησί μου.

Αμέσως, άρχισαν να μου μοιράζουν τις δουλειές και αυτοί να αναλαμβάνουν τα αξιώματα του νησιού. Τα παίρνει λοιπόν και η μαϊμού μου και αρχίζει να τους τρομοκρατεί. Αλλιώς θα γίνει το πράγμα, ο ναυαγός ως πρόεδρος του νεοπαγούς κράτους (ευχαριστώ Μένιο), θα ορίζει τις τύχες των υπηκόων του, δηλαδή των γλάρων, της μαϊμούς και των πολιτικών αρχηγών.

Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι το πολίτευμα θα είναι δημοκρατία. Αναθάρρησαν τότε αυτοί, και κανόνιζαν εκλογές μεταξύ τους για να μοιράσουν και πάλι έδρες και αξιώματα. Τα ξαναπαίρνει η μαϊμού και τους εξηγεί ότι αυτό που σκέφτονται να το ξεχάσουν, γιατί δεν είναι δημοκρατία.

Βγάζουμε, λοιπόν, την κληρωτίδα (που ο ανηψιός μου τη λέει και κλειτορίδα) και οι τέσσερις αναλαμβάνουν τα υπουργεία ανά εξάμηνο. Ο Καραμανλής αναλαμβάνει ψαράς του νησιού. Ο Παπανδρέου σκατατζής, υπεύθυνος να τα μεταφέρει στην άλλη άκρη, ο Αλαβάνος κηπουρός - γεωργός και η Παπαρρήγα τη φωτιά και το μαγείρεμα.

Μετά από έξι μήνες ξαναέγινε κλήρωση και αναδιανείμαμε τα υπουργεία. Την τέταρτη φορά είχαν πια μάθει όλες τις δουλειές και κάθε φορά που γινόταν μια συνεννόηση ή ένα κάποιο δημοψήφισμα όλοι είχαν μια σοβαρή άποψη να καταθέσουν για το νησί. (Εκτός ίσως του Παπανδρέου που κάτι έλεγε για κάτι laptop)

Ένα βράδυ γύρω από τη φωτιά, πήρε το λόγο η μαϊμού: "Καταλάβατε τώρα τι είναι δημοκρατία; Πολιτειακό σύστημα εκπαίδευσης των πολιτών στα κοινά. Για πρώτη φορά στη ζωή σας μάθατε τι θα πει κράτος, τι θα πει υπευθυνότητα, τι θα πει να υπηρετείς το κοινό συμφέρον, να δουλεύεις για το κοινό καλό.

Αυτό είναι δημοκρατία.

16 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μάζεψέ την, την μαϊμού γρήγορα... γιατί άμα νομίζουν αυτοί οι κύριοι ότι με δυο αγγαρείες τα μάθανε κιόλας όλα τα της Δημοκρατίας, θα μας πουν αμέσως "Εν τάξει, εμείς τα μάθαμε... Σειρά σας τώρα!"...

Εύα είπε...

σωστος παντως ο ανιψιος.Ετσι κι αλλιως αυτη η κλ....ηρωτιδα παντα κανει ο,τι της κ.......!
Φιλακιαααααα!

Ναυαγός είπε...

Αστεροειδή,
μη σε νοιάζει θα τους εκπαιδεύσω καλά πριν σας τους παραδώσω και πάλι.

Εύα
Ο ανηψιός και πάλι σωστός και εσύ σωστότερη.

Ναυαγός είπε...

Το ποστ αυτό το έγραψα για να καταδείξω ότι η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που ελάχιστη σχέση έχει με τις αρχαιρεσίες, δηλαδή τις εκλογές.

Αυτά όλα ήταν παρανοήσεις που μας έμειναν από την εποχή των αντιπροσωπευτικών συνελεύσεων της Γαλλικής επανάστασης.

Οι ορολογία που δημιουργήθηκε τότε (αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αριστερά, δεξιά κ.ο.κ.) πρέπει να την αναδιαπραγματευτούμε σήμερα.

Τρεις παράγραφοι χωρίς ούτε μία μπούρδα. Αρχίζω να διορθώνομαι... σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

maika είπε...

μήπως να τους βάλεις να φέρουν και τα ποτάμια που υπόσχονται προεκλογικά ???

Ναυαγός είπε...

Μάικα

Είπαν για ποτάμια όντως και επίσης παρατήρησαν ότι στο νησί δεν υπάρχουν παιδιά.
Προσφέρθηκαν άμεσα να μας κάνουν παιδιά και κοίταζαν εμένα και τη μαϊμού πολύ περίεργα.
Και οι τέσσερις

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγέ ήθελα να σου πω Χρόνια πολλά να'σαι πάντα καλά και να περνάς υπέροχα!!

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη δημοκρατία που μπορούν να διαπραγατευτούν αυτοί οι κύριοι τους οποίους ανέφερες θα μπορούσε κάλλιστα να παραλληλιστεί με την κλειτορίδα-σαρδάμ αλλά μεγάλη αλήθεια- του ανηψιού. Μπορεί να έχει έναν επιφανειακό οργασμό και σε εξαπατά ώστε να μην ενδιαφερθείς για το ουσιαστικό του πράγματος που είναι ο εσωτερικός οργασμός. Αυτοί καλά το έχουν μελετήσει το θέμα...τι τους θες στο νησί σου; Αν θες σε βοηθάω να τους κλωτσήσουμε μαζί.

Ναυαγός είπε...

γωγώ

Χρόνια πολλά!

Κατερίνα

Ζωγράφισες. Ασφαλώς ξεπέρασες το ποστ.

Shades είπε...

Λοιπόν να ευκαιρία που περίμενα τόσα χρόνια.. να τους βρω κάπου μαζεμένους και ειδικά εκτός έδρας.. είναι αυτό που λέει και ο λαός “ θα γυρίσει ο τροχός θα γ…… κι ο φτωχός”.. κράτησε τους πάω να φέρω και τους υπόλοιπους.. το πάρτυ άρχισε..

maika είπε...

....μόνιμα στο πήδημα ο νούς τους... αμαν πιά!!! Πρόσεχε!! Πρόσεχε και τη μαϊμού!
Ασε τον Παπανδρέου,τον Αλαβάνο και τον Καραμανλή να βολευτούν...με την Παπαρήγα...να τους φύγει η διάθεση για παιδιά μια κι έξω!!!

Ναυαγός είπε...

shades, maika,

Ω τι μανία για τους οξαποδώ. Δε φταίνε αυτοί ρε, είναι καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση του λαού τους, δηλαδή ημών.

maika είπε...

δηλαδή όταν αυτοί τρώνε εμείς χορταίνουμε? κι όταν θα τις τρώνε απο τον shades εμείς θα πονάμε???
Δεν το νομίζω!!!
ρίχτους shades,ρίχτους!!! φέρε και λιοντάρια...ξέρεις αυτά απο τις ΔΟΥ και τις ΣΔΟΕ....έχουν κάτι δόντια.....ουουουου τι ωραία δόντια!
Δε σε πειράζει? έ,ναυαγέ??

Ναυαγός είπε...

τσου... κάντε δουλειά σας

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Όχι, Ναυαγέ! Να τους κρατήσετε εκεί, μια και βρέθηκαν στο νησί... Δεν τους θέλουμε πίσω!
Ευκαιρία, πάντως, να φύγετε εσείς, όταν δεν θα σας βλέπουν...

Ναυαγός είπε...

Asteroid

Τι μας λες και να τους αφήσω να μαγαρίσουν και αυτή την αγνή γη... με τίποτα.