Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2006

Όσοι pc προσέλθετε!

Έχω κάτι μέρες τώρα που κάτι με τρώει.

Άσχετος, όπως είμαι με τα blogs, μπήκα δεν ξέρω πως στο blog του Νίκου Δήμου (χρόνια του πολλά για σήμερα και ας μην τα θέλει). Στην αρχή μόνο διάβαζα, γρήγορα μπήκα όμως στον πειρασμό να πετάξω και εγώ κάποια σχόλια.

Ένα από αυτά ξεκίνησε την κόντρα με τον οικοδεσπότη και τους μασκοφόρους σωματοφύλακές του. Απάντησα σε όλα, περισσότερο όμως ενοχλήθηκε ο Ν.Δ., γιατί κατά την άποψη του παρερμήνευα τις στατιστικές.

Ήθελα να απαντήσω αλλά κατάπια το σάλιο μου γιατί είμαι ακόμα μικρός να συνδιαλεχθώ με αυτόν που έχει 50 χρόνια μελέτης από πίσω του. Γι’αυτό το παράπονό μου θα το πω εδώ, στο δικό μου blogάκι.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πολύ σημαντικοί που είναι από αυτούς που ευτυχώς που υπάρχουν, δυστυχώς, όμως, έχουν ξεχάσει πως είναι να μη σου αρέσει ο κόσμος που ζεις και να θέλεις να τον αλλάξεις. Προτιμούν πια τη μελέτη των στατιστικών και των ποσοστών.

Από το www.doncat.blogspot.com δε θα αποχωρήσω παρ’ότι ο οικοδεσπότης θα προτιμούσε να πάρω το κουβαδάκι μου και να πάω σε άλλη παραλία. Δεν το βλέπω μόνο πια ως δικό του blog αλλά σαν ένα think tank. Μακάρι να το έβλεπαν και οι σωματοφύλακές του έτσι.

Και καθώς αυτά σκεφτόμουν, βρήκα πάλι το νόημα της ύπαρξης του δικού μου blog. Θα το αλλάξω κάπως, θα συνεχίζω να διαβάζω αυτούς που μου άρεσαν, αλλά θα τους ενημερώσω ότι είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος να μιλώ για αισθήματα, όντας μάλλον ανίκανος να σχετιστώ με ανθρώπους σε αυτό το επίπεδο.

Ναυάγησα στο Internet γιατί θέλω να αλλάξω τον κόσμο, γιατί θέλω να δω καθαρά και να σκεφτώ ανεπηρέαστα. Με βοηθάει και η ανωνυμία.

Από όσα σας άρεσαν θα κρατήσω το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό.

Όσοι pc προσέλθετε! (και με τα Mac δεν έχουμε πρόβλημα).

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουφφφ τον βαρεθηκα αυτον τον γκατζετακια.

Ναυαγός είπε...

Εγώ ομολογώ πως όχι, είμαι ακόμα πολύ καινούριος.
Να σου πω μη βαρεθείς και εμένα... plzzzzzz....

Εύα είπε...

1ον:οι στατιστικες ειναι για να αμφισβητουνται
2ον:μην αλλαξεις τιποτα,εκτος κι αν το θελεις εσυ
3ον:μη μασας το παραμυθι κανενος,ΟΠΟΙΟΣ κι αν ειναι αυτος,ΟΠΩΣ κι αν τον λενε.
και γραφε ΟΤΙ θελεις,ΟΠΩΣ θελεις,αρκετα πια με τη λογοκρισια,την αυτολογοκρισια και την κριτικη.
:-D

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Συμφωνώ με την Εύα. Γράφε ό,τι θέλεις κι όπως το θέλεις, αρκεί να μη προσβάλεις και να μη εκθέτεις άλλους.
Κατά τα λοιπά, είναι μεγάλη κουβέντα να λες πως θα απομονώσεις το συναίσθημα και πως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σ' αυτό το επίπεδο με τους άλλους. Ειδικά, αν θέλεις να αλλάξεις όχι τον κόσμο, αλλά έστω και το δικό σου οικοδομικό τετράγωνο, το συναίσθημα χρειάζεται. Είναι, μάλλον, η πρώτη κινητήρια δύναμη, ενώ η λογική ανάλυση έπεται.
Όσο για τον κ. Δήμου, τον εκτιμώ κι εγώ όπως και πολλοί ακόμη. Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον εκτιμούν περισσότερο γι' αυτό, που ήταν και που στην εποχή της ακμής του τόχαμε όλοι απόλυτη ανάγκη, και λιγότερο γι' αυτό, που είναι ή που λέει σήμερα. Δεν το εννοώ προσβλητικά αυτό. Ο στοχασμός του έχει πάντα ενδιαφέρον, αλλά ούτε κι αυτός ούτε και κανένας άλλος είναι κάτοχος της αλήθειας ή της αυθεντικής ερμηνείας των όποιων στατιστικών. Αν νοιώθεις πως έχεις κάτι να του πεις ή να αντιπαρατεθείς, κάνε το. Το νόημα των σχολίων δεν είναι να συμφωνούμε ή να κολακεύουμε, αλλά να συζητάμε και να προωθούμε τον διάλογο με τις παρατηρήσεις μας. "50 χρόνια μελέτης πίσω του", είπες; Καταλαβαίνεις, βέβαια, πως αυτό έχει ως άλλη όψη του νομίσματος μια κάποια ηλικία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Μη μασάς, λοιπόν - για να στο πω όπως θα τόλεγε κάποιος μέχρι και 30 χρόνια νεώτερός μου!!!
Καλησπέρα!

3 parties a day είπε...

Μην ανησυχείς· δεν πιστεύουν όλοι οι σημαντικοί άνθρωποι αυτού του κόσμου ότι, "statistics is the final frontier"...
Ούτε να στενοχωριέσαι για τη γνώμη ενός ανθρώπου, χρειάζεται. Κάνε ό,τι καλύτερο ΕΣΥ νομίζεις.

Ναυαγός είπε...

Ευχαριστώ όλους για το σχόλιό τους, περισσότερο όμως τον αστεροειδή ... θεωρώ ότι μετά το σχόλιο αυτό έχω τον μπούσουλα που χρειαζόμουν.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Βαρειά λέξη ο μπούσουλας, Ναυαγέ μας, που μόνο να ναυαγείς δεν θέλουμε να σε δούμε - ούτε εγώ ούτε κανείς.
Σ' ευχαριστώ, βέβαια, αλλά να το ξέρεις : μακριά κι από μένα κι απ' όλους μας τέτοιες προθέσεις. Απλώς, ένα ακόμη κριτήριο ή στοιχείο, αν μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο, ώστε να το λάβει κι αυτό υπ' όψιν του, πριν καταλήξει στην μια ή στην άλλη απόφαση κάθε φορά - αυτό είναι υπεραρκετό!
Καλό σου βράδυ!

GhostHunter είπε...

Κάνε ότι γουστάρεις φίλε μου...

Αυτό είναι το νόημα σε τούτη εδώ την τρύπα..

George Nikolaropoulos είπε...

Το θέμα που προέκυψε στο blog του Γάτου είναι απλώς αστείο. Σε όλα τα blogs μπορεί να τύχουν άνθρωποι σπαστικοί ή κλίκες. Το θέμα είναι το τι λες, πως το λες και αν το τεκμηριώνεις. Δεν είναι ανάγκη να αλλάζεις αν δε πείθεσαι ή αν δεν αισθάνεσαι πως πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο!

Ο Δήμου είναι απλώς μια μεγάλη μορφή! Τον ακούς, σκέφτεσαι αυτά που λέει, διαλέγεις και αναλόγως πορεύεσαι. Αυτό το λέει άλλωστε και ο ίδιος. Δεν το παίζει δάσκαλος. Άλλοι τρέχουν να "γλύψουν" καθώς ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και αισθάνονται ότι κάποιος "διάσημος" τους δίνει σημασία.

Κάνε αυτό που νομίζεις και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου πρώτη φορά μπαίνω στο "μπλογκάκι", σου όπως λές. Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τρόπος που το λές. Δεν θα μπώ στην ουσία αυτών που αναφέρεις καθώς δεν μπαίνω στον κόπο να διαβάσω την διαμάχη σου με τον κ. Ν.Δ.
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους σε ότι έχει αναφερθεί, απλά το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι μια φράση του Βολταίρου, ίσως για να εξοπλίσω το "οπλοστάσιο" σου. "Διαφωνώ με ότι λές αλλά θα υπερασπίσω το δικαίωμα να το λές". Νομίζω οτι αυτή είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας του λόγου, και θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Ν.Δ. δεν θα το έχει ξεχάσει.

Shades είπε...

Έχω να σου δείξω πολλούς ανθρώπους που έχουν τελειώσει πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά και είναι ανίκανοι να αισθανθούν και να εξελίξουν την ψυχή τους.

Η γνώση δεν κλείνεται σε ντουβάρια... σχολεία... όπως και ο Θεός δεν μπορεί να κλειστεί σε εκκλησίες...

Είναι παντού και μπορείς να εξελίσσεσαι καθημερινά.

Τα πτυχία και οι δήθεν «μορφωμένοι» είναι αυτοί που κρατούν τον κόσμο αιώνες τώρα στο άρμα της καθυστέρησης…

Αυτά για τους δήθεν...

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν συναίσθημα αλλά παράλληλα σκέφτονται.

Αυτά τα λίγα.. για τώρα..

Έχω και γιορτή σήμερα και το ποστ σου με κέντρισε..

Καλό βράδυ φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Definition of Statistics: The science of producing unreliable facts from reliable figures. :PPP

So u may wonder...do u wish to be ureliable:)))

Kalimeroudia
O.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που διευκρύνησες ότι και τα mac είναι καλοδεχούμενα αλλιώς...:-ΡΡ
Ο καθένας δημιούργει ένα blog για τους δικούς του λόγους και το χρησιμοποιεί με τον δικό του τρόπο θέλοντας κάτι να επιτύχει με αυτό. Έτσι και εσύ κάνε αυτό που θέλεις και μην σε νοιάζει πως είναι και τι πιστεύουν οι υπόλοιποι.
Καλημέρα!!

Ναυαγός είπε...

Shades
Χρόνια πολλά και καλά!
Συμφωνώ μαζί σου αν και δεν είμαι πολέμιος της γνώσης μέσα από διαδικασίες ερευνητικών πανεπιστημιακών (φαντάζομαι ούτε και εσύ)

Georgios
Απλά ενδυναμώνεις το σχόλιο που έκανα στο ποστάκι σου. (Χωρίς ορθογραφικά)

George
Πόσο πιο κοντά θα είμασταν σε αυτό που κληροδότησε ο Βολταίρος αν δεν επικρατούσε η λογική μας να χαρακτηρίζουμε (μάλλον αφορίζουμε) από μια φράση που θα διαβάζαμε σε ένα σχόλιο το συγγραφέα του σχολίου. Νομίζουμε είμαστε πιο έξυπνοι από όλους όσους λένε κάτι και αμέσως βγάζουμε συμπέρασμα για το ποιον του γράφοντα: (Λουδίτης, οπισθοδρομικός κ.α.). Δεν αφορά πάντως το Ν.Δ. αλλά κάποιους σχολιαστές του.

Ανώνυμε
Αυτή η αλήθεια είναι κατά τη γνώμη μου και η μητέρα όλων των σύγχρονων πολέμων.

Alogaki είπε...

Φίλε ναυαγέ,
Το μήνυμα στο μπουκάλι ταξιδεύει πολύ αργά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις υπομονή.

Μη σταματάς όμως την προσπάθεια. Κάποτε, το μήνυμα θα φτάσει σε αυτούς που πρέπει.

Επίσης μου άρεσε αυτό που είπες για το doncat ότι είναι σαν ένα think tank. Γι' αυτό μην πάρεις το κουβαδάκι για να πας σε άλλη παραλία. Νομίζω ότι σε χρειάζεται. To think tank τους χρειάζεται όλους και κυρίως αυτούς που θα ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο.

Υ.Γ. Όσο για τους σωματοφύλακες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι και το πιο απλό:
Αγνόησέ τους!

Ανώνυμος είπε...

Σε μένα γιατί δεν απάντησες;;;; Επειδή έχω mac ε;; :-PP

Ναυαγός είπε...

Αλογάκι δε θα μπορούσες να είσαι πιο καίριο. Σ' ευχαριστώ και για την ελπίδα που δίνεις στο μήνυμα του μπουκαλιού.

Γωγώ.............. (πότε θα πάρεις πι-σι;)

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογραφω το κειμενο του μικρου.......ιππου.

Πρεσβυωψ