Τρίτη, Απριλίου 17, 2007

Ξάδερφε μου τα έχεις σπάσει

Το ξέρω ότι δεν είναι ωραίο να σε φιλοξενεί κάποιος και εσύ να τον βρίζεις πίσω από την πλάτη του, αλλά δεν αντέχω άλλο τον ξάδερφο. Με έχει βγάλει έξω από τα ρούχα μου.

Ο Γκρεκ, κατά κόσμον Βαγγέλης (Το Γκρεκ το διάλεξε γιατί του θυμίζει Ελλάδα) είναι ένας τύπος που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην Αυστραλία. Έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, όπου τον φιλοξενούμε εμείς κυρίως και μας κάνει τη ζωή ποδήλατο. Οπότε δεν έχω και τύψεις τελικά (τώρα που το θυμήθηκα, δηλαδή).

Ο ξάδερφος έχει μια εταιρεία με καθαρισμούς και θα μπορούσε να θεωρηθεί κονομημένος. Είναι σαραντάρης και κυκλοφορεί με πορσάκι. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και δεν έχει παιδιά. Η μάνα του, αδερφή της δικιάς μου, έχει μετακομίσει από χρόνια στην Ελλάδα. Ο πατέρας του πλέον έχει γεράσει πάρα πολύ.

Σήμερα του είπα σχετικά με τον τελικό προορισμό μου. Στην αρχή δεν κατάλαβε που εννοούσα και μόλις του εξήγησα, άρχισε να γελάει και να μου λέει "αποκλείεται ξάδερφε, αποκλείεται".

Είπα στη μάνα μου ότι θα πάω Αυστραλία για να δω τον ξάδερφο και ίσως να κάνω και κάποια δουλειά μαζί του για κάποιον καιρό. Με τα χίλια ζόρια δέχτηκε... Δεν είμαι μαμάκιας, εντάξει, απλά έπρεπε να πω κάτι. Αυτή πήρε τον Γκρεκ τηλέφωνο και τα κανόνισαν όλα. Τώρα αυτός νομίζει ότι είναι ο προστάτης μου και μου καθορίζει τις κινήσεις.

Όλες τους τις φράσεις τις τελειώνει με το "ξάδερφε" κι αυτό με εξοργίζει αφάνταστα. "Θα μείνεις εδώ Μελβούρνη, ξάδερφε, θα νοικιάσεις ένα μικρό appartment και θα σου βρω εγώ καλή δουλειά, ξάδερφε". Είναι και καρμίρης, ούτε που του πέρασε από το μυαλό να με φιλοξενήσει.

-Ρε συ, το καταλαβαίνεις που σου λέω, έχω σκοπό να φύγω...
-Δε θα φύγεις, γιατί αν το μάθει η μάνα σου θα πεθάνει από το κακό της ξάδερφε.
-Και πως θα το μάθει ρε Γκρεκ δηλαδή;
-Θα της το πω εγώ ξάδερφε! Έχω ευθύνη απέναντί της, με πήρε τηλέφωνο ξάδερφε.

Είναι απίστευτο. Με έχει δει δέκα φορές στη ζωή του, μία τα τελευταία πέντε χρόνια και θέλει να μου καθορίσει τη ζωή και με εκβιάζει και από πάνω.

Πώ πω δεν ξέρω τι να κάνω, θα τρελαθώ. Έτσι μου 'ρχεται να γυρίσω πίσω. Εδώ ξημέρωσε. Πάω για ύπνο, να μην τον δω όταν θα φύγει για τη δουλειά.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, μη γυρνάς πίσω.

Τι, επειδή συνάντησες ένα μλκ θα αλλάξεις όλα σου τα σχέδια?
Keep travelling, castaway (καλό ε?)

unlearn... είπε...

yeah πακέτο ξάδερφε!

Μην ακούω βλακίες να γυρίσεις πίσω!
Λοιπόν ένα ωραίο βραδάκυ μόλις την πέσει ο ξάδερφος έχεις εσύ τα πράγματα σου έτοιμα και την κάνεις.
Έτσι απλά.
Αφήνεις και ένα σημειωματάκι στον ξάδερφο που του εξηγείς με δυο λόγια οτι δικιά σου είναι η ζωή και ότι γουστάρεις θα κάνεις στο κάτω κάτω...και αυτά.

Ε μετά μένει η μαμά, αφου δεν της είχες πει τι παίζει απο την αρχή, τότε μάλλον καιρός να της το πεις τώρα απο την Αυστραλία που είναι και μακρυά και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Οπότε τηλεφωνάκι γρήγορα πριν προλάβει και την πάρει ο Βαγγέλης (άκου Γκρεκ να του θυμίζει την Έλλαδα!) και μέτα, έλα μάνα, ο γιός σου είμαι, μάνα θα πάω στα καράβια.
Καλά όχι, έλα μάνα παρατάω τον Γκρεκ γιατί είναι μαλάκας (σόρυ ξάδερφε) και μου χει σπάσει τα νεύρα και ξεκινάω περιοδία στα νησιά του Ειρηνικού να βρω ένα καλό κορίτσι και να σου φέρω μια νυφούλα πίσω στο Γκρις.Αμε πως!

;) Γκουντ λακ Ναυαγός!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε ναυαγέ τα ταξίδια που δεν αξιωθήκαμε να κάνουμε εμείς ή που δεν αξιώθηκαν αυτά για μας, γιατί υπήρξαμε λίγοι.

ΥΓ κάτι τέτοια διαβάζω (αφορά κυρίως τα προηγούμενα ποστ) κι όλο αναβάλλω ένα ταξίδι μου για Αυστραλία λόγω και πετοφοβίας

Μαρω_Κ είπε...

Kαλημέρα.
Μην ακούω χαζομάρες.
Προχώρα.
Τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που μας περιμένουν.
Οσο για τις μανούλες αντέχουν.
Σου μιλάω εκ πείρας.
Σκάστης το παραμύθι, πες της ότι έτσι θα είσαι ευτυχισμένος και δρόμο.
Κι εμείς μαζί σου

Ματς, μουτς

maika είπε...

Δεν είναι κακό να γυρίσεις...
Όμως...
για να γυρίσεις πρέπει πρώτα να πας....κι εσύ δεν πήγες ακόμα! Έτσι δεν είναι?? Αν δεν πας θα μετανιώνεις που βρέθηκες τόσο κοντά και δεν....
Αλλά αυτό συμβαίνει πάντα με τους θησαυρούς.... Όταν απέχεις δυο βήματα απ΄αυτούς τότε στο δρόμο σου , εμφανίζονται και τα μεγαλύτερα εμπόδια... αν όμως τα παλέψεις και τα ξεπεράσεις... ε,ρε τι έχει να γίνει μόλις τα ξεπεράσεις!!!
(γλέντι τρελλό,θα μαγειρέψω μια σπέσιαλ μακαρονάδα,μουσική δυνατά,χορός και μπύρες για το ναυαγό που τα κατάφερε!!! όλοι μας εδω μέσα θα το κάψουμε δηλαδή...στο υπόσχομαι!!)

Στη μάνα πες το γλυκά,μην την τρομάξεις... θα καταλάβει...πονάει βέβαια η καρδούλα της αλλά σίγουρα θέλει να είσαι χαρούμενος!

Όσο για τον μαλάκα τον ξάδελφο πες του πως και βέβαια θα χαρείς να σου βρει δουλειά αλλά πρώτα θα ήθελες ένα ταξειδάκι για να ηρεμήσεις και μετά ....
Σε βοηθάει λοιπόν να φτάσεις εκεί που θέλεις και μετά μην τον είδατε τον Παναή...!!!
Καλό??

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγέ καλημέρα ( όταν ξυπνήσεις δηλαδή ..) δεν ξέρω αν τελικά αποφασίσεις να συνεχίσεις αλλά όπως το κόβω ο «ξάδερφος» σίγουρα θα σε ακολουθήσει επειδή είναι και πολύ υπεύθυνος και πολύ «καρφί» επίσης και μάλλον από Ναυαγός ….Φυγάς θα καταλήξεις ….καλή συνέχεια!

Attalanti είπε...

Συγγνώμη, μήπως του δίνεις μεγαλύτερη σημασία απ'όση έχει πραγματικά; Ποιός νοιάζεται για το τί θα πει; Προχώρα, κάνε το ταξίδι σου, να βρεις ό,τι λείπει.

Debby είπε...

Πέρασε στην αντεπιθέση!
Ξεκίνα εσύ τις κρυφές συνομιλίες με την μάνα σου, και δημιουργησε της την εντύπωση ότι ο ξάδερφος σου είναι ένας φαντασιόπληκτος που δεν κατάλαβε καλά που έχεις σκοπό να πας.

Πες της ότι σε κάλεσε μια φιλενάδα σου να πας κάπου εκεί κοντά και ότι είναι ευκαιρία και να μην ανησυχεί γιατί θα γυρίσεις πίσω και αυτό είναι το σημαντικό!

Μεθόδευσε το, και κάνε ότι γουστάρεις! Ενα μικρό ψεμματάκι ποτέ δεν έβλαψε κανένα!

Το ότι έκανες γκάφα να πεις σε κάποιον που τον έχεις δει 10 φορές και τα τελευταία 5 χρόνια μία τον αληθινό σου προορισμό, (και που δεν τον λες σε εμάς που σίγουρα δεν θα σε καρφώναμε), δεν χρειάζεται να στο πω!

Οπως επίσης πρέπει να σου πω ότι παίρνω το μέρος του ξαδέρφου που προννοεί για να μην χρειάζεται να σε φιλοξενήσει για μήνες! Εδώ ο άνθρωπος χώρισε για να είναι μόνος! Να έρθεις εσύ από το πουθενά για να συγκατοικεί και πάλι και χωρίς να έχει το πλεονέχτημα του σεξ? Ε! Οσο να πεις έχει τα δίκια του!!

Debby είπε...

Α!! Δυστυχώς όλες μου οι ξαδέρφες δυστυχώς αν και πανέμορφες όλες, είναι πιασμένες ήδη! Κάποιες από αυτές με μωρά κιόλας!
Κρίμα! Αργησες μερικά χρόνια να κάνεις αυτό το ταξίδι! Μπορεί και να συγγενεύαμε!!

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγάρα μου τα γενάκια σου μου γαργαλάν τ'αυτάκι και απο τα γελάκια δεν ακούω τον προορισμό!!!

Μα καλά που του λες οτι θα πας και φρικάρει ο ξα???

Μικρό παιδάκι είσαι και σε προσέχει??

Ανώνυμος είπε...

1.Ναυαγε παρτον μαζι σου τον ξαδερφο θα σου φανει χρησιμος τις πρωτες μερες.
2.Το γνωστικο επιπεδο των ιθαγενων(οριτζιναλ ιθαγενων...προσεχε μην πεσεις σε απατεωνες)ειναι πιο μεγαλο απο το δικο μας....γνωριζουν χιλιαδες ψυθιρους του δασους.
3.Μην τα βαζεις με τον ξαδερφο σου γιατι τον χρησιμοποιησες και τον χρησιμοποιεις ως βατηρα...αυτο ειναι που τον ενοχλει!!!
4.Η Ελληνικη πρεσβεια θα σε ενημερωσει και μπορει να σε βοηθησει να βρεις διερμηνεα ,και να σε ενημερωσει για πιθανους κινδυνους και παγιδες,περισσοτερο απο τον ξαδερφο σου που εχει διαφορετικο τρυπακι και ειναι ασχετος.
5.Μπαγασα ποτε δεν περασε απο το μυαλο μου να κανω τετοιο ταξηδι...τωρα που το σκεφτομαι ειναι φοβερη ιδεα αλλα αργα για μενα(ποτε μην λες ποτε)
6.αναμενουμε πληροφορηση
7.φιλακια απο την Ζωη(Ζωη το καλοκαιρι αν βρεθουμε στην Κουτσουπια μου τα χρωστας)(μπερδευτικα....η στα χρωσταω?)

Ναυαγός είπε...

zoi20

μόνο καλό... πολύ καλό λέμε.

Πρέπει να βρω τρόπο για να ξεφορτωθώ τον ξάδερφο. Δέχεσαι να του πω πως ξέρω μια κοπέλα που θα τον γούσταρε στην Ελλάδα... ίσως έτσι ηρεμήσει.

-----------------------

unlearn

δεν ξέρω πως, αλλά έπιασες τα νησιά του ειρηνικού.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τον Γκρεκ και τη φαμίλια γενικότερα. Θα σκάσει η μάνα μου από το κακό της και θα το έχω κρίμα στο λαιμό μου.

Ναυαγός είπε...

dora tsirka

καλώς μας ήρθατε. κακώς αναβάλλετε το ταξίδι σας στην Αστραλία (που έλεγε και η Γεωργία Βασιλειάδου). Τέτοια γκαντεμιά 1 στο εκατομμύριο (εγώ δηλαδή). Εσείς μπορεί και να είστε τυχερή.

--------------------

μαρω κ.

δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γενικά μου αρέσει να λειτουργώ σαν τρένο στις αποφάσεις μου. Απλά κάποια άτομα δε θέλω να τα πατήσω. Πρέπει να βρω άλλο τρόπο.

Ναυαγός είπε...

Maika

Αν είναι να το γλεντήσετε και να περάσετε καλά τότε να μην κωλώσω. Αλλά από την άλλη γιατί έχω την εντύπωση πως ψάχνεις να βρεις λόγους για γλέντι;

Μήπως είσαι party maniac? Μήπως λέω;

Να μου φιλήσεις τη θεία.

:))))

-----------------------

τρελοφαντασμένη

όχι άλλο ξάδερφο!!!!
Αν με ακολουθήσει δε θα γίνω "φυγάς" (παρότι το έχω του Χάρισσον Φορντ), θα γίνω "Ταξιτζής" (και του Ντε Νίρο το έχω), αλλά στο Παγκράτι.

Ναυαγός είπε...

attalanti

με τη μεγαλύτερη δυνατή ευγένεια, η οποία με διακρίνει άλλωστε, θα πρέπει να σου πω πως τον έχω χεσμένο τον ξάδερφο.

Τη μάνα μου φοβάμαι (μην πάθει τίποτα ε, μην πάει αλλού το μυαλό σου)

---------------------

Debby

Σε βρίσκω διαβολική. Μήπως γνωριζόμαστε, γνωριστήκαμε; αν όχι να γνωριστούμε κάποια στιγμή. Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο. Εγώ θα βάλω... θα βρώ κάτι καλό να βάλω... και εσύ την πονηριά. Θα είμεθα αχτύπητο δίδυμο.

Όσο για τον ξάδερφο δεν είναι αληθές αυτό, το ότι συγκατοικεί χωρίς σεξ. Λίγο ακόμα και θα τον πηδήξω. Με έχει φτάσει στα όρια μου. Παλι ιστορίες είχαμε σήμερα.

Ναυαγός είπε...

μαράκι

εγώ δεν είμαι μικρός, αυτός είναι τσουτσουνοπαίχτης, συγγνώμη για την έκφραση. Νομίζει ότι μπορεί να με ελέγχει όπως κάνει με τους Μπαγκλαντεσιανούς που βάζει να καθαρίζουν τα τζάμια.

τρολλ

1. Έχεις δίκιο θα τον πάρω μαζί μου και θα τον ανταλλάξω με μια Μελανήσια καλλονή

2. Ναι, ε;

3. Μπα όταν έρχεται αυτός στην Ελλάδα και τον πηγαίνουμε στις Σαντορίνες και στις Αντίπαρους είναι καλά;

4,5,6. Κάτι τέτοιο θα κάνω. Μη φοβάσαι θα σας κρατώ ενήμερους

7. Αχ βρε ζωή, τι σουξέ είναι αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Να ηρεμήσεις εσύ κ να τον φορτωθώ εγώ? Ωραίος φίλος είσαι ρε Ναυαγέ!
:)

Shades είπε...

Ναυαγέ κοροΐδο πιάστηκες.. πάρε μαζί σου το Μένιο, θα σε έδιωχνε με τις κλωτσιές σε χρόνο ρεκόρ και δε θα το έλεγε ούτε του παπά όχι της μαμάς που εκβιάζει κιόλας.

Ναυαγός είπε...

zoi20

Δεν κατάλαβα! εσύ δε ρώτησες αν είναι ωραίος ο Γκρεκ; Ε, ωραίος είναι, κονομημένος είναι, τι άλλο θέλεις;

Ναυαγός είπε...

shades

I love Menios too. All very nice work. Me, fao klotsies by Menios. Ok!

maika είπε...

αμέ!! σήμερα λέω να κάνω πάρτυ επειδή είναι Τρίτη!!! αύριο λήγουν κάτι λογαριασμοί και θα είμαι τέζα... οπότε σήμερα είναι μια καλή μέρα για πάρτυ!!

η θεία έμαθε πως δεν έρχεσαι και ψάχνει να με βρει να με πνίξει...
Εσύ της έχεις κάψει την καρδιά...εγώ θα την πληρώσω μου φαίνεται!!!

seaina είπε...

Μη σταματήσεις το ταξίδι σου για κανένα χαζό, κουραστικό, σπαστικό λόγο!!
Καλή συνέχεια!

marilia είπε...

Ουφφφφφφφ, ας τα ξαναπληκτρολογήσω! Έφαγε το μήνυμα ο θεός του Διαδικτύου, γμτ! :(

Έλεγα, λοιπόν, ότι αυτές οι μάνες έχουν τις ίδιες αντιδράσεις, τις ίδιες ατάκες, κάνουν τα ίδια συνωμοτικά τηλεφωνήματα σε συγγενείς, λες και έχουν όλες τον ίδιο προγραμματισμό! Αλλά πουθενά στο manual τους δεν αναγράφει "οδηγίες ορθής λειτουργίας" ή αλλιώς "πώς να αποφύγετε το εγκεφαλικό (το δικό της)"

Σκέψου, Ναυγέ, σκέψου! Σκέψου γιατί θα μας φάει η... τεχνολογία και ο... πολιτισμός! :):)

Γλυκό σνουποφιλί για να βοηθήσει στις διεργασίες του εγκεφάλου σου. ;D

Μμμααααααατς!

Ναυαγός είπε...

maika

I pao you very much.

Πες της θείας να με περιμένει. Δεν βλέπω να κάνω χαίρι εδώ. Αν αυτή είναι πρόθυμη, γιατί όχι.

Ναυαγός είπε...

seaina

εδώ εισαι; μωρέ θα το κάνω εγώ το ταξίδι δε μου τη γλιτώνει...

Ναυαγός είπε...

Οι μάνες βγήκαν όλες από την ίδια χαλασμένη μήτρα, όπως συμβαίνει και με τους Πελοπονήσιους (μόνο που η δική τους μήτρα ήταν τελείως για πέταμα).

Σκέφτομαι, σκέφτομαι, έχω φάει τα λυσιακά μου, αλλά λύση δε βρίσκω.

Debby είπε...

Με έκανες και έλυσα από το γέλιο!!

Πραγματικά από το σχόλιο σου καταλαβαίνω ότι φτάνεις στα όρια σου!
Πάρε απόφαση γρήγορα γιατί προβλέπω έκτροπα!!

Οταν με το καλό γυρίσεις πίσω θα σου συναντηθούμε από κοντά και τότε θα δεις πόσο αγγελικά διαβολική είμαι! Η χρησή τομή!
Θα σου δώσω και δωρεάν μαθήματα του πως να φέρνεις όλο τον κόσμο με τα νερά σου αντί να τσακώνεσε μαζί του!!!

Debby είπε...

Εννοείται πως παραβλέπεις όλα τα ορθογραφικά μου και τις ασυνταξίες μου! Για να μην γίνω πραγματικά διαβολική!!!
:-))))

Ναυαγός είπε...

Debby

χαίρομαι που σε κάνω να γελάς από τόσο μακριά... τα μαθήματα αυτά έχω εντρυφήσει στο παρελθόν αλλά με μετριοπαθή αναλογισμό μπορώ να σε διαβεβαώσω πως είμαι σκράπας.

Τα ορθογραφικά της ψυχής μόνο δεν παραβλέπονται, όλα τα άλλα είναι καλοδεχούμενα.

candy's τετραδιάκι είπε...

Ρε ναυαγε τι ηθελες και του λεγες οτι θα πας εκει που θα πας?

Ναυαγός είπε...

και δηλαδή τι ήθελες να του πω... ήλπιζα ότι θα τον έπειθα να μην πει τίποτα στη μάνα μου και να μου κάνει πλάτες. Άσε με γιατί τα έχω παίξει. Δεν το πιστεύω... τώρα ροχαλίζει...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εγώ όλα μια χαρά τα βρίσκω - και περιμένω να πάθεις κι άλλα!!!
Θεία Δίκη το λένε... που μου σηκώθηκες κι έφυγες και τάφησες όλα στην μέση...
ΡΙΨΑΣΠΙ, ε, ΡΙΨΑΣΠΙ!..
;-))

Ναυαγός είπε...

Asteroid

Αν υπήρχε "θεία δίκη" θα μου είχε στείλει προ πολλού καμιά ανηψούλα της να παίζω και δε θα μετακόμιζα κακήν κακώς στην άλλη άκρη της γης.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Περιμένει η γυναίκα να μάθεις πρώτα τι ακριβώς να κάνεις με τις ανηψούλες της και, μετά, θα σου τις στείλει σούμπιτο... Έστι Δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά!

Ναυαγός είπε...

Ελπίζω η γυναίκα να μη δει ακριβώς τι θα κάνω με τις ανηψούλες της, γιατί από θεία δίκη την βλέπω να γίνεται τσατσά δίκη.