Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

Ξημέρωμα στα νησιά του Κιριμπάτι

Αααααααχ! Ξημέρωσε.

Το βράδυ κοιμήθηκα αργά. Με κράτησαν ξύπνιο τα αστέρια... και δεν ήταν η μόνη χάρη που μου έκαναν. Κάθε ένα από αυτά φώτιζε και μια μου σκέψη, ένα συναίσθημα του παρελθόντος.

Κάπως έτσι πρέπει να είναι και στο κεφάλι μας μέσα. Σκοτάδι και δισεκατομμύρια ήλιοι που κάποτε μας φώτισαν να αργοσβήνουν πια μέσα στο χρόνο... οι αναμνήσεις μας.

Μόνο που για να τις δούμε πρέπει να απαρνηθούμε τη ζωή που από συνήθειο μάθαμε να αγαπάμε. Πρέπει να φύγουμε μακριά από τα φώτα της γης και των ανθρώπων, μακριά από ότι μπορεί να μειώσει τη δύναμη του έναστρου ουρανού, του καθαρού μυαλού. Και να έχουμε υπομονή...

Κοιμήθηκα ακούγοντας τον ισχνό παφλασμό αλλεπάληλων κυμάτων. Το πρωί ξύπνησα και βρήκα την αμμουδιά σμιλεμένη καλύτερα από χτες. Ο υπομονετικός γλύπτης που με νανούρισε χτες με το καλέμι του, είχε γλυκάνει τις καμπύλες του εδάφους.

Βρήκα την κοντινή μου θάλασσα να έχει αυτό το πράσινο χρώμα, που υπόσχονται όλες οι καρτ-ποστάλ μιας εξωτικής ευτυχίας, αγορασμένης σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο. Χαμογέλασα γιατί για μένα πια το πράσινο δεν είναι αποτυπωμένο σε χαρτί, η ευτυχία δεν είναι χαραγμένη σε μια υπόσχεση. Είναι η πραγματικότητά μου.

Το νησί μας το κόβει στα δύο ο Ισημερινός. Το μεγάλο του μέρος είναι κάτω από αυτόν και μια μικρή χερσόνησος, μας χαιρετά από το βορρά.

35 σχόλια:

unlearn... είπε...

Ωχ εντάξει μ'έπεισες....πάω να βγάλω εισιτήρια!!!

marilia είπε...

:)

...

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΠΩΠΩ ΤΙ ''ΚΑΡΤΠΟΣΤΑΛ'' ΗΤΑΝ ΑΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗ !!!!!!!!!!

maika είπε...

δηλαδή απο δω και στο εξής έτσι θα είναι το ξημέρωμα για σένα??? πράσινη θάλασσα,αμμουδιές και απαλοί παφλασμοί κυμάτων???
...δεν έχει εκεί κομπρεσέρ,τρυπάνια,ξυπνητήρια????

μήπως να κοπανήσω το κεφάλι μου σε κανα τοίχο,να πάθω αμνησία και όταν συνέλθω να βρω σημείωμα κολλημένο στο χέρι μου ...νησιά Κιριμπάντι και να νομίζω πως πρέπει να έρθω κι εγώ εκεί και να έρθω??? και να μην πάω τελικά στην Αίγινα?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τώρα είσαι κάπου που μοιάζει με Παράδεισο....καλά να περάσεις !

Μαρω_Κ είπε...

E,τώρα τι να σου πω!
Α να χαθείς μ΄αυτά που γράφεις!
Καλα βρε παιδάκι μου εμάς εδώ δεν μας σκέφτηκες.
Πως θα ξυπνήσουμε αυριο να πάμε στην δουλειά μας;
Φτου σου καταπτυστε.

Ματς μουτς ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως για να κατασιγάσω τη ζήλεια μου έχω κάνει το εξής σενάριο: δε βρίσκεσαι στα Κιριμπάτι, αλλά στα Καμίνια και σε ένα δυαράκι με θέα στο φωταγωγό σπας μεγάλη πλάκα με όλους εμάς που βράζουμε στο ζουμί μας.....Όχι, ε; Κρίμα ((( Προσπάθησα πάντως....

Να περνάς όμορφα και μάζεψε και λίγο γαλαζοπράσινο και για μας

Αλητισσα είπε...

Ρε συ Νααυγε να σου πω οτι σε ζηλευω,
ειναι λιγο..
Για την ακριβεια ειμαι πρασινη απο ζηλια, χαιρομαι ομως που εισαι ευτυχισμενος..
Την καληνυχτα μου..

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγάρα μου βάλε μια φώτο να χαρούμε κι εμείς που είμαστε μέσα στο γκρί!!
Αν και μετά θα ζηλέυω πολύ....οχι οτι τώρα δεν ζηλεύω αλλα φαντάσου το 2πλάσιο!!

Ναυαγός είπε...

unlearn

μόλις φτάσεις ειδοποία

------------

μαρίλια

χαίρομαι αν σου άρεσαν οι πρώτες μου σκέψεις στο νησί.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εγώ συνήθως "από το κακό μου" κοκκινίζω. Κοίτα να δεις τώρα που έχω πρασινίσει. Πώς πάνε το πρωϊ στο γραφείο;
Αντε, μπρε .....κάνε καμμιά βουτιά και για μένα.
Κορίτσια δε βρήκες ακόμη; δε μας είπες τίποτε. Θέλουμε λεπτομέρειες.
Φιλάκια

Ναυαγός είπε...

sevarose

καρτ - ποστ - αλ

-------------------

maika

κομπρεσέρ, τρυπάνια και ξυπνητήρια φακ γιου! Παφλασμός ρούλζ! Ηρεμία στο έξω και στο μέσα μου.

Ναυαγός είπε...

trelofantasmeni

ζήλεψε κανείς;

-------------------------

μαρω κ.

σκουπίζω το πρόσωπο μου καλά ώστε να δεχτεί με χαρά τα πολλαπλής xουαλικής υφής κίσεζ.

Ναυαγός είπε...

doratsirka

έχω πεθάνει στα γέλια. Είναι τόσο καλή η σκέψη σας που σκέφτομαι να γυρίσω πίσω και να το κάνω αυτό. Ποτέ δεν μπορώ να αντισταθώ σε τέτοιες πλάκες.

Από την άλλη όμως δεν είμαι και τόσο μαλάκας να την κάνω από δω τόσο γρήγορα. χα χα. Λέω να μείνω.

---------------

αλήτισσα

έτσι! Να εκφράζεσαι και να αλλάζεις χρώματα. Να με κάνεις να αισθάνομαι περήφανος για τις χαζαμάρες που βάζω στο μυαλό μου και μετά τις πραγματοποιώ κι όλας. Μερικές μου βγαίνουν πάντως.

Ναυαγός είπε...

μαράκι

θα ανεβάσω φώτο σύντομα. Θα βγάλω και μία με εμένα γυμνό ώστε να ζηλεύεις το τριπλάσιο... Στα υπονοούμενα είμαι άπιαστος.

--------------------

φύρδην μίγδην

με τα κορίτσια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει. Θα συνεχίσω τη διερεύνηση και θα σας ενημερώσω.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Άμα αρχίζεις να βλέπεις καμπύλες στην παραλία και στην άμμο, το πράγμα σοβαρεύει... Άσε, παιδί μου, τις φιλοσοφικές προεκτάσεις για αργότερα, και βρες για την ώρα μια ντόπια να ξελαμποικάρεις, με τον δικό της ισημερινό, που - με προσέχεις; - για να το βρεις εύκολα, το λέω : την χωρίζει κι αυτήν ακριβώς στην μέση της - αν με πιάνεις, δηλαδή!!!

takis είπε...

θα ασπαστώ πιο πολύ την άποψη της Doratsirka ..μόνο που θα πρόσθετα ότι δεν είσαι σε δυαράκι αλλά σε υπόγειο ..καθότι σε έχουν πετάξει έξω από το προηγούμενο διαμερισματάκι...

Ντόπια αμφιβάλλω αν βρείς ( ντόπιο χμμ, ίσως δεν ξέρω, μετά τα τελευταία δραματικά βράδυα στη Μελβούρνη...)
Οσο για τους ισημερινούς που υποννοεί ο Αστερεοειδής ..μάλλον για αβυσαλλέο ωκεάνειο χάσμα πρέπει να το φαντάζεσαι πιά...

Ασε που η Μάικα έσκασε απο τη ζήλεια της...εδώ δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια και μου θέλει και Κιριμπάτι islands...ας κάτσει στην όχθη του Ρήνου να ακούσει τον παφλασμό απο τις μαούνες, εξάλλου και το νερό του Ρήνου πράσινο είναι , με απόχρωση σκούρου ίσως...

Attalanti είπε...

Καλημέρα Ναυαγέ! Έχω πει στον ήλιο να σε προσέχει :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και το ταξίδι συνεχίζεται. Πολύ ωραίο, μαγευτικό το σημερινό κείμενο.

maika είπε...

τι ωραία!!
έσβησες τους ήλιους...που τριγυρνούσαν μέσα στο κεφάλι σου και τώρα απολαμβάνεις τον έναστρο ουρανό...το καθαρό σου μυαλό με ηρεμία!!!
ε,γίνεται να μη ζηλεύω?
μήπως γίνεται να ηχογραφήσεις λίγο παφλασμό και να μου το στείλεις...
Ποσο μου λείπει αυτός ο ήχος ρε γμτ... Να κλείνεις τα μάτια και να ακούς μόνο αυτό....


takis
ενώ εσύ δεν έσκασες καθόλου έ?
έφτασες στην κορυφή της Ζήρειας με μιά ανάσα απο τη ζήλεια σου ,και κάθησες κι έκλαιγες κάτω απο ένα δέντρο κι έλεγες στους φίλους σου πως κάτι σου μπήκε στο μάτι για να σε αφήσουν ήσυχο κι έχεις κάνει και τα τεύχη του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ άνω κάτω για να δεις τι λένε για τα Κιριμπάτι και ψάχνεις και στα κρυφά και το Χρυσό Οδηγό της Μελβούρνης,για να βρεις τη διεύθυνση του Βαγγέλη για να σε βοηθήσει κι εσένα να πας στα νησιά.... Γιατί μπορεί να έχεις τζετ αλλά δεν ξέρεις το δρόμο...άρα κάτσε τώρα κι εσύ στη Ζήρεια να κάτσω κι εγώ στο Ρήνο να κλαίμε παρέα....και βάλε να πιούμε και καμιά μπυρίτσα να γίνουμε φέσι να ησυχάσουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Ναυαγε ζηλεψα πειράζει ? Αν δεν ηθελες να μας βαλεις σε πειρασμο ας μη μας ελεγες για το ταξιδι και το νησι/νησια που στο κόρακα βρισκονται δεν ξερω αλλα θα ψαξω να τα βρω στο Google Earth...αντε τωρα μη ζητήσω κανένα Τσουνάμι και θα δεις εσυ...χαχαχα

Troll είπε...

ο asteroid εχει δικαιο...πηγες που πηγες...πηδα και κανα κυμα!!!

takis είπε...

Μάικα,
Σιγά μη τρελλαθώ για τα νησιά αγαπημένο προορισμό των Ευρωπαίων ΚΑΠΗ...όλες οι περιγραφές μέχρι τώρα ειναι στάχτη στα μάτια του γυναικείου πληθυσμού για να τα μαζεύει και να πηγαίνει προς τα εκεί...σαν "ναυαγισμένο" χαρέμι στη μέση του Ειρηνικού μου ακούγεται...

Υ.Γ Τώρα λες πραγματικά ο Βαγγέλης να βοηθήσει? μήπως και οι Αλεκ, Τζόρτζ, Σταν βάλουν και αυτοί κανένα "χεράκι"?....
Υ.Γ2 Ναυαγέ , μην ανησυχείς έχουμε τρελλαθεί στη ζήλεια όλοι..., αν δε αποδειχτεί οτι τα γράφεις όλα απο υπόγειο...ε, τότε να δεις ζήλεια...
Υ.Γ3 Μάικα, βάλε και μια μπύρα μετα τον καφέ (ξέρεις εσύ)..να ξεχάσουμε τον πόνο μας(ξέρεις εσύ)..

marilia είπε...

Μωρέ και οι πρώτες σου σκέψεις μ' αρέσουν και τα σχόλιά σου! Ένα πράγμα δε μ' αρέσει: που εξακολουθείς να με λες "μαρίλια", όπως και η σπαστική συνάδερφος στη δουλειά! Αν δε μου αλλάξεις τον τόνο -τόνο, όχι τα φώτα, ε;- και δε με πεις "Μαριλία", θα σκάσω! Και θα σε ξαναταράξω στα φιλιά! Μμ! Και αυτό να το εκλάβεις ως απειλή!!!

Να, πάρε ένα δείγμα: Μμμμμααααααααααααααααατς!!

Ανώνυμος είπε...

Τακη υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ξεχάσεις τον πόνο σου βρε!!

Ναυαγάρα μου εγώ θα ζηλεύω το τριπλάσιο αν βάλω εγώ γυμνή όμως εσύ θα ζηλεύεις το 4πλάσιο ή θα πάρεις το δρόμο του γυρισμού?(τι λέω η ψωνάρα!!!)

Ανώνυμος είπε...

looooooooooooooooooooool Takis! Πόσο με καταλαβαίνεις!!!!!

seaina είπε...

Ααχχ ζηλεύω!!! Θέλω να πάω εκεί διακοπές!

st_darwin είπε...

Απαίσια πρασινογάλαζη τιρκουάζ θάλασσα. Άθλια άσπρη άμμος να κολλάει στα πόδια σου σαν λάσπη. Βρωμεροί φοίνικες πάνω από το κεφάλι σου με τον φόβο να σου έρθει καμιά καρύδα κατακέφαλα. Επικίνδυνα τροπικά ψάρια έτοιμα να δοκιμάσουν λίγη πικάντικη ευρωπαϊκή σάρκα. Αρρωστημένος ήλιος πάνω από το κεφάλι σου και η ηλίαση να καραδοκεί. Ξεθωριασμένα ηλιοβασιλέματα για ρομαντικά υπερήλικα ζευγαράκια. Άνοστα τροπικά φρούτα ιδανικά για πλύση στομάχου. Τριτοκοσμικά νησάκια στη μέση του ωκεανού έτοιμα να γίνουν κακή ανάμνηση στην επικείμενη άνοδο της θαλάσσιας στάθμης. Μα πως αντέχεις αγαπητέ;;;;!!

Δεν ζηλεύω, δεν ζηλεύω, δεν ζηλεύω!!!(Μόνο μη με πιάσει κανείς και κάνω μπαμ!!)
Κάνε και την αποκάλυψη του ονόματος του νησιού γιατί στο google earth δεν βρήκα κανένα από τα Κιριμπάτι που τα χωρίζει ο ισημερινός (εκτός κι αν τους πλήρωσες για να μην σε βρει ποτέ κανείς) και είμαι σε επικίνδυνο στάδιο φουσκώματος.
Επιπλέον μην δημοσιεύσεις καμία φωτογραφία σε παρακαλώ γιατί είναι κρίμα καινούρια οθόνη να μετατραπεί σε πισίνα για βουτιά και πληκτρολόγιο σάκος του μποξ.
Εξάλλου στο υπόγειο στα Καμίνια βρίσκεσαι καημένε! Τι να μας στείλεις από εκεί;;;; Τα κοινόχρηστα;;;!!
"Γκαρσόν!! Πόσα θέλετε για την κάβα;;"

ναυαγός είπε...

Aster-oid

Τι είναι αυτά που λέτε; Εγώ είμαι άνθρωπος με αρχές. Έπειτα δεν έχω ακόμα ανακαλύψει κάτι ενδιαφέρον πλάς έχω την εντύπωση πως αυτό που χωρίζει στη μέση αυτό που εννοείται είναι μάλλον ο μεσημβρινός και όχι ο ισημερινός. Ανάλογα και με τη στάση βέβαια.

takis

το χιούμορ σας γίνεται όλο και καλύτερο και με συντροφεύει όμορφα εδώ στο υπόγειο που βρίσκομαι φυλακισμένος από τις μελανήσιες μαυρούλες με τα μαστίγια και τις ατέλειωτες ορέξεις.

Αυτό το ατέλειωτες ορέξεις όμως είναι που με προβληματίζει και θα σας το κάνω ίσως λιανά σε άλλο ποστ.

Ναυαγός είπε...

attalanti

περίμενα το σχόλιο σου σε αυτό το ποστ. Με γλύκανες πάλι, όπως μόνο εσύ ξέρεις.

---------------

Δείμε

Αυτό όμως δε σημαίνει πως έπαψα και να είμαι σαχλαμάρας. Να εξηγιώμαστε ε;

--------------

Μάικα

Δε θα σχολιάσω αυτά που μου είπες. Στέκονται αυτόνομα και δείχνουν πως κάθε φορά μπαίνεις μέσα στη ψυχή μου τόσο καλά και τόσο καίρια.

Ναυαγός είπε...

trelofantasmeni

αν είναι να ζητήσεις τσουνάμι, να το κάνεις σωστά. Να βάλεις μία κούκλα με μαγιό, μαυρισμένη από τον ήλιο, με χαμόγελο ευτυχίας, ξάπλα στην άμμο και να την τρυπάς με βελόνες. Μετά να την πετάξεις στην μπανιέρα.

Αλλά που σαι; Μετά εγώ θα ζητήσω να ξαναβγεί ο Σημίτης πρωθυπουργός στην Ελλάδα και θα δεις τι θα πάθετε.

-----------------

τρολλ

έχω δύο ή τρεις μέρες εδώ και προς το παρόν μόνο με τα κύματα το κάνω όντως. Αλλά δε χάνω το κουράγιο μου.

----------------

takis

τι καλή ιδέα; Θα ρωτήσω τις αρχές αν επιτρέπεται η πολυγαμία στα Κιριμπάτι και μετά θα προσκαλέσω όλες τις φίλες μας στην ατόλη μας. Επειδή έχουμε όμως προβλήματα με το ηλεκτρικό θα σας παρακαλούσαμε επίσης να πάρετε ένα φαναράκι αν σας βρίσκεται και να μας κάνετε και εσείς παρέα. Χα χα... πλάκα σας κάνω. Μια χαρά δουλεύουν τα φώτα εδώ.

Ναυαγός είπε...

μάρίλία,

ελπίζω τώρα να το έκανα καλύτερα στο πολυτονικό. Συγγνώμη, αλλά για δυο μέρες τα είχα με μια μαρίλια. Θα διορθωθώ στο μέλλον και θα τα φτιάχνω από τρεις μέρες και πάνω.

Πρόσεξε τα φιλιά σου, με ερεθίζεις.

------------------

Μαράκι

κάτσε να μπω στη συνέντευξη σου στο Μένιος να τα κάνω όλα λίμπα όπως σου υποσχέθηκα.


---------------------

seaina

εδώ δεν είναι για διακοπές, εδώ είναι για ζωή.

--------------------

st. Darwin

η πραγματικότητα όντως έχει να κάνει με την ψυχική μας διάθεση. Θα μπορούσε να είναι έτσι όπως τα γράψατε στην αρχή. Αλλά αυτό σας το λέω μόνο και μόνο για να σας παρηγορήσω.

Ο Ισημερινός ήταν ποιητική αδεία ή απλώς κρύβει ένα από τα μυστικά μου.

Το σχόλιο σας ήταν το κλου του πρωινού μου ξυπνήματος. Τα γέλια μου ξύπνησαν και τα παιδιά που κοιμόνται στη διπλανή παράγκα.

marilia είπε...

Εμμμμ... έτσι εξηγείται η επιμονή! :):):):)

Πάντως η... φιλοαπειλή θα έρχεται κάθε φορά που θα με μπερδεύεις με άλλη! :):):):):):)

maika είπε...

;o)))

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθω με ενδιαφερον τις περιπετειες που εχεις εμπλακει για να καταφερεις τελικα να ... (μη χυδαιολογω ευθαρσως, δεν ειναι σωστο για τις κυριες).

Κρινοντας εξ αποτελεσματος, μεχρι τουδε, σκεφτομαι οτι για ψαρεμα μπορουσες να πας και πιο κοντα.
Διοτι παλι για ψαρεμα καταληξαμε!
Οι Κιριμπατιανες ομως,θα μου πεις, δεν εχουν δοντια...

Τουλαχιστον ανταποκρινεσαι στην "εικονα" του Ναυαγου- Τομ Χανκς(μονος και εκεινος στο νησι, παρεα με την κολοκυθα!)

Θα περιμενω εξελιξεις στις 12.00.
Την ωρα που η κολοκυθα μεταμορφωνεται σε κολοκυθα μετα ριγανεως!

Χακουνα Ματατα