Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

Ο Διοικητής της Ατόλης

Νύχτωσε πια στην ατόλη μας και εγώ πάλι στο νετ μπαρ. Έχουν βαρεθεί να με βλέπουν ... και το πρωί εδώ ήμουν. Γεμάτη η μέρα όμως και πάλι σήμερα. Βόλτες με το κάμπριο, μπάνιο, ψάρεμα.

Το πρωί συνάντησα και τη Ρέτζα με μια φίλη της στο χωρίο. Γκάμιτσε με! μου φώναξε η Ρέτζα και αφού την ρώτησε πρώτα, αμέσως μετά και η φίλη της. Good Morning τους απαντάω εγώ και κοκκίνησαν τα μούτρα μου ελαφρώς. Αν μάθουν καμιά μέρα ότι το "Γκάμιτσε με" δε σημαίνει καλημέρα, θα πρέπει να αλλάξω ατόλη.

Βγαίνοντας από το καφέ, είδα τις αρχές του τόπου να διασχίζουν το δρόμο προς το Κυβερνείο. Επέστρεψε στο νησί ο Διοικητής της ατόλης και άλλων 7 νησιών της περιοχής, από την περιοδεία του. Μια κομπανία από τις λίγες.

Μπροστά πήγαινε αυτός με μάυρο ριγέ κουστούμι, φαρδύ στέρνο, φαρδύτερο μέτωπο με ελαφριά καράφλα και μάγουλα τζουτζούκου. Η κοιλιά του εξείχε μπροστά του σαν ευτραφέστατος πισινός κι αν μιλήσουμε για τον ίδιο τον κάθιδρο πισινό... έμοιαζε με ανατροπή νταλίκας.

Πίσω του με το ίδιο βαρύ βήμα που έδινε ο αρχηγός ακολουθούσε το κοπάδι των βισσώνων. Άλλος κρατούσε τη βαλίτσα του αρχηγού, άλλος τα χαρτιά του, άλλος έκανε πως κοιτάει αριστερά δεξιά πονηρά σα μπράβος και ένας κρατούσε ένα μικρό ψυγειάκι, προφανώς μήπως πεινάσει ο αρχηγός εν μέσω του δρόμου.

Μπροστά πάλι, ο κυβερνήτης είχε δίπλα του τη γραμματέα του αλλά δεν ξέρω αν τον άκουγε τι της έλεγε, γιατί εξαιτίας των περιφερειών και των δύο η απόστασή τους ήταν πάνω από μέτρο. Δεξιά του ήταν ένας ξερακιανός ξανθός με σκαμμένο δέρμα, στολή και πιστόλι, προφανώς ο αστυνόμος σερίφης εξ Αμερικής.

Κοντολογίς, αν ο ξανθός αντί για πιστόλι κρατούσε εξαπτύρυγο και ήταν λίγο πιο μπροστά, η κουστωδία ήταν η δική μας "Ιερά Σύνοδος" τάλε κουάλε.

Τα μάτια του κυβερνήτη ήταν μικρά και καλά χωμένα στη σάρκα του. Καθώς πλησίαζε είδα τις κόρες του να παίζουν γρήγορα για να δουν αν όλα ήταν στη θέση τους. Άπαντες είχαν σταματήσει και χαιρετούσαν. Τα βλέμματά μας συναντήθηκαν για δυο δευτερόλεπτα. Πίσω από τη χοληστερίνη κυριαρχούσε η ευφυία του, που στα δευτερόλεπτα εκείνα προσπάθησε να με υποτάξει.

Ο αρχηγός μιας αγέλης είναι αρχηγός γιατί σε κλάσματα δευτερολέπτων μπορεί να διακρίνει ποιον δεν μπορεί να υποτάξει... και το δικό μου βλέμμα κρύβει σίγουρα τον ανυπότακτο σαρκασμό μου. Την άποψη μου που διαβάσατε για την κουστωδία του, την είδε κι εκείνος με μια ματιά. Το κρίμα είναι ότι το μόνο που θα μάθει για μένα ρωτώντας τους ρουφιάνους του πια, είναι το καλημέρα στα ελληνικά.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμια κόρη εχει ο αρχηγός να σου κάνουν προξενιό για να σε υποτάξει?
Αν και περιμένω να γνωρίσεις την αμερικανίδα που τα έχει με τον αστυνόμο...θέλω καυτές περιγραφές επιτέλους σε αυτό το blog!!
Αααα οσο για το γραμματέας αφού δεν έχω τρελλαθεί ήδη στη δουλειά που είμαι δεν υπάρχει περίπτωση να τρελλαθώ πουθενά....μέγα λάθος που δεν την χούφτωσες μπορεί και να αποκτούσε φιλιδοξίες κι εσύ ερωτικές περιπέτειες πάνω στο γραφείο, το φωτοτυπικό κτλ κτλ κτλ...

Ανώνυμος είπε...

φιλοδοξίες* ....παθαίνω και σαρδαμ εννίοτε.....ααα και για τα καλλιστεία που έχασες σιγα το ωά μόνο ο δικηγόρος του super deal που ηταν στην κριτική επιτροπή άξιζε....εε και κανα 2 απο τις κοπέλες αλλά μετρια πράγματα....βεβαια με τα δικά σου μέτρα σύγκρισης εκει όλες θεες ήταν.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ναυαγούλη μου, μην τα τρομάξεις τα κοριτσάκια με 'κείνο το ανυπότακτο, σαρκαστικό σου βλέμμα.
Να τα "καλημρίζεις" ό,που τα βλέπεις, μη σε πάρει μονάχα μυρωδια ο ευτραφής
αρχηγός, ο οποίος εις ήν περίπτωσιν ..περδήσει, ρουκέτα σε έστειλε Χέλι μεριά.
Γλαρένιες καλημέρες

(Υ.Γ. .....εεεεμ... συγγνώμη...πωπω, παρεξηγημένες λέξεις, δε μπορείς να εκφραστείς σήμερα)
:-)

Μαρω_Κ είπε...

Kαλημέρα σας, ναυαγέ.

Λοιπόν μέχρι και ο αρχηγός το κατάλαβε το δηλητηριώδες σας χιούμορ.
Την άλλη φορά να φοράτε γυαλιά ηλίου.
Μην σας καταλάβει και ο σερίφης κι εχουμε την Μονομαχία κάτω από τον Καυτό Ηλιο των νησιών Κουρκουμπίνι!

Σας φιλώ θερμά ΧΧΧΧΧΧ

Xνούδι είπε...

Kαλημέρα Ελληνικότατη, μη μας περάσουν και για καμία Ρέτζα που ότι της μαθαίνουν το λέει το αθώο στοματάκι της και μετά δεν μας ξεπλαίνει ούτε η σμαραγδί θάλασσα που σας περιτριγυρίζει αγαπητέ Ναυαγέ....

maika είπε...

Ο αρχηγός....μου θύμισε εκείνον τον κακό στο εξπρές του μεσονυχτίου... μπρρρρρ...
αλλά κι εσύ καλά του έκανες και τον κάρφωσες με τα μάτια σου...όχι παίζουμε...τι μας πέρασε δηλαδή...
Άμα βέβαια καμιά άλλη φορά συναντηθείτε και στο παίξει τίποτα άγριος...παίξτο κι εσύ αλλιώς... αλληθώρισε και στείλ΄του φιλάκια.... να πάθει τελείως ο μεγάλος....
(μια φορά μάλωνε η νύφη μου την ανηψιά μου,5 χρονών τότε και αφού της είχε πει διάφορα...στο φινάλε της λέει...επιτέλους δηλαδή βρε παιδί μου...για δες πως σε κοιτάει και η θεία η μάϊκα...Έπρεπε εγώ τώρα να κάνω τη θυμωμένη αλλά....προτίμησα το παραπάνω λουκ... και γελάσαμε και πάνε και οι καυγάδες και όλα!)
Μη διστάσεις να το χρησιμοποιήσεις...πιάνει !!!

Troll είπε...

ωχχχ με τα πολλα κουρκουμπινια χοντρινε το παιχνιδι με τους χοντρους!!!

Aphrodite είπε...

Και δεν πιάνεις τον κυβερνήτη να του πεις συνωμοτικά στ'αυτί... "Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα!"

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααα! αχ αχ πλευράκια!!!

Περιττό να σου πω κι εσένα και του τρολλ ότι το "κεμπάπ" έχει γίνει το αυτόματο γελαστήρι σε όλη την ρήαλ μου παρέα, ε?! Γράψατε!!!

Κι έχετε δίκιο και οι δύο, το χιούμορ δε γνωρίζει σύνορα, όσο είναι καλοπροαίρετο...

Α, ερώτηση: snail mail στα Γκαλαπάγκος δέχεστε? Η τρώνε τους ταχυδρόμους οι βασιλικές σαύρες? Τεσπα, δώσε καμμιά διεύθυνση καλέ, να σου στείλω τη Σταρ Ελλάς με κορδελλάκι στο λαιμό, πού να σε βρει το κορίτσι, και ποιόν να ζητήσει, ξέρουν εκεί τι νούμερ....εεεε.... Κουκουρουκου-Δήμαρχος είσαι?

Φιλιά σε όλη την παρέα, μη μου βάλετε απουσίες, τρέχω κι εγώ (να μπαρκάρω, αλλά στον Βόρειο Πόλο, πού είναι ο ναυαγός, ε, όσο πιο μακριά του γίνεται!)

ΥΓ- Να δεις που στο τέλος θα γυρίσεις και επίτημος δημότης, αν όχι Κοκοβικο-Δήμαρχος και με τα κλειδιά της Ατόλης μάλιστα...
;))))

ΥΓ- Χαρές το Ναυαγαβραμόπουλο!

nyctolouloudo είπε...

ναυαγούλη μου, δεν σε βλέπω να γυρνάς σώος στο σώμα....
θα στα φάνε λάχανο τα βουβάλια!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Φύρδην-Μίγδην, ουδείς λόγος ανησυχίας : ο ναυαγός όπου βρεθεί κι όπου σταθεί έτοιμος και πρόθυμος να καλημερίσει είναι - πρόκειται για παιδί ευγενέστατο, αρίοσδτης οικογενείας, με αγωγή κοσμιωτάτη... Να σκεφθείς, και βράδυ νάναι, αυτός εκεί, με την καλημέρα έτοιμη!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν αντικαλημερίζουν - άστα, αγενέστατος λαός αυτό το νησί Μπακίρι.... αγενέστατος!
(Πολύ Ελλάδα του θυμίζουν, μ' αυτού του είδους την αγένειά τους, εδώ που τα λέμε!!!)

Απολλώνια είπε...

Ψιιιιιιιιιιιτ!
Ναυαγούλη!
Καλό Σ/Κ να έχεις!
Σμαααααααααααααααακ!
:)

υ.γ. χαστούκι στην εξουσία! (μεταφορικό γιατί την κόβω να έχει και βαρύ χέρι! χεχε)

Αλητισσα είπε...

Ε καλα απαντες οι "εξουσιαστες" ανα τον κοσμο ιδια φατσα και ιδιο βλεμμα..

Οσο για το δικο μου Κόντο ειναι ο διοικητης του ΟΑΕΕ αν τον εχεις ακουστα..
Να 'ναι καλα ο ανθρωπος μας πηδαει κατα συρροη και κατ' εξακολουθησιν οχι σα μερικους μερικους που τους εχει φαει η αγαμια..
ΥΓ Αν εχει προσβαση ο "μεγαλος" στο blog σου με βλεπω στο δελτα του Εβρου να γυαλιζω τα παπουτσια της εθνοφρουρας και να μελετω το κορανι..
Δεν πειραζει βρε ευκαιρια να την κανω για τα 'κει..Φιλια

χλωροφύλλη είπε...

Ναυαγέ

εκεί που είσαι υπάρχει Σαββατοκύριακο;

ekota είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ekota είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναυαγός είπε...

Maraki

Που και που λέμε και κανένα ψέμα για να είμαστε "πολιτικά ορθοί". Σιγά μη δεν την είχα χουφτώσει και σιγά μη δεν έχω φωτοτυπίες από τα στριγκάκια της και χωρίς αυτά. Ανάλογα σε ποια φάση πάταγα το κουμπί.


______________________

Φύρδην μίγδην

Μπαίνετε σε ένα μπλογκ το οποίον προάγει τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και τις έννοιες που αυτή χρησιμοποιεί σε δυσθεώρητα ύψη φιλοσοφικά και άλλα και ομιλείτε κατ' αυτόν τον τρόπο; Αίσχος! Ντροπή!

Έχω πωρωθεί τώρα, έχω σηκωθεί από την καρέκλα μου και φοβάμαι μη μου φύγει εμένα καμία τώρα!

____________________________

μάρω κ.

ώ ρε γαμώτο, έχετε δίκιο, τα γυαλιά ηλίου να φορέσω. Έχω κάτι Rayban μπλε που με κάνουν να φαίνομαι σα μύγα. Δεν τα φοράω όμως γιατί με κάνουν να φαίνομαι σα μύγα (το είπα αυτό;) και αν εμφανιστείτε, τσουπ, στην ατόλη δε θα σας αρέσω καθόλου.

_____________________________

Χνούδι

αν σε μάθω καλημέρα στα Κιριμπατιανά θα με εμπιστευτείς να μου τη λες κάθε πρωί εκεί βράδυ εδώ;

Ωραία που είμαι στο Κιριμπάτι. Την πέφτω στεγνά και δε φοβάμαι να μου στείλουν την αστυνομία ή κανέναν boyfriend να με σαπίσει!

Δεν παρεξηγιέσαι ε;

Ναυαγός είπε...

maika

Αν έρθει ο κρετίνος για κανένα τσαμπουκά θα του δείξω τους κοιλιακούς μου, θα θυμηθεί τον Κινγκ Λιονάιντας και θα προγγήξει όσο να πεις "σκουληκομυρμηγκότρυπα". Τς, άκου εκεί να του στείλω φιλάκια.

________________________

Τρολλ

Μπα μωρέ, τζουτζούκος είναι αυτός, ρίχνει εκεί καμιά ματιά για να δείξει και καλά... Αμα κάνει τσαμπουκάδες θα τον στείλω στο αβατάρι σου.

________________________

Αphrodite

τι να πρωτοαπαντήσω, πρέπει να βρώ και τρόπο να μη χάνω το πληκτρολόγιο από τα χέρια μου με αυτά που διαβάζω.

Μην τη στείλεις τη σταρ Ελλάς. Με τους ρυθμούς που μαθαίνουν εδώ την ελληνική καλημέρα (γκάμιτσε με) και με το συνήθειο που απέκτησε αυτή ώστε να αναδειχθεί στους διαγωνισμούς, το βλέπω να ξεπατώνεται το κορίτσι πριν καλά καλά τη συναντήσω.

Το ναυαγαβραμόπουλο έχει γίνει ναυαγατσοχατζόπουλο, το έχουν ξεχάσει οι πάντες και σπάνια πια ξετσουτσουνίζει κι αυτό.

Ναυαγός είπε...

νυκτολούλουδο

Πληκτρολογώ με το ένα χέρι. Με το άλλο προστατεύω πια το απειλούμενο είδος. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε βρει το κακό.

_______________________

Αστεροειδή

Τα καλά σας λόγια με συγκίνησαν...κλαψ... Έχετε καταλάβει την λεπτή φύση της ύπαρξής μου... κλαψ... τη φυσική μου ευγένεια ... φρρρρρρτ... το ποδοσφαιρικό μου ταλέντο (αυτό άσχετο)... τι κρίμα να είστε ο μόνος;

Xνούδι είπε...

Ναυαγός είπε...

απολλώνια

Εμένα μη μου κάνεις ψιτ γιατί γυρνάω! και είμαι και πέφτουλας.

Φιλιά
πολύ καλό σ/κ

________________________

αλήτισσα

Αν πηδάει ο διοικητής αυτός κατα συρροή και ασύστολα, τότε εγώ είμαι ο Τζεφ Κουνς.

Και μη φοβάσαι τη δυσμενή μετάθεση καθόλου. Πες του ότι έχεις φίλο τον Τζεφ Κουνς και θα σε έχει στα ώπα ώπα.

__________________________

Chlorofili

Υπάρχει Σαββατοκύριακο στα χαρτιά και για τους δημόσιους. Επίσης επειδή είναι θρησκευόμενοι πάνε εκκλησία τις Κυριακές. Αλλά κατά βάθος ρεμάλια σαν κι εμάς είναι και τα έχουν όλα ίσιωμα και αυτοί.

Ναυαγός είπε...

χνούδι, σε είδα γελάς

Αλητισσα είπε...

Φοβερο timing Ναυαγε!
Πρωι ξυπνας ε;..
Ειναι απο την κουραση..
Αχ βρε πως ζηλευω..
Αυριο θα παω κι εγω για μπανιο να σκασεις απ το κακο σου!!
Who is Τζεφ Κουνς may I ask?

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγέ, εγώ είμαι, η φωνή της συνείδησής σου. Μετά την αποκάλυψη της 'Καλημέρας' αρχίζω να φοβάμαι ότι μετατρέπεσαι σε λεξιλάγνο. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι άραγε; Να κρύβεσαι στις μπανανιές και να ανοίγεις ξαφνικά στα έκπληκτα ματάκια των ευτραφών κορασίδων της ατόλης τη χορταρένια φούστα-κουρτίνα που θα φοράς; Ανησυχώ....

Troll είπε...

"γκάμιτσε τα" Ναυαγε=Καλημερουδια Ναυαγε στις κουρκουμπιανες συχνοτητες!!!!

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

ένας που γύριζε ταινίες πορνό και τον είχε 22 πόντους. Τς... μικροπράγματα.

Ναυαγός είπε...

doratsirka
ή Θρασύβουλα
ή φωνή της συνείδησής μου

αν το κάνω αυτό με τα χορταράκια που θα τ' ανοίγω για να ξεπεταχτεί το ναυαγόπουλο και να πει καλημέρα, είμαι χαμένος από χέρι. Θα με βάλουν κάτω με τα στιβαρά τους μπράτσα και δε θα μ' αφήσουν μέχρι να βουλιάξουν επιτέλους τα νησιά.

Ναυαγός είπε...

τρολλ

άραγε ο Εμπέντε να το ξέρει το καλημέρα καλά στα Ελληνικά ή να του το έμαθαν στραβά κι αυτουνού; Κιπιλουυυυυυ....

Aphrodite είπε...

Βρε ναυαγέ, βρε ναυαγέ...

τς τς τς....

Περί τζεφ Κουνς, που λες "ένας που γύριζε ταινίες πορνό και τον είχε 22 πόντους."

Διάμετρο.


Μην την αποπροσανατολίζεις την κουβέντα επειδή μιλάς από θέση ισχύος... ντροπή!



ΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛ!