Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

Ο Λιακόπουλος έχει δίκιο

Ποιος να το πίστευε. Βρήκα στοιχεία στην ατόλη μας που πιστοποιούν πως το νησί κατοικούν οι "Ελ", κατά Λιακόπουλον, που όμως στερούνται σκευασμάτων αντηλιακής προστασίας. Καταρχήν βρήκα γλωσσολογικά στοιχεία στην τοπική τους διάλεκτο. Τον ψεύτη εδώ τον λένε "πασόκο", όπως και στην Ελλάδα. Το φτηνό, το ευτελές, το λένε "φούρι", μια λέξη με σαφή ετυμολογική προέλευση από το "Καρφούρ".

Έπειτα, ανακάλυψα φοβερές λαογραφικές ομοιότητες στα ήθη και τα έθιμα. Το μεσημέρι πίνουν κόκα - κόλα για ρέψιμο, το βράδυ βλέπουν μπάλλα στα μπαρ που διαθέτουν δορυφορική και πίνουν μπύρα για να πάνε ψόφιοι στην καλύβα τους και να αποφύγουν το συζυγικά υποχρεωτικό κουτούπωμα. Στη χειρότερη περίπτωση να αποφύγουν τουλάχιστο τα προκαταρκτικά.

Τέλος καπνίζουν σαν αράπηδες* (που βέβαια είναι, να μην τους αδικούμε). Εδώ που βρίσκομαι και σας στέλνω τις ανταποκρίσεις μου, αυτή τη στιγμή θυμίζει τοπίο στην ομίχλη ή καράβι των Μινωικών που πάει για Κρήτη.

Το μεσημεράκι έγινε κάτι περίεργο. Με βρήκε στο δρόμο μια νεαρή κοπέλα, στρουμπουλή πολύ, με όμορφο πρόσωπο και νεανικό δέρμα. Μου είπε πως είναι η μάνα του Τίκο, η Σύλβα. Μου είπε πως με ευχαριστεί πολύ που βόηθησα το γιο της να μην τον δουν οι Αστυνόμοι (αυτός ήταν ο Τίκο) και πως ο γιος της δεν είχε κάνει κάτι άσχημο παρ' όλα αυτά.

Μου χαμογέλασε γλυκά και έκανε να φύγει. Της είπα ένα ξερό "περίμενε!" Αστραπιαία σκέφτηκα πως αν ρωτούσα τον Τζόνι θα απέφευγε να μου απαντήσει στα ίσια. Της είπα πως αν θέλει κάποια στιγμή να μου μιλήσει γι' αυτό ή για ο,τιδήποτε άλλο, να την κερνούσα αυτή και τον σύζυγό της ένα ποτήρι κρασί στην καλύβα μου. Μου είπε πως δεν έχει πια σύζυγο και αφού χαμογέλασε, με προσπάθεια αυτή τη φορά, έφυγε.

Νύχτωσε πια για τα καλά. Περασμένα μεσάνυχτα. Περιμένει κι ο Τζόνι δίπλα μου, ροχαλίζοντας σχεδόν, αλλά ευτυχισμένος μάλλον, που γλίτωσε το σφραγίδωμα, για να με πάει σπίτι. Αύριο ξημερώνει Τρίτη. Όχι ότι έχουν και καμιά σημασία οι ημέρες. Τα ίδια. Έτσι κανόνισα μια μίνι κρουαζιέρα σε κοντινό νησάκι, με τον σκυλοπνίχτη που αράζει κάθε δυο μέρες στο λιμανάκι μας.


*Μη το πάρει κανείς αυτό για ρατσιστικό σχόλιο. Εγώ πολύ θα ήθελα να είμαι νέγρος. Έχω όλα τα προσόντα εκτός από το χρώμα. (Συμπεριλαμβανομένων και των νέγρικα καλών οπισθίων - για τις κυρίες αυτό, που ξέρω ότι μετράει όλο και περισσότερο).

34 σχόλια:

Μαρω_Κ είπε...

Καλημέρα.

Τώρα που πληροφορηθήκαμε για τα προσόντα σας, το μόνο που σας απομένει είναι να μαυρίσετε, για να έχουμε πλήρη ταύτιση με το πρότυπο σας.

Οσο για την μαμά του Τίκο, μήπως να αρχίσετε να πλησιάζετε τον γιό, για να μπορέσετε να την κάνετε να σας συμπαθήσει ακόμα περισσότερο!

Καλό ταξίδι και να προσέχετε!!!!!!

ΦιλιάΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

unlearn... είπε...

Περιττό να σου πω πως στα δυο τελευταία ποστ έχω ξεκινήσει να γελάω απο τον τίτλο κι όλας!

Έλα έτοιμη είναι η Σύλβα και σε περιμένει, χώσου! ;)

Λαλαλααα....

Καλή κρουαζιέρα ναυαγούδι!

ΥΓ.Αν το βάλεις σκοπό να γίνεις νέγρος με τα όλα του πάντως, μην ξεχνάς οτι ο ήλιος χτυπάει ακόμα και το χειμώνα την σήμερον εποχή, το νου σου λοιπόν και πασαλείψου καλά με αντηλιακό.Αυτή ήταν μια φιλική συμβουλή..όβερ!

Φιλιααααααααα!!

Troll είπε...

Νατα τα μπυρονια που εγιναν κρασι και απο κρασι... σαμπανια!!!!!

takis είπε...

Θα μπορούσες να έβαζες και υπότιτλο.. "τη βλέπω νάρχεται" ,τη Σύλβα δηλ...

Η αλήθεια είναι πως εχεις ανεβάσει κατακόρυφα την αγωνία των αναγνωστών (ανεξαρτήτου φύλου) για το τι μέλλει γενέσθαι...
Αυτό με τα στενά οπίσθια το έχω ακούσει και εγω οτι μετράει (λίγο προσοχή όμως, γιατί καραδοκούν και οι φίλοι απο τη Μελβούρνη..)
παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω το ρητό "καλό παιδί νάναι " ...όλα τ'άλλα λεπτομέρειες είναι..και μάλλον εσύ εισαι στο καλό δρόμο...καλύβα, νετ-καφέ, παραλία ...αντε και καμμιά μπυρίτσα, για το δρόμο...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά κατάλαβα ότι είχες κάτι αράπικο επάνω σου τελικά. Επιτέλους και κάποιος που αποκαλύπτει την αλήθεια των λεγομένων του μεγάλου προφήτου. Πρόσεχε μόνο μη σε πιάσει στα γραπτά του το τάγμα.

Ανώνυμος είπε...

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται Μικέ! Λες να δούμε και λαβ στόρυ με τον λουστράκο της ατόλης, εσένα σε ρόλο Ξανθόπουλου που τιμάει τα μαγιώ που φοράει και τη μητέρα του νεαρού Μαρθούλα Βούρτση με περισσότερα πιασίματα;

maika είπε...

Σα να άρχισαν να λεπταίνουν τα κορίτσια της ατόλης ή μου φαίνεται??? Σκέτο στρουμπουλή η Σύλβα... ή μήπως κάνουν πουλάκια τα ματάκια σου γιατί η ριμάδα η στέρηση σε χτύπησε στο κεφάλι??
Μου φαίνεται πως όταν την ξανασυναντήσεις θα είναι ίδια η Μαίριλυν Μονρόε....

Τελικά ο Τζόνι με το ζόρι σφραγιδώνει??? όταν σου περιέγραφε τα κόλπα...ήταν πολύ περήφανος για την καλή του και τα κατορθώματά της.... δεν φαινόταν καταπιεσμένος...

Όταν λες έχεις προσόντα νέγρου ,εννοείς πως έχεις ολόλευκα δόντια και ωραία φωνή??

Αν ο σκυλοπνίχτης δεις πως λέγεται Σι Ντάϊαμοντ...μην μπεις....φούντο εγγυημένο... Πρόσεχε!!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Make room for Sylva και, για νάχεις και το πεδίο ελεύθερο, δώσε δυο πεντάρες στον Τίκο να πάει στην άλλη πόλη να σου φέρει τσιγάρα ή ό,τι άλλο θες - άντε γιατί νισάφι πια με τίς μπύρες.
Καλές οι μπύρες, αλλά χρειάζεσαι και το άλλο για δημόσιες σχέσεις, για να ενταχθείς κι εσύ σιγά-σιγά!

Αλητισσα είπε...

Ωραια και σαν φιλανθρωπος που εισαι αποφασισες να μας αποκαλυψεις περι των προσοντων σου αφου ειχες μετοικισει στην αλλη πλευρα του πλανητη..
Εξυπνο δε λεω, αν το ειχες κανει νωριτερα δε θα ειχες που να μας βαλεις, ενω τωρα απο αποσταση ασφαλειας κουνας κοροιδευτικα τη γλωσσα σου και κανεις απρεπεις χειρονομιες γελωντας σατανικα..
Νομιζω οτι πλεον εχεις ανταχθει στο χωρο του νησιου και τα καλυτερα περιμενουν πισω..
Χαιρομαι και σου ευχομαι Καλη κρουαζιερα..
Καλα, ολες τις μαμαδες μαζι με τον μπαμπα τις καλεις για κρασι?
Τα φιλια μου..

gerasimos είπε...

Μήπως είσαι ο Γουίλυ, ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί;

Αλητισσα είπε...

Μου ηρθε μια καταπληκτικη ιδεα θα σε ονομασω "Guiness" δηλαδη Μαυρη-Μπυρα κι αν λαβουμε υποψιν οτι μπορει και να σπασεις το ρεκορ αγαμιας το νεο ονομα σου παει γαντι..
Κρυψε το μεσαιο σου δαχτυλο σε βλεπω..
Ντροπη να κανεις τετοιες χειρονομιες σε μια κυρια..
..................
Δε με παρεξηγεις ετσι?

Ναυαγός είπε...

Το καραβάκι έρχεται σε 10 λεπτά και ίσα που προλαβαίνω να σας ψιλοπρήξω.

Μάρω Κ.

Σχετικά με τα προσόντα μην ψαρώνετε. Λέμε και καμιά μαλακία που και που για να περνά η ώρα.

Όσο διαρκεί η ζαλάδα από τα μπυρόνια, ούτε καν το σκέφτομαι με τη μαμά του Τίκο.
___________________________

Unlearn

Αυτό που λες ότι γελάς από τον τίτλο το χω βιώσει στο πετσί μου. Μερικοί π.χ. γελούσαν με το που με έβλεπαν, πριν καν μιλήσω.

Ναυαγός είπε...

troll

έχω την εντύπωση ότι με συκοφαντείς τώρα, αλλά δεν είμαι και σίγουρος, μπορεί και να με ανεβάζεις :)))))

Έχεις αρχίσει να μιλάς σαν την Αφροδίτη το ξέρεις; που σίγουρα θα διαβάζει τώρα, γιατί οι συνομιλίες μας έχουν μείνει στην ιστορία.

___________________________

takis

μεταξύ μας τώρα, αι γυναίκαι τρελαίνονται με τα νέγρικα οπίσθια. Ξέρω τι διαφημίζω. Ίσως μάλιστα ξαναβγάλω φώτο πλαγίως και καλά τάχα μου δήθεν.

Ναυαγός είπε...

δείμε

Θα προσέχω έστω και αν δεν κατάλαβα γρι τι πρέπει να προσέχω. Όμως υπόσχομαι να το σκεφτώ στο καραβάκι, το οποίο σχεδόν άραξε.

________________________

doratsirka

Θα γίνει εδώ της υπερπαραγωγής: Ναυάγησα για το παιδί της!

Εμένα είπες Μικέ; Οοοοοοοο!!!! Που το ξέρεις;

Ναυαγός είπε...

μάικα

για τα προσόντα του μαύρου, έπεσες μέσα! Ακριβώς αυτό εννοούσα.

Η Σύλβα είναι κάπως πιο σουλουπωμένη (κάπως) και έχει και όλα τα δόντια στη θέση τους. Σπάνιο φαινόμενο. Τα άλλα που λες είναι απλά προσπάθειες να με παρασύρεις και δε θα υποκύψω.

Ο Τζόνι και οι υπόλοιποι όταν λέμε κάτι με ενθουσιασμό, συνήθως μέσα μας κρύβουμε την απογοήτευση.

__________________________

asteroid

Και θέλει και πολύ χώρο ρε γαμώτο! Αααα με έχετε παρεξηγήσει όμως. Ένα γυναικείο όνομα να ρίξω στο ποστ και κατευθείαν να με κατηγορήσετε πως σκέφτομαι το πήδημα. Μα ποιοι είστε τέλος πάντων; οι πρώην μου και με ξέρετε τόσο καλά;

Troll είπε...

Για το επομενο ποστ Ναυαγε θα εχω ετοιμα τα μπυρονια διαβαζοντας σε να χτυπισω ενα!!!!

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

είμαι άνθρωπος που μπορώ να παρεξηγήσω κι όλας τους υπόλοιπους; με τι μούτρα;

Όσο για το νέγρικο ντι εν έι, δε σκεφτήκες ότι μπορεί απλά η απόσταση να με βοηθάει να λέω ότι θέλω χωρίς να κινδυνεύω από τυχόν επαλήθευση.

Ωραία η Γκίνες.

__________________________

Γεράσιμε

Θα μπορούσε. Με τέτοια που γράφω είναι σα να ρουφάω την άσπρη σκόνη με το κιλό. (stay away from drugs)

Ναυαγός είπε...

troll

τότε να βρω τη λιγότερο συνταξιούχα στο καραβάκι και να έχω κάτι να περιγράψω για σένα. Το θες με λεπτομέρειες ή μια απλή αναφορά αρκεί;

Troll είπε...

η σειρα μου να αναρωτηθω αν με ανεβαζεις η με συκοφαντεις!!!!

seaina είπε...

Είδες τελικά που όλοι το ίδιο είμαστε; λίγο το χρώμα μας διαφέρει αλλά λίγο ο ήλιος, λίγο το solarium κάτι γίνεται!
Παγκοσμιοποίηση!!

χλωροφύλλη είπε...

Μήπως είσαι ο μαύρος, ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ;
JK
:))

Αλητισσα είπε...

Ωραια μια και δεν με παρεξηγεις μπορω να προσθεσω κατι;
(εδω σηκωνω μανιασμενα το δαχτυλο Κυριε,κυριε..)
Το ειχα καταλαβει οτι ελεγες ψεματα γιατι αν θυμασαι εγω δεν ειχα προσεξει το τηλεχειριστηριο που κρατουσες στο χερι..
Αυτα το ονομα ομως μενει Guiness..

nyctolouloudo είπε...

αι γυναίκαι, δεν τρελένονται τόσο για τα νέγρικα οπίσθια όσο για τα νέγρικα εμπρόθια....
έλα, σε βλέπω να καθαρίζεις την καλύβα σου για την Σύλβα μπάρμπα - Θωμά!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΩς ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ...ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!
RONGORONGO

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΩς ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ...ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!
RONGORONGO

giati mpaineis anonuma?
afou poio pano rotas me to onoma tou mplok sou!

Ανώνυμος είπε...

ponirouli!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Xm...η απουσία νέου ποστ μάλλον υποδηλώνει καλά μαντάτα για το ναυαγόπουλο.Λες η Σύλβα να παρηγορεί τις ατελείωτες νύχτες της μοναξιάς σου;

maika είπε...

πες πως δεν πήρες το sea diamond και δεν πήγατε στον πάτο....έλα,πεεεεςςςςς!!
αν όλα είναι καλά... σε φαντάζομαι μόνο σου, στην πλώρη του καραβιού, να κάθεσαι προσπαθώντας να κάνεις το αντίβαρο .... μια και όλοι οι υπόλοιποι θα κάθονται στην πρύμη και το καράβι μάλλον... πηγαίνει με σούζα....
καλή τύχη

ναυαγός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναυαγός είπε...

Χτες που να σας τα λέω. Σούπερ στο καραβάκι. Τώρα ξημέρωσε, αλλά βαριέμαι να τα κάνω ποστ. Το βραδάκι, ήτοι πρωί για εσάς.

troll

κάποια στιγμή είναι σίγουρο ότι θα σε ανεβάσω στα ύψη. Κάτσε όμως να μου κάτσει τίποτα καλό.

Δε βάζω το χέρι μου καλύτερα στο στόμα σου αν είναι να σε συκοφαντήσω;

Ναυαγός είπε...

seaina

Ψευδές. Όσο σολάριουμε και να κάνει κάποιος αποκλείεται να αποκτήσει όλα τα προσόντα ενός μαύρου.

_____________________

χλωροφύλλη

άι γεια σου. Αυτός είμαι! Ουοοοοοοοοαα!

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

ποτέ μην κρίνεις τι κρύβεται κάτω από ένα μαγιό που μόλις βράχηκε στη θάλασσα. Τα φαινόμενα απατούν.

_______________________

nuctolouloudo

μωρέ το ξέρω αλλά έπρεπε κάπως να ξεκαρφωθώ.

Ναυαγός είπε...

Rongo rongo

Μα νομίζω πως στο θέμα της αυτογνωσίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χίλιες φορές να είμαι μαλάκας παρά πασόκο (=ψεύτης)

Α ναι! και πραγματικά δεν υπάρχει κάτι πιο αστείο στη ζωή από ένα θιγμένο πασόκο.

___________________________

doratsirca

έλα δε θέλω τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα. Μην τολμήσω να πω για κάποια κάτι, αμέσως να νομίσετε ότι θα ορμήξω. Για τόσο λιγούρι πια φαίνομαι;

_____________________________

maika

παρότι ήμουν στο καράβι (πολύ κακός οιωνός) δε βούλιαξε! Ούτε σούζες έκανε. Κυρίως Ελβετοί τουρίστες ήταν επάνω.

takis είπε...

Μάικα
To είχα πει και πιο παλιά ότι το νησί μου φέρνει μάλλον σαν προορισμός για Ευρωπαικά συνταξιούχα νιάτα...τώρα λες να είναι αυτός ο λόγος που ο Ναυαγός μας κάθεται μακρυά στη πλώρη?...αδίκως πάντως γιατί δεν ξέρει τι ζεστή θαλπωρή μπορεί να του προσφέρει μία ώριμη κυρία (έστω και Ελβετίδα...)