Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

Το καπιταλιστικό γονίδιο

Αυτός ο κόσμος δεν αντέχεται όταν η πραγματικότητα σε αναγκάζει να ξεχνάς για λίγο ότι είναι θέατρο. Εντατικά λοιπόν μαθήματα διερεύνησης του γελοίου σε αυτήν, μήπως και κάποτε καταλάβουμε πως πρόκειται απλά για μια παράσταση, που χρειάζεται αλλαγή στην πλοκή και το κείμενο και ίσως στο σκηνοθέτη.

Και μια και είπα γελοίο θυμήθηκα εμένα. Όχι ότι είμαι γελοίος (τελειώς), πως το σκεφτήκατε αυτό, αλλά ότι στο μυαλό μου μού έρχονται συνήθως τα πιο γελοία πράγματα. Κι αφού μου έρθουν μετά θέλω και να τα πραγματοποιώ. Άρα μήπως είμαι όντως γελοίος; Ridiculous or not ridiculous? This is the question.

Ridiculous, το αποφάσισα, this is the answer. Διότι πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός πως μου κατέβηκε να κάνω επιχείρηση στο νησί. Έχει μέρες και με τρώει το καπιταλιστικό μου γονίδιο. Ξυπνάει το πρωί, μπαίνει μέσα μου και μου βάζει διάφορες σκέψεις: "Αν κάνεις αυτό, που δεν το κάνει κανείς εδώ θα κονομήσεις στο πιτς φιτίλι, θα μαζέψεις όλο το χαρτί", "βρε τους μαλάκες, πως και δεν το έχουν εκείνο... θα το φέρεις εσύ και θα χεστείς στο τάληρο", "πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να τους πάρουμε τα σώβρακα και γρήγορα πριν ξυπνήσουν" κ.λ.π

Τα λεφτά που έφερα μαζί μου επιτρέπουν να ζήσω εδώ για δυο χρόνια άνετα. Αλλά που να με αφήσει το γονίδιο στην ησυχία μου. "Θα τα φας και θα μείνεις ρέστος", μου λέει, "θα λένε όλοι ρε κοίτα τον χάλια πως κατάντησε".

Άστο διάλο παλιογονίδιο, τα κατάφερες. Δηλαδή τα κατάφερες να με βάλεις σε σκέψεις και να σκαλίζω μπίζνες πλαν στην άμμο. Αλλά επειδή είσαι και πολύ μουρντάρικο, μου πάσαρες προχτές και το μωρό το Αμερικάνικο και τώρα δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να μείνω για να την βλέπω και πρέπει να αποκτήσω καπιταλιστικό κύρος για να μου κάτσει.

Ου να χαθείς γονίδιο, όλα τα έχεις μελετήσει και τίποτα δε σέβεσαι, ούτε την άδολη τάση μας για πήδημα. Πάντως αν μου κάτσει η ξανθιά, κερνάω μπουζούκια να πάτε μόνοι σας και μπύρες τα αρσενικά που θα διαβάζουν τα τεκταινόμενα... κι αυτοί να τις πιουν μόνοι τους.

Υ.Σ. Ξανθιά και καπιταλισμός! χμμμμ... Η κότα έκανε τα αβγό ή το αβγό την κότα; και πόσο τοις εκατό να τα καταφέρνει, πόσο τοις εκατό να χτυπάει μπυρόνια, παρακολουθώντας το άλλο τοις εκατό να τα καταφέρνει στην τι - βι. Πολύ φιλοσοφία σήμερα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις.Τα έτοιμα τελειώνουν γρήγορα. Αυτο δείχνει οτι είσαι προνοητικός. Δεν μένει στάσιμος και εξελίσεσαι. Καλές δουλειές!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον καπιταλισμό δεν ξέρω, γιατί όπως έχω ξαναπεί είμαι αριστερόφρων, αλλά η ξανθιά είμαι σίγουρη ότι θα σου κάτσει. Σε έχω σε τέτοια εκτίμηση δηλαδή, που πιστεύω ότι δυο τρεις φορές να συναντηθείτε, θα σε ερωτευτεί κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑ και όσο για το American baby όρμα!! Και να της δώσεις να καταλάβει την ισχύ του Ευρώ έναντι του Δολαρίου!!χαχαχα!!!!

Menios είπε...

Μα δεν χρειάζεται ξάδερφε λεφτά για να σου κάτσει η Αμερικάνα.. είσαι greek lovers!!! και αυτό τα λέει όλα.. για την Ελλάδα ρε γαμώτο...

maika είπε...

δε βάζεις και κανένα θερμόμετρο??
Ξάπλωσε και περίμενε να σου περάσει!!
Αυτά τα παλιογονίδια πρέπει να τα εξοντώνει κανείς όταν είναι μικρά...μετά γίνονται μεγάλα τραίνα και μας πατάνε...
Μα εσύ πήγες εκεί για να αράξεις και να ξεφύγεις,όχι για να κάνεις δουλειές... Ε,κι άμα σου τελειώσουν τα λεφτά,μην ανησυχείς!!! Μόλις θα πλακώνουν τουρίστες στο νησί θα τρέχεις με την αυτοκινητάρα σου και θα τους ξεναγείς για λίγο στην ατόλη και όλο και κάτι θα βγάζεις. Μπορείς να χτίσεις και μερικά ερείπια...να τα ονομάσεις... αρχαία και να τους πηγαίνεις κι εκεί για να τα βλέπουν. Θα έχεις και τον Τζόνι να κόβει εισιτήρια κι έτσι θα κονομάς διπλά και θα ζεις μια χαρά!!
Απαπαπα άσε τις επιχειρήσεις,θα χάσεις την ωραία την ησυχία σου!!
...επειδή ήρθε ο στόλος...εμείς δηλαδή θα πουληθούμε??
Νο γουέϊ!
Κάνε αντίσταση!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδί μου πήγες στην άκρη του πουθενά για ν' ανακαλύψεις το αυτονόητο; Από κανένα γκουλάγκ σε κατεβάσανε; Ακόμη και στα Καμίνια ο κόσμος γνωρίζει τον Φουκουγιάμα, το τέλος της ιστορίας κλπ και ζούμε όλοι στην καπιταλιστική υστερία. Άρα παιδί μου, ανησυχώ για σένα ως φωνή της συνείδησής σου...Όπως λέει και η 3ρ πρέπει να κάνεις κάτι άλλο και άσε τα υλικά αγαθά για τους χρηματολάγνους. Εξάλλου η αληθινή αγάπη δεν αγοράζεται. Η Αμερικανίς πρέπει να λατρέψει την κορμοστασιά σου και το απύθμενο βάθος σου και ουχί το πορτοφόλι σου. Είπα και ελάλησα!

Μαράκι είπε...

Μονο φαστφουντάδικο μην κάνεις....τους βλέπω τετράπαχους μετά...

Μαράκι είπε...

βασικά οτιδήποτε που να έχει σχέση με φαί....αν και στην περίπτωσή τους εκει είναι το χρήμα αλλά λυπήσου τους...

takis είπε...

Κατ' αρχή πιστεύω οτι η Αμερικάνα δεν θα υποκύψει στον έρωτά σου...
(υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, ο πρώτος ειναι το Αμερικανικό γονίδιο..)
Το καπιταλιστικό σου γονίδιο όμως ίσως σε βοηθήσει να ξελασπώσεις λίγο από τις μεταφυσικές σου αγωνίες ... αν και γενικά θα συμφωνούσα με τη Μαικα παρόλα αυτά νομίζω οτι η Μαικα παραγνωρίζει τα βάσανα της μεταφυσικής και το βάζει ιδεολογικά...δηλ. 3 πουλάκια κάθονται..απο την αλλη αναρωτιέμαι τι επιχειρήσεις σκέφτεσαι ...στοίχημα, καζίνο,ενοικιάσεις αυτοκινήτων με οδηγούς, βαρκάδες για Ευρωπαικά ΚΑΠΗ,βραδιές ψαρέματος,αίθουσα σινεμά, μαγαζί με εσώρουχα (στριγκάκια εννοώ..)..τι να πώ ..το αργολιδιότικο δαιμόνιο τι λέει?

Α, ρε Σίλβα , δεν φαίνεται να βοήθησες πολύ...

Troll είπε...

Na anoiξεις σκυλαδικο και να μαθεις τις κιριμπατιανες να χορευουν τσιφτετελι πανω στα τραπεζια...και αν χρειαστεις επιπλοποιο ερχομαι εγω ...εκανα ενα φεγγαρι και ξερω καποια πραγματα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βάλε τη διαίσθηση της ξΑμ για δουλειά να μιλήσει και ακολουθα...

Αλλά γιατί ν'αλλάξεις τον κόσμο που
ζείς,
όταν αλλάζει μόνος του
και όταν ταξιδεύει ο πειρατής
πιο γρήγορα,
αντίθετα με τον αγέρα;
Α ξέχασα,
ώρα είν' ο ναυαγός
να γίνει καπταιν!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά μιλάμε σήμερα αφιέρωσες στα φιλοσοφήματα (και αναφέρομαι στα κρυφά βέβαια).

Αλητισσα είπε...

Αχα και μπιζνεσμαν και με Αμερικανα γκομενα δηλαδη πιο ειναι το επομενο βημα, να μας πεισεις οτι ο Μπους ειναι ειρηνοφιλος και οτι κανει το κανει για την παγκοσμια ειρηνη!!?
Χα χα!!
Αληθεια τι μπορεις να παρεις απο αυτον που δεν εχει δεν εχω καταλαβει?

unlearn... είπε...

Μα καλά (νο.1)
στα Κιριμπάτια απο αυτό δεν πήγες να ξεφύγεις?
Πως σε βρήκε πάλι το άτιμο ρε γαμώτο...

Μα καλά (νο.2)
χμμμ...μπιφτέκια έχουνε, κοκα κολες έχουνε, τσιγάρα έχουνε, μπύρες έχουνε...μούμπλε μούμπλε...μα τι τους λείπει μωρέ?!

Ανώνυμος είπε...

A!

Kι έλεγα κι εγώ πότε θα κάνει είσοδο το καπιταλιστικό γο(υρου)νίδιο...
:)))))

Αλήθεια, οι χορτόφουστες έχουν τσέπες ή θα στα κουβαλάνε βαστάζοι τα... πετράδια του στέμματος?

(στέμμα είπα, όχι στρέμμα, ναυαγόπουλο τι πετάγεσαι τώρα?!)

ΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛ!

3 parties a day είπε...

Άμλετ μου εσύ!

(Κάτσε να διαβάσω τώρα και το προηγούμενο, γιατί δεν ξέρω τίποτα για το Αμερικάνικο μωρό.)

Ναυαγός είπε...

stavros

Ευχαριστώ για τις ευχές. Θα τιμήσω την ιστορία του εκπατρισθέντος έλληνος που πλένει πιάτα και μετά γίνεται θείος με περιουσία και τον κληρονομούν τα ανήψια του στην Ελλάδα.

_______________________

Zoi20

Με συγκινείς που το πιστεύεις αυτό. Αν μου κάτσει θα σε κεράσω σαμπάνια.

Ναυαγός είπε...

stavros

θα το εκπορθήσουμε το δολλάριο αυτό είναι αλήθεια.

__________________________

Μένιος

Βρε ξάδερφε δεν κατάλαβα και πολύ τώρα. Δηλαδή να αρχίσω να της λέω χαλο μαντιμαζέλ ντου γιου λάικ γκρικ σουβλάκι;

Ναυαγός είπε...

μαικα

να ξεφύγω ήρθα όντως. Από τα γραφεία και από το χάος της μεγαλούπολης και από πολλά ακόμα. Όμως και να κάθομαι σαν μάλαξ όλη μέρα να ψαρεύω δε λέει. Ότι είναι να κάνω θα το κάνω χωρίς άγχος πάντως.

__________________________

doratsirka

Το ξέρω αυτό με τα καμίνια. Μια φορά σε ένα φανάρι εκεί βγήκε ένας με κόκκινο και έβγαλα το κεφάλι μου από το παράθυρο και τον έβρισα σκαιά: "γαμώ το Φουκουγιάμα σου ρε", του είπα. Έδειξε να κατανοεί. Η 3π τα λέει πολύ όμορφα.

Ναυαγός είπε...

μαράκι

επειδή τους λυπάμαι θα επιχειρήσω αυτό που θα επιχειρήσω (και για την κονόμα επίσης)

_________________________

τακης

Η Σύλβα βοήθησε τα μάλλα. Αν δεν ξεμπούκωνα το μυαλό μου σιγά μην πήγαινε στις επιχειρήσεις. Μπυρόνια θα χτύπαγα όλη μέρα.

Την επιχείρηση που θα κάνω δεν την λέω, έτσι ώστε να μη με πάρετε χαμπάρι τι φαφλατάς που είμαι και πόσο γρήγορα αλλάζω γνώμη. Μόλις γίνει θα σας την πω.

Ναυαγός είπε...

τρολλ

αν το κάνω αυτό δε θα χρειαστό επιπλοποιό, μαρμαρά θα χρειαστώ για πιο σταθερά τραπέζια. Και σκάλες για να ανεβαίνουν.

_______________________

gb winzip

γιατί ο κόσμος αλλάζει μόνο και μόνο για να παραμένει ο ίδιος.

Ναυαγός είπε...

Δείμε

Κρύβε λόγια. :)))

__________________________

Αλήτισσα

Σε κάθε λαό που δεν έχει υπάρχει ένα πέντε τοις εκατό που έχει. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι η ίδια η πλέμπα που θα ψωνίζει έστω και πιο αραιά όσα απολαμβάνουν οι πλούσιοι, από ζήλια.

Για την υπογραφή
Καπιταλιστικό γονίδιο

Ναυαγός είπε...

unlearn

Δε βρίσκω τίποτα κακό στο επιχειρείν. Αυτό από το οποίο ξέφυγα ήταν το γενικότερο κλίμα της ζωής εκεί.

___________________________

Ανώνυμη Λοοοοολάζουσα,

στα στρέμματα εδώ δε θα βρεις πετράδια, ίσως μόνο πηγάδια, καθόλου ξεραμένα αν κρίνω από το πλήθος των παιδιών.

Ναυαγός είπε...

3π.

Εύστοχος ο χαρακτηρισμός σας. Είμαι ο Άμλετ ή καλύτερα ο Σεξ - μπυρ, του μπλογκινγκ. Διάβασε και παλιότερα ποστ για να συνδέσεις το υπονοούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Kai πλακατζης εχω κανει....δεν σου κανω πλακα!!!!