Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Καζανόβας εξ Αργολίδος

Ένα πράγμα που δε χωνεύω καθόλου, όταν λέμε καθόλου εννοούμε βρε παιδί μου μπιτ για μπιτ, είναι να είσαι στη δουλειά με τις γκόμενες σου. Με τις πρώην, τις νυν ή τις επόμενες. Είμαι κάθετος σε αυτό και δε σηκώνω κουβέντα. Το θεωρώ χαζομάρα. Άλλο δουλειά άλλο sex. Τελεία και παύλα.

Στην περίπτωση της Σύλβας όμως, έκανα μια εξαίρεση και την πήρα στο μαγαζί. Να πλένει και να μαγειρεύει. Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Μια φορά πηδηχτήκαμε εκεί (x3) και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Τα ΡΟΜ, συγγνώμη.

Σήμερα το τρίβαμε όλη μέρα. Το μαγαζί εννοώ... άιντε, αμέσως το μυαλό σας στο πονηρό. Έτριβε αυτή τις κολώνες, τις έβαφα εγώ με το πινέλο. Σκούπιζε αυτή το χαλί, της το πάταγα εγώ λίγο για να μην κουνιέται. Μια καλή συνεργασία θα έλεγα.

Μέχρι τη στιγμή που είδα το θέαμα. Στην αρχή μου την έδωσε στα νεύρα. Η Αμερικάνα, που σύμφωνα με πληροφορίες μου την λένε Βάλερι, να περπατάει με αυτόν τον χλεμπονιάρη τον καουμπόι, τον αστυνόμο. Που αν ήταν ηθοποιός και τον έπαιρναν στο "ο καλός, ο κακός και ο άσχημος", θα τους είχε καταστρέψει το σενάριο. Θα το έκαναν "Ο καλός και ο κακάσχημος". Έχει ταλέντο ο άνθρωπος.

Κράτησα την ψυχραιμία μου και κοίταξα λίγο καλύτερα. Ήταν εμφανές. Αυτός με την αγέρωχη καύλα της εξουσίας δίπλα της και αυτή μέχρι που την ενοχλούσε η παρουσία του. Ήταν αγέλαστη και προβληματισμένη. Για ένα δευτερόλεπτο συναντήθηκαν τα βλέμματά μας. Ο μπάτσος το συνέλαβε το δευτερόλεπτο. Το καταλάβαμε και οι δυο. Αναγκαστήκαμε να χαμηλώσουμε τα μάτια μας.

Όμως μέσα σε αυτό το δευτερόλεπτο αισθάνθηκα πως έχουμε συννενοηθεί. Έμπειρος γαρ, στο να είμαι το τρίτο πρόσωπο, ο ελευθερωτής. Καλά μη βαράτε, έτσι το είπα, γιατί μου αρέσει να κοκορεύομαι ως γνήσιος Έλλην κερατάς (πρώην), που όλα τα θυμάται ανάποδα.

- Σ' αρέσει η Αμερικάνα Pit;
- Σιγά ρε Σύλβα μου έκοψες τη χολή! Ποια Αμερικάνα... α, αυτή! ε, εγώ τον αστυνόμο κοίταγα που πρέπει να τον δω αύριο το πρωί για την άδεια.
- Είναι πολύ καλή κοπέλα και όμορφη...
- Ε... π... ντάξει! Τι με νοιάζει εμένα...

(Ο Έλλην παπάρας πηδηματίας, κόκκορας εις κοτέτσιον, με υπολειτουργούντα μίνι εγκέφαλον, που νομίζει πως δεν τον καταλαβαίνουν κι όλας. Βρε τον Καζανόβα από την Αργολίδα).

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο έρωτας!!!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μπορούμε να έχουμε λεπτομερέστερες περιγραφές από τις δουλειές του μαγαζιού, παρακαλώ;
Όχι όλο έρωτες και σεξ, σεξ, σεξ... Υπάρχουν και τα σοβαρά στην ζωή - τριψίματα, σοβατίσματα, σπατουλαρίσματα, πινέλα... Βιοπάλη, με λίγα λόγια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι μαλακία να γκομενίζεις στη δουλειά. Προσωπικά δηλαδή δεν θα το έκανα ποτέ.

Έχω αγωνία να δω τι θα γίνει με την Αμερικάνα, έτσι φοβερά που τα γράφεις. Δεν ξέρω γιατί, ενώ στην αρχή ήμουν σίγουρη ότι θα σου κάτσει, όσο περνάει ο καιρός βλέπω να απομακρύνεται η πιθανότητα.

Καλή επιτυχία πάντως σε προσωπικά κ επαγγελματικά!

Μαρω_Κ είπε...

Καλημέρα σας.
Εγώ πάλι μια χαρά γκομενίζω στην δουλειά.
Δεν σας καταλαβαίνω γιατί όχι;
Κι αμα τα πράγματα γίνουν πολύ ζόρικα, έχω και μια πρώτης τάξεως δικαιολογία να αλλάξω δουλειά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ναυαγέ μου συμφωνώ σε όλα μαζί σου -ενίοτε βέβαια γιατί ως "φωνή" πρέπει να αντιλέγω. Ημιπατριώτη μου έμπαινε σθεναρά κι εμείς εδώ είμαστε! Νομική κάλυψη έχουμε (αστεροειδής), μπράτσα έχουμε (εγώ....λέμε τώρα) θα βάλουμε όλοι ένα χεράκι να εκπορθήσεις το κάστρο και να ελευθερώσεις την ωραία κοιμισμένη (εμ αμερικάνα είναι...iq ραδικιού θα έχει καλώς εχόντων των πραγμάτων).

gerasimos είπε...

Ναυαγέ συμφωνώ με την προλαλήσασα: απελευθέρωσε τη Βάλερι από τα σερίφεια δεσμά. Στείλτον αυτόν στη Σέριφο - έχει κι εκεί αμερικάνες μπόλικες - και καπάρωσέ τη εσύ να σου μαγειρεύει και original χάμπουργκερς στο μαγαζί.

Αλητισσα είπε...

Σιγα μην παρεξηγηθω..
Αν ηταν στο χερι μου θα τ' αλλαζα ολα..
Μαλλον δεν ειναι, καθοτι ο παπαρας ο διοικητης δε μισει μονο τους υπαλληλους αλλα και τους ασφαλισμενους..
Οσο περναει απο το χερι μου προσπαθω να γλυτωνω τον κοσμο απο ταλαιπωρια αλλα πιστεψε με ειναι τοσα τα γραναζια της γραφειοκρατειας που ακομα κι αν δεν κολλησουν σ'εμενα μπορει να κολλησουν καπου αλλου..
Οπως καταλαβαινεις αναφερομαι στο προηγουμενο σου σχολιο..
Γατα η Συλβα ετσι;
Καλη τυχη με το μπατσο..κατι μου λελει πως θα τη χρειαστεις..

Ναυαγός είπε...

seastavros

ναι ο κερατάς, εδώ δεν ξέρει αυτός τι είναι, θα ξέρουμε εμείς;

Ναυαγός είπε...

asteroid

μέσα στο νόημα σας βλέπω. Μας βλέπω και τους δυο μας στο Κιριμπάτι με μια μπύρα στα χέρια να κοιτάμε το ηλιοβασίλεμα.

Ναυαγός είπε...

zoi20

Φάτη γλώσσα σου βρε ζωήκοσι. Αν δε μου κάτσει τα πετάνω. Δεν επεκτείνομαι γιατί θα χαλάσω το ίματζ μου και θα φανώ πολύ λιγούρης.

Ναυαγός είπε...

maro k.

αααααα!! εσείς δεν έχετε ηθικές αναστολές πια. Σας συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου. Μαζί σας είμαι, αλλά το παίζω κάπως...

Ναυαγός είπε...

doratsirca

Ευχαριστώ για τις ευχές. Πράγματι θα χρησιμοποιήσω τον πολιορκητικό μου κριό για να εισβάλλω στο κάστρο, την ώρα που καυτά υγρά θα εκτοξέυονται από τα τείχη, αδυνατώντας να ανακόψουν την ορμή μου. Ωραία περιγρφή ε; Φτιάχτηκα τώρα.

Ναυαγός είπε...

Ω ρε Γεράσιμε,

Ωραίο νησί η Σέριφος. Τι μου θύμισες. Σιγά μη στείλω το σερίφη στη Σέριφο να μαγαρίσει το νησί με τη φάτσα του. Ε ρε τι μου θύμισες! (Επαναλαμβάνομαι, το ξέρω, άρα γκομενικό είναι το ζήτημα, καλά κατάλαβες).

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

εσύ έχεις το όνομα οι διευθυντάδες και οι παραδιευθυντάδες έχουν τη χάρη (και τα εκ ρεμούλας φράγκα, μην ξεχνιώμαστε).

bebelac είπε...

Καλά δε βαρέθηκες να ασχολείσαι με γκομενοδουλειές;;; αυτά περιμένω εγώ από σένα; ε; πότε θα σοβαρευτείς να γράψεις κανένα καινούργιο έργο (τύπου Ντ. Λιντς) που ξέρω ότι σ' αρέσει;;;

3 parties a day είπε...

Αυτός ο μπάτσος έχει αρχίσει να μου τη βαράει στα νεύρα. Βρε μπας να οργανώσουμε τίποτα καλό για να του δείξουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ στο νησί;

maika είπε...

μου αρέσει που λες πως είδες την αμερικάνα και κατάλαβες πως ήταν και προβληματισμένη!! μήπως ήταν και κλαμένη?... Έλα τώρα...άκου προβληματισμένη...χα! μήπως επίσης διέκρινες στο όλο προβληματισμό βλέμα της.... πως περιμένει εσένα να την πάρεις απο το χέρι και να την πας στον Παράδεισο???...άστα αυτά βρε πονηρούλη Καζανόβα....
Ωχ,άκου τώρα τι μου ήρθε???
... λες να σκεφτόταν πως θα ξεκάνει το σερίφη...ωχ λες?? πρόσεξε μη σε μπλέξει τώρα που είδε πως την είδες και κατάλαβε πως την κατάλαβες ... (το έχω δει σ΄ένα έργο αυτό και στο τέλος σκότωσε η κυρία και το σύζυγο που την καταπίεζε και τον εραστή που τον δούλευε)
Κι αν τώρα σας κατάλαβε κι ο σερίφης...?? ξανά ωχ,ωχ,ωχ....ούτε άδεια θα σου δώσει αλλά ούτε και γεμάτη...και ποιος ξέρει και τι άλλο θα σκεφτεί να σου κάνει!!! πρόσεχε ναυαγέ...ντέϊντζερ,ντέϊντζερ...!!

Troll είπε...

χμ??

giacomo είπε...

Έχω αγωνία να δω τι θα γίνει με την Αμερικάνα,
oles oi gunaikes kata bathos einai romantikes!
(i toulahiston tis aresoun oi romantikes istories!)

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Τέτοια παιδιά βγάζει η Αργολίδα ε..;
Χμμ και δεν την είχα σε εκτίμηση..!

Μαράκι είπε...

Ναυαγάρα μου πρώτα κανόνισε τα περι αδειών και μετά τα γκομενικά μην σου κάνει καμιά λαδιά και ο πολιτσμάνος!!!

Η Αμερικάνα δεν είχε και πολλές επιλογές μάλλον εκει τώρα που είδε εσενα και είδε οτι κυκλοφορύν και καλύτερα μοντέλα θα έρθει απο μόνη της...

Ναυαγός είπε...

βεβελακ

όχι ντέιβιντ λιντς, όχι προς Θεού, όχι άλλο κάρβουνο. Έβγαλε καμιά καινούρια ταινία να σπάσουμε λίγη πλάκα; Πάντως κάποιες παλιές του μου άρεσαν πολύ, πέρα από την πλάκα.

Ναυαγός είπε...

3 πάρτις

Δεν το συζητάμε καν. Αρχηγός στο νησί είναι το μπιφτέκι με υπαρχηγό την μπαντβάιζερ και την κορόνα.

Ναυαγός είπε...

μαικα

αν η φαντασία μου οργιάζει (όπως μου είχες πει πολύ παλιά) η δικιά σου είναι η Τζένα Τζέιμσον, με το συμπάθειο.

:))))

Ναυαγός είπε...

τρολλ

λες;; μμμ...

Ναυαγός είπε...

κόμε στάι τζιάκομο

έτσι είναι με τις γυναίκες και το πιο ωραίο σημείο του ρομαντισμού τους είναι όταν τον βάζουν στην άκρη για να απολαύσουν (βρώμικα) το σεξ.

:))) Δεν αλλάζω εγώ με τίποτα.

Ναυαγός είπε...

παιδίσκη

δηλαδή τώρα με αυτά που γράφω την έχεις σε εκτίμηση;

μήπως θα πρέπει να να σου κάνουμε κάοποιον εξορκισμό; :))))

Ναυαγός είπε...

μαράκι

που είσαι και μου έλειψε το "ναυαγάρα". Τις πρόλαβα τις άδειες. Σε αυτό που είπες, στο ότι δε βρίσκεται κάποιος καλύτερος κοντά μου τη δεδομένη στιγμή ποντάρω μια ζωή. Πολύ με ρίχνω τώρα, αλλά αν είναι για να πω εξυπνάδα χαλάλι μου.

3 parties a day είπε...

Α, δεν είσαι εσύ;
Πάντως άμα θέλεις να γίνεις, να βάλουμε όλοι ένα χεράκι να βοηθήσουμε την κατάσταση, βρε παιδί! :)

maika είπε...

Τζένα Τζέιμσον??? εεμμμμμ ναι....αλλά τώρα που εγώ δεν ξέρω ποια είναι ....τι κάνουμε?? Και μη μου πεις καλά ,ευχαριστώ....την αλήθεια πες μου , πλιιιζζζ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒLOG ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ) ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΛΥΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, π. Ιερόθεος.

«Αθήνα 4 - 2 - 2008
Αγαπητέ μου κύριε Σφυρή,
Εκλεγμένε Δήμαρχε και πρώτε πολίτη του Δήμου μας,

Την παρελθούσα Παρασκευή 01 – 02 – 2008 το βράδυ έφθασα με το λεωφορείο του Κτελ Αργολίδος από την Αθήνα στο Κρανίδι μας.
Όταν μετα παρακλήσεων ζήτησα να μου τοποθετήσουν τις αποσκευές για την στάση της Κάτω Πλατείας μου είπαν ότι δεν θα γίνει η στάση.
Αφού μου είπαν έτσι, εγώ ζήτησα να μάθω την αιτία της αλλαγής και μας είπαν ότι αυτή η αλλαγή έγινε κατόπιν της γνώμης Σας, του Δημάρχου Κρανιδίου!
Όταν όμως τους είπα ότι αυτό αποκλείεται να το έκανε ο Δήμαρχος μας, αυτοί αντέδρασαν και είπαν να απευθυνθούμε σε εσάς (για τα παράπονα μας, κατά πως λέει ο λαός «τα παράπονα σας στο Δήμαρχο»).
Άρα, ερωτώ υμάς, εσείς πήρατε αυτή την απόφαση : τα από Αθηνών διερχόμενα λεωφορεία να μην κάνουν την απαραίτητη όσο και παλαιοτάτη στάση, για τους επί τρεις και πλέον ώρες ταξιδεύοντες ανθρώπους – επιβάτες;;;
Να μην κατέρχονται μετά των αποσκευών τους στην πλατεία την κατά το κοινώς λεγόμενο ‘‘κάτω πλατεία’’, την πλατεία του αλήστου μνήμης ήρωος, Αρχιμανδρίτου κυρού Αρσενίου Κρέστα;;;
Είναι εφικτό να κατερχόμεθα από την κεντρική – άνω πλατεία με τις αποσκευές μας;;;
Ποίος ο λόγος να χρησιμοποιούμε ένα μέσο που καθυστερεί και δεν μας εξυπηρετεί προς το δικό μας συμφέρον και την δική μας ευκολία (των αμοιβόντων προς τον σκοπό αυτό ικανοποιητικώς) ;
Δηλαδή θα μπορούσε η με μεταφορικά μέσα ιδιωτικά – να είναι ασφαλεστέρα η μετακομιδή με ίδια μέσα -taxi- προς τούτο υπάρχοντα αρκετά.
Π α ρ α κ α λ ώ επιληφθείτε προσωπικώς!
Όλους μας ενδιαφέρει η λύση των προβλημάτων που μας αφορούν για την ασφαλή και ταχεία (μετα) κομιδή στα μέρη μας, στην ξεχασμένη νότια Αργολίδα ιδία δε την Ερμιονίδα!


Μετά τιμής.
Ιεροδιάκονος Ιερόθεος Λουμουσιώτης

Κοινοποίηση : (στις Έδρες τους)
1. Νομάρχη Αργολίδος.
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Μείζων Αντιπολίτευση Δήμου Κρανιδίου.
4. Ελλάσων Αντιπολίτευση Δήμου Κρανιδίου.
5. Υπεύθυνο των Κτελ Αργολίδος»

Σε εισαγωγικά βρίσκεται το κείμενο της επιστολής.