Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2007

Φυλακή τώρα!

Τι να σκέφτεσαι άραγε όταν σου ορμάνε πέντε δέκα τραμπούκοι με καδρόνια και σίδερα για να σε σαπίσουν; Τώρα λες θα τις φάω και με βλέπω μετά και με διάσειση στο νοσοκομείο.

Κι αυτοί συνεχίζουν να σε χτυπούν με μανία και σκέφτεσαι ότι μπορεί να σου κάνουν πιο σοβαρή ζημιά, να σου σπάσουν κάτι.

Και μετά σε πετάνε κάτω και σε χτυπούν με τις μπότες στο κεφάλι και σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε αφήσουν παράλυτο με τόσα χτυπήματα. Τότε αρχίζεις αυτόματα να παρακαλάς για τη ζωή σου.

Και μετά κάποιος σε χτυπάει με λοστάρι στο κεφάλι και για πόσο, για ένα - δύο δευτερόλεπτα ίσως σκέφτεσαι ότι σε σκότωσαν, ίσως και να προλάβεις να έχεις μια τελευταία ελπίδα ότι μπορεί να λιποθυμάς, ότι θα ξυπνήσεις μετά από μέρες σε ένα νοσοκομείο.

Έτσι να σκέφτεστε ρε κρετίνοι για να πάρετε αποφάσεις. Να χώσετε στη φυλακή τώρα με τη διαδικασία του αυτοφόρου, τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη, τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος. Και όλους αυτούς τους κάφρους που βγαίνουν στις εφημερίδες, τύπου "Πρωταθλητή" και τους άλλους που βγαίνουν στα κανάλια και υποδαυλίζουν το φανατισμό.

Να υποβιβάσετε στην Δ' εθνική τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό άμεσα. Ποιοι νομίζετε ότι θα στεναχωρηθούν γι' αυτό. Ποιοι; Τα παιδιά που δέρνονται στα γήπεδα; Εμείς που βλέπουμε ποδόσφαιρο; Όσοι δε βλέπουν;

Όχι! Μόνο όσοι έχουν συμφέρον από αυτό. Αυτοί οι ίδιοι που πρέπει να καταδικάσει η πολιτεία ως ηθικούς αυτουργούς.

Α ρε λαμόγια. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να πάψετε να κάνετε ότι σας γουστάρει σε αυτό τον τόπο. Κοιμηθείτε εσείς τώρα και χαρείτε για τους στρατούς σας και για τους φίλους σας, που σας προστατεύουν. Η τύχη σας δουλεύει.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το έγραψες ανατρίχιασα. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τη φρίκη ενός ανθρώπου σε τέτοια κατάσταση.

Λαμόγια κ αλήτες. Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας κ εντιμότητας.
Τα είπες όλα δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Απλά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται

Aphrodite είπε...

Μα τι σκωτσέζικο ντους είναι αυτό στην Κουκουρουκουλάνδη Δήμαρχε?

Μπαίνουμε ανύποπτοι για να ανοίξει το ματάκι μας, να σκάσει το χειλάκι μας, και θα βγούμε να έχει σκάσει το ματάκι μας και να έχει ανοίξει το χειλάκι μας στο πρώτο δευτερόλεπτο?!

Αλλά ξέρω, σε πνίγει το δίκιο σου... Οπως και νά'χει, όταν καταπίνεις αίματα κι έχεις και το άρβυλο ανασταλτικό παράγοντα στη μούρη, ε, δυσχεραίνει ο διάλογος ολίγον τι...

Αφού αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του πλουσίου, δεν πάμε κι εμείς να φαρμακώσουμε τον ύπνο του δικαίου?

Καληνύχτα Κουκουρουκουλάνδιοι, όπου κι αν είστε!
:))))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μα, ρε ναυαγέ, οι ΠΑΕ χαίρονται της ίδιας ασυλίας που απολαμβάνουν όλες οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι μία ιδιότυπη ασυλία, στην οποία κρύβονται τόσοι πολλοί πολιτικοί. Μα αυτό δεν είναι πολιτισμός. Ας πάνε οι ΠΑΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως εμπορικοί και άλλοι σύλλογοι. Να υποβιβαστούν, ναι.

Αλητισσα είπε...

Εχεις απολυτο δικιο..
Το θεμα ειναι οτι ως συνηθως τιποτα δεν θα γινει..

Ναυαγός είπε...

zoi20

Πριν το γράψω και αμέσως μετά προσπάθησα να αστειευτώ σε σχόλια σε άλλα μπλογκς. Δε μου βγαίνει. Είναι από εκείνα τα εγκλήματα που με ενοχλούν. Με συγκλονίζουν.

--------------------------------------------------------------


Aphrodite

Είχες μέρες να έρθεις και δεν ήθελα να με δεις σε τέτοια χάλια. Θα επανέλθω, όμως πραγματικά μου την έχει βαρέσει με αυτό το έγκλημα. Είναι ο πόνος του ανθρώπου και είναι και όλο το κλίμα μαγκιάς και τραμπουκισμού που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία με επίκεντρο τις ομάδες.

Ναυαγός είπε...

Δείμε,

Συμφωνούμε.-

----------------------------------------------------------------

αλήτισσα

κι όμως γίνονται πράγματα μέσα μας: Στη νεολαία που σκέφτεται και απαιτεί την αλλαγή. Οι κωλόγεροι αυτοί μεγαλώνουν και έρχεται σιγά - σιγά η ώρα τους.

unlearn... είπε...

Ο φανατισμός είναι από τα μεγαλύτερα κακά ναυαγέ μου.
Αδυνατεί γενικά να το χωρέσει το μυαλό μου το πως κάποιοι άνθρωποί παρασείρονται τόσο από αυτόν και ξεχνάνε οτι πρώτα απ'όλα είναι άνθρωποι!
Γίνομαι κι εγώ έξω φρενών με οτι αφορά το ποδόσφαιρο και την πολιτική του ποδοσφαίρου.Τα έχουν καταφέρει καλά όμως δεν μπορείς να πεις...πιάσανε τον κόσμο στις αδυναμίες του, τον φανατίσανε και τον καθοδηγούνε.
Τρόμαξα όταν γνώρισα άτομα οργανωμένα στις αναλογές ομάδες και είδα πόσο φανατισμένοι είναι.Άτομα πολύ σωστά κατα τ'άλλα και με όμορφες σκέψεις και ιδέες, που όμως κουβαλάνε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου και του φανατισμού.
Όλα για την ομάδα τους.Αρρώστια δηλαδή.
Τρόμαξα όταν είδα σε γλέντι, εκεί που όλοι διασκεδάζανε, να ξεσπάει καυγάς και να τραυματίζονται άτομα που δεν είχαν και σχέση, και όλα αυτά για τις ομάδες.Ακόμα και μακρυά απο τα γήπεδα!
Και νομίζω ότι τέτοια άτομα δε θα δεχόντουσαν να υποβιβαστεί η ομάδα τους στη Δ εθνική...
Ακόμα και η νεολαία ναυαγέ μου που σκέφτεται και θέλει την αλλαγή, γουστάρει και τη βρίσκει με τα γήπεδα...Ακόμα κι αυτοί χρηματοδοτούνε το ποδόσφαιρο, ώστε να μπορεί αυτό να μεγαλώνει και να τρέφει το φανατισμό τους.Και μετά βγαίνουν και καταστρέφουν, και έξω απο τα γήπεδα, και στις πορείες, γιατί ακόμα κι αν θέλουν την αλλαγή, προσπαθούν να την φέρουν με το λάθος τρόπο.

Μαρω_Κ είπε...

Mαζί σου!

unlearn... είπε...

Επίσης, δεν είχα ιδέα για ότι έγινε και μόλις τα διάβασα.
Μα τι γίνεται???
Τρομάζω...

Ανώνυμος είπε...

Πριν χρόνια πέτυχα το Σωκράτη σε μια πολιτική δεξίωση. Αν έβλεπες πως του φερόντουσαν οι πολιτικοί είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξαναψήφιζες:) Μιλάμε ότι σχεδόν του φιλούσαν τον ...
Ένας μάλιστα έστειλε το γιο του, γύρω στα 12, να πάρει αυτόγραφο!

candy's τετραδιάκι είπε...

Mπρρρ ανατριχιασα!
Ειναι ομως αληθινα!!!

χλωροφύλλη είπε...

Η κατάληξη τραγική.
Η αφετηρία αστεία.
Είναι να αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί είναι νοήμονα όντα.

Spitogata είπε...

Εδώ δίνουν ραντεβού για να πλακωθούν! Συνειδητοποιείς πως τα άτομα έχουν ψυχοπαθολογικές διαταραχές;
Έχει τύχει να μιλήσω με 2-3 πάνω στην δουλειά. Και έφριξα. Υπάρχουν περιθωριακά στοιχεία ανάμεσα τους, αλλά και άλλοι που δεν πάει ο νούς σου. Άτομα που ζούν για αυτή την έκρηξη αδρεναλίνης. Βίαιες προσωπικότητες, που ψάχνουν αφορμή να τα σπάσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία ανήκει παράλληλα και σε ακραίες ομάδες. Ακροδεξιοί, αναρχικοί, νεοναζί. Δεν δίνουν δεκάρα για το αποτέλεσμα. Η στιγμή μετράει. Να ανοίξουν επιτέλους το κεφάλι κανενός πούστη....
Έτσι σκέφτονατι. Μου έλεγε ο ένας...ρε συ σε λίγο θα βγούνε τα γκάνια...τα όπλα δηλαδή και δεν τον πίστευα. Τα μαχαίρια πάντως ήδη έχουν βγεί.

takis είπε...

Δυστυχώς το θέμα δεν σηκώνει πλάκα.

Οργή και αγανάκτηση.

Υ.Γ.Παρατηρώ ότι τα σχόλια εκτός του Δείμου προέρχονται από γυναίκες...εκτος βέβαια απο τον προφανή θαυμασμό προς τον οικοδεσπότη σημαίνει ίσως και αυξημένη ευαισθησία εκ μέρους τους?
Εγω λέω ναί...
μήπως να γίνονται αγώνες μόνο παρουσία γυναικών?

Αλητισσα είπε...

Σε βρισκω ματακια μου ακομα πιο ρομαντικο απο μενα ωρες ωρες..
Αλλωστε θελει πολυ ρομαντισμο να αλλαξεις αυτο τον κοσμο..
Αν θες τη γνωμη μου οσο υπαρχει φτωχια αμορφωσια και σεξουαλικη καταπιεση θα υπαρχει και βια στα γηπεδα..
Η βια ειναι η εκτονωση του κοινωνικου κομπλεξ και της οποιασδηποτε καταπιεσης..
Επισης ολο αυτο το σκηνικο συμφερει ιδιαιτερα τις κυβερνησεις στο να στρατολογουν ανεγκεφαλους..
Αν εχεισ καμια καλη ιδεα να το αλλαξουμε μαζι σου..
Μεχρι και το καταπληκτικο μου wonderbra δεχομαι να καψω και να κανω nude πορεια..(το τελευταιο το ειπα μπας και μου κατσει κανενας γκομενος επι τη ευκαιρια)..
Ενταξει λεω και μαλακιες αλλα εισαι πολυ φορτωμενος και ειπα να σε κανω να γελασεις..

maika είπε...

Βούλγαροι,Βούλγαροι,Χανούμισσες,Βαζέλες όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες.... που λέει κι ο Πανούσης!!

Ποιά φυλακή? πρώτα να τους πλακώσουν με τα άρβυλα στη μούρη,να ζήσουν την κατάσταση όπως την περιγράφεις και μετά και φυλακή...

Catherine είπε...

Στην σύγχρονη αρένα δεν υπάρχουν θηρία. Μόνο άνθρωποι.

Shades είπε...

Όλοι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρονται καθόλου ποιος θα πάει και αν θα πάει κανείς από εμάς στο γήπεδο.
Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα τηλεοπτικά κονδύλια.. είναι πολλά τα λεφτά ρεεεεεεε!!!!!
Πως έχουμε την απαίτηση να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο τους φιλάθλους τα γήπεδα κλπ;
Για πες μου ρε Ναυαγέ τι δουλειά κάνει ο Μητρόπουλος; ο Γκαγκάτσης; Και όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι που σκοτώνονται για μια καρέκλα.. είναι μια μικρογραφία της πολιτικής ζωής του τόπου.. δε πλακώνονται οι νεολαίες των κομμάτων; εκεί δεν έχουμε σκοτωμούς;
Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι λοιπόν αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία και το τρόπο που ψηφίζουμε.

Ναυαγός είπε...

zoi20

Για το πρόσωπο αυτό πραγματικά δε θα ήθελα να πω παραπάνω από μια κουβέντα. Βίος, σημάδι της παρακμής μας ως κοινωνία.

--------------------------------------------------------------------

Candy's

Δυστυχώς είναι αληθινά και παντού τριγύρω μας

Ναυαγός είπε...

Unlearn

Όσα χαρακτηριστικά είπες είναι αυτά που λίγο πολύ γνωρίζουμε από εμπειρία ή από κουβέντες.

Το θέμα είναι πως αυτά είναι φαινόμενα που διογκώνονται μέρα με τη μέρα λόγω φτώχειας και απαιδευσιάς.

Εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος μας και να είσαι σίγουρη πως οι κρετίνοι που κυβερνούν σήμερα τον αθλητισμό, ούτε στρατούς θα μπορούν να βρουν, ούτε άλλοθι για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους στο παρασκήνιο.

-------------------------------------------------------------------------

Maro K.

:)

Ναυαγός είπε...

σπιτόγατα

Πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, συνέβαινε στα γήπεδα της χώρας αυτής ότι και εδώ. Τα γκάνια θα βγουν όσο η νεολαία φτωχαίνει, όσο όλοι εμείς κωφεύουμε στα αιτήματά της και αποφεύγουμε να δώσουμε μόρφωση στα παιδιά.

Τα χειρότερα νομίζω έπονται.

-----------------------------------------------------------------

takis

Συμφωνούμε. Στο υστερόγραφο δε θα απαντήσω γιατί υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω πλάκα με το θέμα αυτό.
:)

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

έκανες πολύ καλά που με έκανες να γελάσω. Τα όσα έγραψα, απαντώντας στους προηγούμενους σχολιαστές περί φτώχειας και αμορφωσιάς, τα έγραψα χωρίς να έχω διαβάσει το σχόλιο σου.

Συναντήθηκαν τα μεγάλα μας πνεύματα. Και στο θέμα της σεξουαλικής καταπίεσης δεν έχεις άδικο μάλλον.

--------------------------------------------------------------------

maika

ούτε στο χειρότερο μας εχθρό αυτά που πέρασε το παλικάρι αυτό πεθαίνοντας. Δεν μπορώ ούτε καν να το σκέφτομαι άλλο. Έχω φρικάρει.

Ναυαγός είπε...

κατερίνα

στη σύγχρονη αρένα! το είπες πολύ όμορφα.

-----------------------------------------------------------------------

shades

συμφωνώ με όσα είπες και προσθέτω τούτο: πρώτα αλλάζουμε το μέσα μας κι ύστερα η ψήφος θα έχει άλλο νόημα, γιατί όλοι αυτοί που σήμερα μας τη ζητάνε θα φαίνονται τότε εντελώς γελοίοι.

unlearn... είπε...

Απαιδευσιά ναι, άλλωστε όλα σε ένα κράτος απο την παιδεία ξεκινάνε.
Αλλά φτώχεια?Χρηματική φτώχεια δηλαδή?Δε νομίζω....μια χαρά την περνάνε τα παιδιά.Και εξάλλου μες τη φτώχεια σου στα γήπεδα τρέχεις?Όχι έκει οι προτεραιότητες και οι σημασίες αλλάζουν νομίζω.
Και τι θα κάνουμε βρε ναυαγέ?

pensierix είπε...

Τεράστιο θέμα θίγεις, ναυαγε...Η ωμή βία με πρόφαση, διέξοδο στον αθλητισμό. Απο πού πηγάζει και τί εξυπηρετεί; Ιδού η απορία. Να την διώξουμε από τα γήπεδα , να την καταδικάσουμε και μετά τίποτα. Να υπάρχει αλλά να μην φαίνεται. Η αποθέωση της υποκρισίας...

Κι ο νεκρός έγινε το "παλικάρι που χάθηκε" και οι ζωντανοί μείναν "χουλιγκάνοι".

Κι όλα αυτά για μια φανέλα αδειανή...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ιερή αγανάκτηση!
Προσυπογράφω...

:-((

Ναυαγός είπε...

unlearn

Η φτώχεια σήμερα έχει αλλάξει μορφή. Οι φτωχοί σήμερα έχουν να φάνε. Είναι όμως χρεωμένοι και εντελώς αδύνατοι απέναντι στο κράτος, στο σύστημα υγείας και βέβαια καταχρεωμένοι στις τράπεζες.

Τι θα κάνουμε; Αυτό είναι το πεδίο που πρέπει να συζητάμε όλοι, αλλά κανείς δεν το πράττει. Τουλάχιστο μέχρι να έχουμε περισσότερους νεκρούς και περισσότερες εξεγέρσεις.

Ναυαγός είπε...

pensierix

Καλώς ήρθες. Με τσάκωσες. Τα αίτια της βίας δεν είναι στο ποδόσφαιρο ασφαλώς. Η αγανάκτησή μου εναντίον των ποδοσφαιροκρατόρων είναι ολίγον γιαλαντζί.

Το να ξεκινάνε με καδρόνια ομάδες νεαρών για να παίξουν ξύλο, συμβαίνει από καιρού εις καιρόν και συνέβαινε και στο Βυζάντιο. Οι ιστορικοί μιλούν για "στάσεις". Εξεγέρσεις δηλαδή.

Η βία πρέπει να φύγει από τον αθλητισμό, γιατί αυτόν χρησιμοποιούν οι σημερινοί άρχοντες για να εκτονώνουν την οργή του κόσμου. Χρωστάμε στη νέα γενιά μια πιο δίκαιη κοινωνία και για να τους δώσουμε την ευκαιρία να την διεκδικήσουν πρέπει να σταματήσουμε να τους χωρίζουμε σε πράσινους και κόκκινους.

Αυτά τα λέω, χωρίς να έχω ιδεολογική σχέση με μαρξιστικά κόμματα.

Ναυαγός είπε...

Asterix

Όπως εξηγώ και παραπάνω στον Pensierix, ολίγον γιαλαντζί η αγανάκτηση. Στην πραγματικότητα σε τέτοιες καταστάσεις είναι που σκέφτομαι πιο ψύχραιμα.

:))

Ναυαγός είπε...

pensierix - aster -oid

Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα για τη θλίψη που αισθάνθηκα απέναντι στο είδος της δολοφονίας.