Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007

Αλάνα cup

Νωρίς το απογευματάκι είχαμε μαζευτεί ίσαμε 20 παληκαράκια στην αλάνα που σήμερα είναι πολυκατοικία. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και εγώ πήρα στην ομάδα μου τον Τάκη, τον Βαγγέλη, τον Ρούλη, που είχε και την μπάλα και αυτός ήταν ο μόνος λόγος για να παίξει, γιατί κατά τα άλλα δεν ήξερε ούτε καν να την κλωτσήσει.

Είχα και τον Θάνο στην ομάδα μου. Καλό παιδί, από φτωχή οικογένεια, αλλά λίγο φωνακλάς. Στην άλλη ομάδα αρχηγός ήταν ο Μάκης, απείρου κάλους μπιθαλάς και καυγατζής πρώτου βαθμού. Ο φόβος και ο τρόμος του ήσυχου παιδιού.

Και ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ μας, με μια περίτεχνη ντρίμπλα περνάω έναν αντίπαλο, κλωτσάω πρώτα μια πέτρα, μετά μια δεύτερη πέτρα λίγο πιο μεγάλη, σχεδόν κοτρόνα θα έλεγα, ανοίγει το παπούτσι, σκάβει η σόλα την μπάλλα, που περνάει πάνω από τα κεφάλια των αμυντικών και βγάζει τετ α τετ το Θάνο. Και πάνω που ετοιμαζόταν ο Θάνος να σκοράρει, τον προλαβαίνει ο Μάκης και με μια Καλιτζάκειο τεχνική τον ξαπλώνει κάτω φαρδύ - πλατύ.

Σηκώνεται αυτός ορμάει στον Μάκη, ξωπίσω του και εμείς, ξωπίσου μας και οι άλλοι και γίνεται η αλάνα, ίδιο Υπουργείο Παιδείας. Δε θυμάμαι και πολλά παρά μόνο το Μάκη να έχει ξεμοναχιάσει ανάμεσα σε διάφορα κορμιά το Θάνο και να τον δέρνει αλύπητα.

Τα χρόνια πέρασαν ο Θάνος είναι πια φοιτητής (9 χρόνια τώρα), ο Μάκης διορίστηκε στα ΜΑΤ και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να δέρνει το Θάνο. Μόνο που τώρα είναι πια μεγάλοι και οι δύο και η διαφορά είναι ότι δέρνονται όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για το ποιος από αυτούς που τους βάζει να δέρνονται, θα πάρει τα προγράμματα της Ε.Ε. και θα ανοίξει τις περισσότερες offshore εταιρείες.

Και αυτός αγαπητοί μου είναι ο λόγος που αποφεύγω να πάρω μέρος στις συζητήσεις που έχουν ανοιχτεί στους πιο καλούς μου μπλόγκερς, σχετικά με τα επεισόδια που πλέον έγιναν καθημερινότητα.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

το κείμενο υπέροχο όπως πάντα!


Για μένα αυτός είναι ο λόγος που δεν συμμετέχω σχεδόν σε όλες τις πολιτικές συζητήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Το κακο ειναι οτι δεν ξερεις για ποιον απο τους δυο να ανυσηχησεις ...για τον φοιτητη φιλο η για τον φιλο ΜΑΤατζη!!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω δεόντως την μέχρι παρρησίας ειλικρίνεια και το ακέραιον του χαρακτήρα :
Αν δεν μπορείς να κρατάς ισορροπίες, καλύτερα να μη μιλάς καθόλου!
Μωρέ, Καραμανλή στην θέση του Καραμανλή σε βλέπω! Σε καλό δρόμο είσαι!
Θάλεγα κι άλλα, αλλά δεν ξέρω την λέξη "μπιθαλάς"!!!

:-))

Ναυαγός είπε...

zoi20

Όταν θα πάρω το νόμπελ, σκέφτομαι να σε καλέσω μαζί μου στη Σουηδία, γιατί είσαι η πρώτη που εκτιμά το ταλέντο μου και σίγουρα όχι η τελευταία. Πιστεύω ότι δυο τρεις ακόμα θα υποκύψουν σε αυτό.

Όσον αφορά τη μη συμμετοχή σου σε πολιτικές συζητήσεις, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές χάνουν και χάνουν κόσμο που μπορεί να προσφέρει μόνο και μόνο γιατί καταλλήγουν σε ανταλλαγή σφαλιάρας.

-----------------------------------------------------------

Τρολλ

Ανησυχώ για όλους μας, γιατί όσο αυτή πλακώνονται εμείς μένουμε πίσω.

-------------------------------------------------------------

Αστεροειδή

μπιθαλάς είναι ο με γεμάτους κώλους, το παιδοβούβαλο.

Σκοπός μου δεν είναι να μιλήσω, αλλά να μιλήσω όταν πρέπει. Είμαι αλληλέγγυος στον όποιο αγώνα των νέων ανθρώπων, βρήκα όμως στα κείμενα που παραθέσατε τόσα πολλά κενά, που αναπόφευκτα με οδήγησαν σε σκέψεις για το πολιτικό σκηνικό εδώ και 60 χρόνια:

Όταν η δεξιά είναι επάνω, οι λαϊκές δυνάμεις κινητοποιούνται στους δρόμους με ανένδοτους αγώνες για να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη.

Όταν την κερδίζουν, οι ηγέτες της πέφτουν και αυτοί στη μάσα και οι δεξιοί απεργάζονται την πτώση τους με την προσφυγή στη σκανδαλολογία και στα παιχνίδια των εντυπώσεων.

Αν πάρω τη μία ή την άλλη μεριά δε θα αλλάξει τίποτα.

Γαμώτο, τελικά μίλησα.

Υ.Σ. Αν γίνω σαν τον Καραμανλή, παρακαλώ να με λαμπαδιάσετε στο Σύνταγμα με καταιγισμό από μολότωφ. Μεγάλη χάρη θα μου κάνετε.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ασφαλώς αστειευόμουν - το κατάλαβες... αλλά να το συζητήσουμε τώρα και σοβαρά :
1. Κατ' αρχάς δεν θεωρώ ότι πρέπει κανείς να μιλήσει οπωσδήποτε για κάτι. Ας μιλήσει μόνον όταν έχει κάτι να πει...
2. Τα κόμματα εξουσίας ουσιαστικά ασπάζονται μονάχα την ιδεολογία της εξουσίας - όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς πλατφόρμα, να πατήσουν και ν' αναρριχηθούν. Ψευδαισθήσεις επ' αυτού ας μη τρέφουμε, ανεξάρτητα από το αν, μερικές φορές απηυδισμένοι κι εμείς όλοι ψηφίζουμε τον ένα, μόνο και μόνο για να φύγει ο άλλος. Το κάνουμε εν πλήρει συνειδήσει!
3. Δεν ξέρω αν είμαι αλληλέγγυος με τον αγώνα οποιουδήποτε. Ξέρω, όμως, ότι είμαι αλληλέγγυος με το δικαίωμα όλων να αγωνίζονται, χωρίς να κακοποιούν αυτοί την κοινωνία και χωρίς να κακοποιούνται οι ίδιοι - ηθικά και σωματικά!.. Ο σεβασμός προς την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και την σωματική ακεραιότητα του άλλου είναι θεμελιώδες ζήτημα και, αν δεν έχουμε καταφέρει αυτό, δεν έχουμε καταφέρει τίποτε.
4. Αν ΠΑΣ να γίνεις σαν τον Καραμανλή, δεν θα περιμένω να γίνεις πρώτα... Θα σε λαμπαδιάσω ήδη καθ' οδόν (σου)!!! (Αλλά δεν συντρέχει τέτοιος κίνδυνος, στην περίπτωσή σου... Ξέρω ότι τρώγεσαι να μιλήσεις - κι αυτό είναι δείγμα υγείας, έτσι κι αλλιώς...).

:-))

Debby είπε...

Νομίζω πως αυτό μας χρειάζεται καταρχήν. Μια πιο αποστασιοποιημένη στάση η οποία θα μας βοηθήσει να δούμε το δάσος που έχουμε ξεχάσει κοιτώντας το δέντρο μόνο...

Μαρω_Κ είπε...

Kαλησπέρα.
Συμφωνώ πλήρως με τον αστεροειδή για τον σεβασμό.
Ολοι έχουμε δικαίωμα στη διαφορετική γνώμη, και στην κινητοποίηση και στον αγώνα, ακόμα μερικές φορές και στην κάποια παρεκτροπή.
Ομως πρέπει να βάζουμε εμείς στον εαυτό μας το όριο, όχι το εκάστοτε κράτος ή ο εκάστοτε μπαμπούλας.
Οριο στην επιθυμία που καταχράται την ελευθερία του άλλου.
Βέβαια αυτή είναι μια συζήτηση που σηκώνει πολύ βότκα............

Οσο για το μπιθαλάς, εξαιρετικό αγαπητέ μου όπως πάντα.

Ναυαγός είπε...

Asteroid

Ξέρετε πόσα πολλά έχω μέσα μου να πω... πολλά, πάρα πολλά, αλλά δεν είναι σοφό να βγαίνει και να μιλά κανείς όλες τις ώρες.

Ονειρεύομαι μια κοινωνία που καμία διαδήλωση σε κανένα δρόμο δε θα φέρει καμία αλλαγή. Ο δρόμος είναι για να κινούμαστε, για να συναντιόμαστε, για να μεταφέρουμε το φως με δάδες.

Ονειρεύομαι πως οι αλλαγές θα γίνονται πρώτα μέσα μας και όταν βεβαιωθούμε πως είναι οι σωστές τότε αυτές θα γίνονται νόμος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ονειρεύομαι πως κάποτε θα ξαναβρώ το χιούμορ μου.

---------------------------------------------------

Debby

Η αποστασιοποίηση είναι ένα μυστικό για όσους θέλουν να σκέφτονται ελεύθερα. Και έρχεται μετά από την έντονη συμμετοχή.

------------------------------------------------------

Μαρω Κ.

Όλα είναι μέσα μας. Εμείς είμαστε ο διαδηλωτής, εμείς είμαστε και ο μπάτσος.

Όρια θα βάλουμε μόνο αν ελευθερωθούμε από όσα μας φυλακίζουν το νου. Και μας φυλακίζουν το νου, αυτά που δεν καταλαβαίνουμε.

Shades είπε...

Φίλε Ναυαγέ εκεί καταντήσαμε..
Να μιλάμε για τα ματ, για ξύλο και να ξεχνάμε τη ταμπακέρα (νομοσχέδιο) και η πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε καλά κρατεί..

*...Nantia...* είπε...

Πολύ ώραιο το κειμενάκι και πολύ αληθινό..είναι γεγονός ότι τα ματ αποτελούντε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους απο "Θάνους" :(

Αλητισσα είπε...

Κι εγω θελω να με καλεσεις στη Σουηδια!!!

Αλητισσα είπε...

Μικρε εχεις ακεφιες τελευταια ή μου φαινεται?
Παντως στη Σουηδια θα ερθω εστω και ακαλεστη..

Ναυαγός είπε...

shades

τα είπαμε και στο μπλογκ σου. Ο κόσμος σήμερα θέλει βία, αίμα και σπέρμα. Για την ουσία αδιαφορεί.

---------------------------------------------

Ναντια

Αν δεν έφερνα αυτό το αβατάρι εδώ μέσα θα έσκαγα. Απόκοσμα ωραίο.

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ναυαγός είπε...

αλήτισσα

στη Σουηδία θα έρθεις μόνο αν αποκηρύξεις το νικ σου και το κάνεις π.χ. "καθωσπρέπει".

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να διαψεύσω τις φήμες ότι σοβάρεψα, ότι έγινα άνθρωπος επιτέλους, ότι έχασα το χιούμορ μου, ότι πηγαίνω με πολλές γυναίκες, τουλάχιστον ταυτόχρονα.

Τα μυθεύματα αυτά είναι προΐόν νοσηρής φαντασίας και όποιος τα διακινεί να του πέσει ο ντι-ες-ελ και να του κάνω απανωτά σχόλια στα σοβαρά του ποστ.

χο-χο-χο...

unlearn... είπε...

Φανατισμός πατήρ κάθε κακού!

Πραγματικά πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, αλλά με βρίσκουν τόσο σύμφωνη όσα ειπώθηκαν εδώ μέσα, τόσο απλά και σωστά...
Μου δίνει χαρά και δύναμη να βλέπω οτι υπάρχει τόσος κόσμος που ξέρει και καταλαβαίνει.Ελπίζω και πέρα από τη θεωρία στην πράξη.

Καληνύχτα σε όλους λοιπόν.

Αλητισσα είπε...

Α, για να σου πω Ναυαγουλι..
Το νικ δεν το απο κυρησω ακομα κι αν χρειαστει να μπω την ωρα της απονομης στην αιθουσα μασωντας τσιχλα φορωντας καυτο σορτσακι διχτυωτο καλσον γοβες και φωναζοντας:"Αγαπη μου λυπαμαι που αργησα αλλα το μωρο εκλαιγε.."
και γυρνωντας στους εκπροσωπους του τυπου "Σας παρακαλω καλε μου κυριε,
βγαλτε με μια φωτο με το κεφτεδακι μου!"..
Μπορω να κανω κι αλλα..
Ξανασκεψου το..

Ναυαγός είπε...

unlearn

Τι ωραία που τα λεγες, μέχρι εκείνο το απ' τη θεωρία στην πράξη.

φιουυυυυυυυ (ξεφύσημα). Σε μεγάλες σκέψεις μ' έβαλες πρωί πρωί.

Ξέρεις σε κάποια θέματα να είσαι φανατικός στην πράξη δεν είναι και τόσο κακό. (Εκεί το πήγαινα).


-----------------------------------------------------------------

And the nobel goes to αλήτισσα. Όχι καλή μου αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά, κράτα το όνομα. Το μόνο που θα επιτρέπεται είναι μετά τον Nobel να πάμε στα μπουζούκια να το γλεντήσουμε και να φάμε τα μισά λεφτά σε λουλουδούδες.

takis είπε...

Νομίζω ξύπνησε η επαναστατική ταυτότητα του Ναυαγού...το μπλόγκ εχει σοβαρέψει ανεπανόρθωτα...
Βέβαια υπάρχουν αναλαμπές στα σχόλια...οπότε, τον έχουμε στο χέρι..οσο πιο "γερά" σχολιάσουμε τόσο καλύτερα θα ξεχάσει τον πόνο του για την "αλλαγή του κόσμου".

Λοιπόν,πάρτο απόφαση, ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και μάλιστα χωρίς τη δική σου "αποφασιστική" συμβολή...προς το καλύτερο ελπίζω.!
Τα "διαλλείματα" που λέγονται Βία,αίμα, καταπίεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...είναι μέρος της διαδικασίας για την απόκτηση της περίφημης "συλλογικής συνείδησης", τι νομίζεις, ο δρόμος δεν ειναι γεμάτος ροδοπέταλα...

Για σένα προσωπικά τώρα, λίγα ειναι αυτά που εχεις κάνεις εδω μέσα? ξέρεις πόσοι έχουν γελάσει?(καλώς ή κακώς!)
Δεν θυμάσαι τη παλιά ατάκα "ενα γέλιο θα σας θάψει" (ή ήσουν πολύ νέος?)
Μαζί σου. (και στο νησί)

Συγνώμη για τη πολυλογία.

Ναυαγός είπε...

Takis

Ο κόσμος δεν αλλάζει, μεγαλώνει, διογκώνεται. Και ειδικά αυτό το κομμάτι του που λέγεται ανθρώπινη δραστηριότητα. Όσο όμως μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει εν ειρήνη, τόσο θα εξαντλούνται τα φυσικά αποθέματα, τόσο θα προετοιμάζεται η μεγάλη σύγκρουση των ανθρώπων και των πολιτισμών.

Πω ρε συ, τι αναλαμπή ήταν κι αυτή!

Κάτσε να ανεβάσω τώρα ένα ποστ, που το έγραψα πουρνό - πουρνό και θα δεις εσύ αν άλλαξα.

Alkyoni είπε...

όντως το μπλογκ έχει σοβαρέψει...ανεπανόρθωτα
μάλλον φταίνε οι κακές με τον άστερ. μας παρέες!
καλημέρα Ναυαγέ :)

Ναυαγός είπε...

Τι λες καλή μου Αλκυόνη;
Για δες παραπάνω...
Άκου εκεί έχει σοβαρέψει.
Δεν πέφτω καλύτερα στο γκρεμό;